Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Alla inlägg under juli 2010

Av Anne-Lie - 10 juli 2010 19:45

...efter två dagar på ridbanan. Två dagars filmning. Bäst att passa på när mamma är här. filmning dag två var så där. Det kanske inte var så god ide att samtidigt sätt på sig nya ridstövlar. Det kändes som om jag inte kände Mackan...så nu ska jag rida i stövlar varje gång. Det som ändå är märkligast av allt är att jag måste ha en höger sida som är helt förvrängd. Höger stigläder känns alltid KORTARE. På filmen ser jag sanningen...och den är att jag DRAR UPP högersidan. Hur detta går till har jag ingen aning om.


Nästa vecka är det dags för Frödingträning och Schönemanträning. Förutom att jag ska bli granskad i noggrant i sömmarna av en viss person. Det sistnämnda blir grädde på moset!


Eftermiddagarna har ägnats åt bad och kvällar till att få ordning på filmerna. Att det sist nämnda ska vara så krångligt. Suck. Får se om den här kvällen lyckats bättre.


Mamma har svävat i den sjunde himlen. Hon har blivit körd av Cornell...och hon har borstat och kramat honom.

        

Av Anne-Lie - 8 juli 2010 12:53

 Jag har besök av min mamma så hennes uppdrag idag var att filma när jag red. Och hmmm, det finns ju en del att jobba på när det gäller mig det ser jag ju. På plussidan är att det ser ganska harmoniskt ut.  På minussidan för långa tyglar, vilket gör att armbågarna hamnar bakom ryggen. Det gör att jag kommer efter i handen. Jag sitter något snett. Mackans hals är rätt bra, blir bakom ibland. Men det tänker jag blir bättre när han blir starkare. Han rids inte MEDVETET bakom lodplanet. Övergångarna kan sannerligen vara bättre, det har jag sagt förut. Vingligt när han går schulter vor (lite vingligt här och var får jag nog lov att erkänna). Här rider jag medvetet innanför spåret och det är JÄTTESVÅRT.  En sammanfattning av det hela är på filmen SER jag det jag KÄNNER att jag borde  rätta till. Men fy vad svårt det är när man sitter och rider så mycket själv. Jag ser att jag borde rida mer framåt ibland, svår avvägning det det där, ridbanan blir lite stum på sina ställen. Men vi har en harv är på G så nu kan vi snart djupharva någon gång ibland. Själv ska jag hinna med och rida framåt så hela felet ligger inte på ridbanan såklart. Några bortförklaringar får man väl ta till...


Filmen ska visas för EN VISS person och bara tanken på det gjorde att en viss anspänning uppstod. Jag tröstar mig med att det var 26 ÅR sedan jag red ordentligt för instruktör. Får försköka få ut filmen och mejla personen och fråga om hon har tid och lust. Och sedan ska jag ta till mig de kommentarena   efter bästa förmåga. Jag hoppas att hon inte blir alltför   ...


I morgon ska det filmas igen och då ska vi se om inte sitsfelen åtminstone är någorlunda tillrättade. Ja, ja det går inte på en dag. Men jag kan länga/korta sitglädret och korta tygeln och det helst utan att Mackan kryper ihop. Och så ska jag inviga ridstövlarna och inte rida i mockashortshaps som åker ner...det såg inte prydligt ut. Mackan var dagen till ära uppiffad med vitt så hans matte borde se något mer ordentlig ut.


Ett extra stort pluss till Mackan somi nte brydde sig värst om de två hagbyggarna som prassalde runt vid sidan av ridbanan. Fler sådana störningar vore av godo!


Hade inte solen varit på "felsida" hade bilderna blivit  något bättre....Så här ser ha nut nu iaf - Gulleplutten!


  

  

  

Av Anne-Lie - 5 juli 2010 12:47

..rida ut på Mackan som vanligt. Nu kan han skritta utan att takta fram genom skogen och det går att ta tygeln när vi är på vägen. Det blev en tur på ca 1.30. Passade på att trava sakta med god ryggverksamhet uppför  en perfekt backe. Skritt ner - öva bakdelsvändning och så upp igen. Härligt att känna Mackan ta i ordentligt med bakbenen. Han behöver att stärka sig bak och särskilt knäna. Där är det svagt. Ska lägga in två sådana pass i veckan.  Det blev 6 "intervaller" si och så med några av bakdelsvändningarna. De flesta blev dock godkända med rätt tramp och inte på mellandelen.


Sigge blev tömkörd och fick vid ett tillfälle en verklig dressyrutstrålning. Duktiga Sigge, vilken trav han kan få till! Galoppen forstsätter jag att jobba med på backen. Det är jobbigt att bara gå i den gångarten för Sigge. Han skulle bara veta att det finns en Piggelito som gör ett och annat galoppombyte här på öa. Det är bra jobbat!

Av Anne-Lie - 4 juli 2010 15:32

Idag åkte det fram koner på 20 metersvolten och två bommar på medelinjen. Allt för att ryttaren ska kunna fokusera. Ryttaren = jag   . Jag kan tycka att det kan vara svårt att fokusera och koncentreara mig emellanåt när jag rider. Det är lätt att saker och ting "bara blir". Det jag behöver att öva på är att använda vikthjälperna bättre, vara mjukare och följsammare i höfterna så det var dagens övning med konerna. Att först och främst använda vikten till att rida serpentin genom konerna. Det var relavtivt enkelt i skritt. Mackan behöver att böja på kroppen. Jag behöver komma ner i sadeln så bort med stigbyglarna. När detta fungerade hyfsat gjorde vi om samma sak i trav för att sedan rida raka linjer -  ruter ess. Det gick skapligt. Några välbehövliga skrittpauser därimellan.


Bommarna fungarade som hjälp vid övergångar och för alldel de koner som passade. Tänk så mycket lättare det kan vara att ibland använda synliga hjälpmedel  än att "rida i tomma intet". Då kunde jag hinna med att känna när jag hamnar snett i sadeln. Övergångsträningen handlar också om att jag inte ska bli stum i handen. VI har lite svårt för avbrott jag och Mackan. Kanske mest jag det är ju jag som har "hållt i  penseln" så hästen kan jag inte skylla på.


Sigge  och Cornell fick sig en tur på rundovalen hos Lennart och Maria. Sigge känns mycket bra och Cornell travar på som bara den vid sidan. Dock fanns det ett busigt monster på andra sidan staketet. Åtminstonde i Sigges ögon. Det var en svart liten unghäst med flugmask. Hmm, bäst att skritta förbi tyckte jag då min fullblodsfjording kan bli grymt stark. Jag rider på ett vanligt tredelat eggbett och engelsknosgrimma...Sigge får ångest om man drar för mycket i honom så det känns inte som om det vore någon vinst att ha något skarapare i munnen. Vill han dra så drar han ändå. Fast skulle han köras då får det nog bli något annat bett. Det var en svettig Sigge som kom hem till stallet så jag tvättade av honom rejält. Något jag inte hade mycket för...han rullade sig direkt  när han kom ut i hagen . Ja - där det är som skitigast. När han klev upp var halva hästen svart och andra halva beige  .

Av Anne-Lie - 3 juli 2010 10:45

att rida igår. En svag huvudvärk gjorde sig gällande och som bara blev värre och värre. Borde ha nöjt mig med att bara skritta ut en sväng. Blev liggandes i nästan ett dygn. Tog ipren innan utsläpp idag. Det var länge sedan det gick så sakta att mocka - yr och svetten rann. Ingen ridning idag - tror jag. Sigge och Cornell står egentligen på tur idag.


Dock låg det en glad nyhet på köksbordet som jag missade igår. Prenumerar numera på Equipage. En lagom flashig tidning med bra ridtips och just nu kör de en extriörserie med bra kommentarer. En tiding som är bättre än både Hästmagazinet och Stallmagasinet. Tycker jag i allafall.


Hästarna har fått öppet till den gröna delen av hagen och är jättelyckliga att få gå att plocka bland gröna strån. Därmed ratades morgonens frukosthö men det käkar de upp frampå dagen när magen börjar kurra.    

Av Anne-Lie - 1 juli 2010 12:33

Han bor brevid vår komposthög så nu lägger vi ut mat som sniglar gillar och så kan kotten äta sniglarna.

  


Lilleman tog en lång sovmorgon idag och har nyss vaknat och blir serverad en pannkakefrukost.


Hästarna blev glada imorse när de fick gå direkt ut till gröna hagen. Snart dags att åka ut och byta till ökenhagen...

Cornell skötte sig exemplariskt när han kördes upp till Hästbolaget där vi köpte två flaskor Horsol. På väg därifrån gjorde vi stans snyggaste vänding i vagn. Steg för steg minst en tiomässig vänding. Den bästa Cornell har gjort någonsin. Påväg dit blev vi omkörda av två hästtransporter utan att Cornell så mycket som blinkar. Duktiga, duktiga Cornellan.


Har spanat in programen som finns när man tävlar på nätet. Nu ska jag bara hitta någon som kan filma! Perfekta program med lättridning och annat som passar en unghäst. Och eftersom jag älskar rosetter så hoppas jag på en fin stoor engelsk sådan  ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards