Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Alla inlägg under augusti 2010

Av Anne-Lie - 6 augusti 2010 08:15

det är inte så lätt tycker Mackan. Jag hade ställt upp två bauta hinder på 40 cm och dessa skulle tas i galopp enligt min tokiga häst. Själv tyckte jag att trav  vore lagom. Nix, nix för då kan inte jag lyfta på mina framben i ett hopp... Dock vet han så väl den lilla filuren att  "därute på linan" kan man bli rätt svåråtkommen. Behöver inte ta i eller anstränga kroppen nämnvärt...suck. Till slut så var det en alert häst iaf. Kanske var han morgontrött.


Avslutade dagen med ponnylektion i regn. K och Cornell gjorde några riktgt fina galoppfattningar genom att bara sänka hälen. Roligt att galoppen funkar nu!


Idag har jag tagit sovmorgon. Idag börjar nämligen USM i Fröslunda på allvar och resultaten går att följa på datorn. Hiskeligt spännande! Det var lagtävling i onsdags där lagen var lottade på så sätt att alla fick några ur andra lag att spela med. Ett bra sätt att skapa gemenskap. Här kom Henke 5:a, i avdelningen flest spik i rad en mycket hedrande 7:e plats av 39 deltagare, totalt 21 av 39. Här möttes alla åldersgrupper. Idag så har han 11 medtävlare i gruppen C-pojkar. Många nya termer och begrepp att lära sig. Kör så det ryker nu Skoghallspöjkera!

  

Av Anne-Lie - 4 augusti 2010 13:16

dit går man. Idag var jag ute och skrittade Mackan där det finns backar. Vanligtvis så tar vi ett varv och sedan går vi hem. En tur på ca en timme. Idag så bestämde jag mig för att vi tar varje backe två gånger när vi skrittat det första varvet.   nä nä nä sa Mackan . Vi brukar bra ta ett varv... Hallå, vad gör du matte. Så det blev till att rida och tala om att vi ska gå här. Detta var något förvirrande  tyckte Mackan som hela tiden försökte att smita in i skogen i stället för att följa den grusade vägen. Hade jag inte stoppat honom så hade vi hamnat i ytterst olämplig terräng för hästben...


Nu har jag bara två boxar kvar att skura. Mackans var värst. Hmmm känner att linimentet jag satt på nedanför nacken bränner. Skulle bara prova hur det kändes med två strykningar...kanske att det blev tre...


Skulle vilja veta vem det är som googlar den här bloggen...spännade med trafikkällor där man ser varifrån läsaren kommer. Jag har en trogen skara på ca 10 läsare.   

Här nedan kommer fler kort från vistelsen hos Ulrika Fröding:


    ...och så glöm inte FRAM MED HANDEN att det ska vara så svårt...     


Av Anne-Lie - 3 augusti 2010 18:55

började med en lätt försovning. Var inte i stallet förrän 20 över 8. Tömkörde Mackan övade övergångar trav-galopp duktig. Red iväg till smedjan med Sigge och Cornell. Åter hemma 16.00...Stabliserat solrosorna. Tagit ut marsvinen. Åt falukorv och potatissallad. Den sistnämnda verkar aldrig ta slut.

Ska lägga ut en del kort från Tierp nu när jag har ungefär 900 kort på mig o Mackan. Helt fantastiskt att kunna studera sekvenser och se vad jag gör eller inte gör. Bättre än film. Bilderna kommer att hittas på pixboxsidan.


Igår var jag grymt avundsjuk   på en ponnymamma i min närhet... ända tills jag jag hörde att storebror åker och coatchar lillebror     .

Av Anne-Lie - 2 augusti 2010 20:42

...funkar alldeles utmärkt och nu när han är i fullgång har även bakskorna kommit på.

 Varför flapskor jo, för att hovarna mår bra, de kan arbeta utan att bli fastlåsta som med den vanliga skon. Mackan har väldigt bra hovkvalité och skulle kunna om jag hade eller snarare han hade tillgång till ett mjukt men fast underlag kunna gå helt barfota. Nu har vi inte det så då blir det flap fram. De är även något stötdämpande när man rider på hårda vägar och annat stummare underlag.


Susanne jag är nöjd med flapsulan. Men du borde rådgöra med din hovslagare vad du vill ha för beslag på din häst/hästar. Jag har sådan tur att min sambo har lång erfarnhet av hästars rörelsemönster och vet vad som kan vara bra för dom utifrån sysselsättnig. Jag vill inte råda dig till varken det ena eller det andra mer än att ridhästar inte alltid behöver gå med den traditionella "ridhästskon". Stig H har yttrat en del i saken eftersom hans barn rider. Han ställde frågan varför hopphästar har så tunga skor när det finns lättare. Lycka till!!!

Av Anne-Lie - 1 augusti 2010 20:38

 


Ovan sitter N*Skaujentas Bea och spanar.

Nedan: Filip och Erik myser i uteburen.

         

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards