Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Alla inlägg under juli 2010

Av Anne-Lie - 23 juli 2010 11:27

hos kiropraktorn. Den här gången var det lättare. Mer förberedd och var en duktig patient som verkligen försöker att slappna av. Fast jag känner att kroppen gör sig beredd ändå inför knycket. Den här gången fick nacken följa med...tänkte att det ondaste var mellan skulderbladen. Värre än så kan det inte bli. Jag hade rätt.


Igår var jag med en kompis och tittade på en häst. Rätt typ och bra stam men det rätta "klicket" infann sig inte. Efter det åkte vi in till stan och åt lunch. Smarrig entrecot och strips. Perfekt tillagat!


Avslutade dagen med att rida ut och prova en ny stig. Måste bara fråga hur den ser ut längre in och var den "slutar". Red inte hela vägen för jag kom på att - som vanligt - att ingen visste var jag var och red någonstans. Vände Mackan och så tog vi grusvägen istället. Och för ett stund trodde jag han var halt igen. Det var en sten som kilat sig fast i sulan. Det blev en härlig tur på 1 1/2 timme. Skogen är för fin så här års och så blåste de flesta insekter bort.


Idag är det hushållsgöra och tvätt på schemat. Tre dagar kvar!


Av Anne-Lie - 21 juli 2010 16:27

   Ett GlenGordonträns i en tävling i Equipage! Hmm, nu skulle jag behöva en brun sadel.


Nu har svaret kommit varför jag har suttit och kommer att sitta något snett i sadeln. Har nämligen varit hos kiropraktorn och ländryggen är något vriden. om några behandlingar så ska jag vara mer fit for fight! Blev dessutom ivägskickad till vårdcentralen för diverse blodprover. Och så fick jag "skäll" för att jag inte gått iväg tidigare...Tur att C beställde tid!


I går var det tömkörning med Mackan och det gick rätt bra. Idag uteritt med galopp. Med inslag av älgsafari...den här gången blev vi inte rädda varken Mackan eller jag. Det var en ettåring som galopperade framför oss. Väldigt smidig och taktmässig galopp med långa balanserade språng...


Dags för     

Av Anne-Lie - 18 juli 2010 19:53

...lagomt arbetsamt. Kommer varva uteritt och tömkörnng  med bara något enstaka ridpass på ridbanan denna vecka. Nästa vecka är det dags för träningsläger. Just nu sniglar sig dagarna fram...

Det blåser som bara den och ute på havet ser det nästan ut som storm. Innanhavet Vänern...inget badande idag. Invigde de nya trädgårdsmöblerna och den nya grillen. Fiskade med sonen - en abborre.  Nu börjar Cleo...



Av Anne-Lie - 17 juli 2010 13:07

Föranledda av denna fråga jag fick för ett par dagar sedan

  • Vad har du för mål med din ridning?

Kan besvaras utifrån ridsynpunkt eller med själva essensen av att HA, VARA MED, TA DEL AV häst/hästeriet. Jag tänker inte besvara den  (idag iaf ) utan snarare att ställa fler...och börjar med en fråga jag ställde mig själv förra sommaren...


  • Har jag ROLIGT med mitt hästande?

Här kommer följdfrågorna

  • Får vem vem som helst ha roligt med häst på sitt vis?
  • Vem bestämmer vad som är det RÄTTA sättet att hästa?
  • Är tävling det ulimata?
  • Kan vem som helst få träna för en instruktör som "normalt" inte befnnner sig i den gren han/hon sysslar med?
  • Varför måste hästiga människor förfasa sig så (Nej, jag är inte bättre än någon annan...tyvärr. Dags att ändra sig)
  • Och vad vinner han/hon/ jag på att förfasa sig?
  • Mår han/hon/jag bättre? Rider bättre? Har gladare häst/hästar?
  • Kan du/jag glädjas åt andras sätt att hästa?

Det var dagens ransakningsfrågor. De dyker upp då och då...


Idag blev Mackan tömkörd. Av någon anledning gör jag det alldeles för sällan.  Har några övningar jag ska hålla mig till. Philippe Karl visar några bra och enkla övingar (och för all del svåra) i sin bok Long Reining - the Saumur Method. Bra bildliga instruktioner, om det sedan kommer att se ut som i slutet av boken det visar sig. Jag säger som jag alltid fick höra på ridskolan - du har tiden för dig... Det blir till att öva...och be om hjälp. Och det är väl detta som kan var några av glädjeämnena att det finns hela tiden något att lära att bli bättre på. Göra så gott man kan helt enkelt.

Av Anne-Lie - 15 juli 2010 20:56

Det började regna 30 minuter innan jag skulle rida. Det fanns dock en fördel med detta - inga stickande kryp! Tillskillnad från igår var också Mackan den coola typen. Igår gick det förbi en skimmel. Ett spöke, sa Mackan och så var det ridpasset till ända...

Nåja åter till dgens lektion. Jag sa till Ulle att hon måste bli mycket strängare...Så hon ställde in min sits. In med vänsterskänkeln ut med tån för att få mer kontakt... Höger höft måste tillbaka. Lättridningen måste bli lugnare. Ett hål kortare stigläder och vips kände jag båda sittbenen - lika mycket.


Nu börjar Himmelblå på SVT 1 adjö...


  


Av Anne-Lie - 14 juli 2010 16:37

       och två hästar kvar att arbeta med. Först mat!


Hade förträngt att det var onsdag och bridgedag. Ja, ja får gå upp i morgonbitti i allafall. Eller så rider jag efter Fördingpasset. Hoppas att yr.no har fel - jättefel. För det ser ut att bli regn just när jag ska rida.


Gjorde en oljeinpackning på Mackan nu ikväll. Mankam och svansrot vilka var snustorra så nu provar jag detta för att spara lite på Horsolet.

Av Anne-Lie - 13 juli 2010 18:52

en hel dag i vattnet både i förrgår och igår. Lilleman dyker konstant i sin fina dykardräkt och nya simfötter och cyklop. Dykardräkten är perfekt ger lite flythjälp och solskydd.I dag däremot så är jag helt förbi av trötthet. Kan verkligen åskmoln ha en sådan inverkan??? Hästarna verkar gilla regnet idag. Kan nog vara skönt med en avsvalkande dusch i hettan. Mackan har skaffat sig en lerinpackning...


Ridmässigt så blev det ett pass i backarna igår, ingen älg...men en  knockut så så jag såg stjärnor   . Skulle ta bort broms på Mackans huvud och samtidigt slår han upp nacken rätt på näsan. Det gjorde grymt ont. Det tog ett tag innan tårana slutade rinna. Inget näsblod och näsan satt kvar. Efterom detta hände i början av ridpasset så var det bara att fortsätt och det gick ju över - smärtan. Det gick bättre att arbeta Mackan igår  än förrgår...mer avspänd. Det är svårt att från lång tygel att korta den och fortsätta skritta och inte trava eller snarare takta. Det gäller att alltid vara noga med att skritta lugnt innan travorden ges.


I morgon blir det ett lätt ridpass för sedan blir det träning i dagarna två om än inte hårda men iaf. Fröding torsdag och Schönemann fredag. Mycket, mycket välbehövligt...jag trodde att jag red som en gudinna HA HA HA. Det var visst ett antal år sedan jag RED. Typ 25 eller nå't.


Hur kommer det sig att samma hö är godare i en påse än inne i boxen???  

  

Av Anne-Lie - 11 juli 2010 11:38

och inridning av ridstövlar. Uppskrämd älg. Mackan såg den inte och jag var duktig nog att inte tala om att den sprang där inne skogen. Det blev 8 långsamma intervaller i backarna idag. Allt för att göra Mackan starkare baktill och försöka få till ett så omväxlande arbete som möjligt. Uteritt i skog och mark i morgon. För nu har det äntligen torkat upp så att det går att rida efter den här blöta vintern.


Jag har fått kommentar på min film och det var väl ungfär som förväntat och så som jag ser själv och ytterst svårt att få till utan en veckovis instuktör...Det får bli bättring på den senare punkten. A ( tack för att du tar/tog dig tid!! ) jag hör av mig sen för nu sticker familjen och badar    .

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards