Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 25 januari 2011

Strålande, rytmisk och harmonisk

Av Anne-Lie - 25 januari 2011 08:16

Måndag: Ja, så inleddes den här veckan. När ridmagistern säger "swinging trough the body" och elastisk vad kan man bli annat än hur glad som helst   !!!! Mackan gillar verkligen när det är lektionsridning. Han har landat i det hela kan man säga. Från att vilja hinna ikapp hästen framför till att nu vara helt trygg med 11 schyssta kompisar som gör samma sak som han själv. Vi trivs lika bra båda två. Kan det bero på att de första 15 åren av uppväxten tillbringades på en ridskola  .


Tisdag: Ett 30 min pass i ridhuset. Mest galopp övade avbrott och igångsättningar galopp-skritt-halt-skritt galopp. Jättefin!


Onsdag: Vila


Torsdag: 30 min pass i ridhuset. Framridning på väg till ridhuset avslutande arbete på hemvägen.  Övade 10 meters volter i trav längs alla bokstäver på långsidan. Jag har en förmåga att "lyfta mig ur " sadeln när jag istället borde sjunka ner. Hmmm öva öva sjunka sjunka. Halt och ryggning riktigt bra för att var första gången vi gjorde den övningen i ridhuset. Vi har haft vår trygga ridbana som inläringsplats. Avlsutade med galopp och tänka rund i formen. Vi var förstås ensamma i ridhuset och då blir Mackan något spändare och högre i formen. Ivrigt spanande mot dörren efter kompisar.

 

Fredag: Jag ångrar "bittert" att ridbanan plogades. Det hade varit bättre att snön hade fått sjunka och sedan hade vi kunnat kört  på det hela för att packa ihop det hela något. Grrr. Därför blev det återigen ett pass i ridhuset. Mackan tyckte att det var rätt ok till en början. Han gillar ponnyn som brukar vara där vid den tiden och likaså westernhästen.  Den stiliga friesern blir värre och jag gissar att det har med den hästens hållning att göra. Tydligen utmanande med den tjusiga halsansättningen. För frisern själv gör inte mycket väsen av sig. Det är det nog bara Mackan som tycker. Sen var det en annan ponny och den föll tydlgien inte Mackan i smaken den heller. Min kära häst behöver nog se "nya" kompisar några gånger innan "de duger".

Det blev ett något spänt pass men allt som jag hade förutsatt att vi skulle göra gick att genomföra. Övergångar trav-halt-trav. Uppridning på medellinjen. här måste vi verkligen hålla in ytterbogen. Galopparbetet ok han blev lite för hög pga spänningen. Bättre i höger varv än vänster. Förr har jag tyckt att det var lättare åt vänster. Hur som helst så känns det som vi är på rätt väg.

 

Lördag: Vila för Mackans del i det fina vädret. Till hans stora lycka + Cornells och Sigges blev det extra lunchhö = lördagsmys. Det råkade bli dubbellunchat idag. Själv har jag betalt in tävlingslicensen och den här gången är vi nog mogna att börja starta i lätta klasser. Har sett två tillfällen ett om en dryg månad och sedan ett längre fram i höst...Får se hur träningen känns under våren om det blir en och annan start däremellan. Skrutten blir som sagt nervös på nya ställen och därför tänker jag att träningen ska sitta bättre innan tävlingsverksamheten börjar "på riktigt".

Det kommer att bli tidiga lördagsmorgonar för att kunna träna in olika programdelar. Programen har ändrats en hel del på 25 år ha ha ha. De gamla LC/LB sitter i ryggraden men de här nya...tur att Stallbacken finns som man kan  hämta uppritade program på.


söndag: Städat hemma på fm undertiden som den övriga familjen var i Arvika. Ridhuset på em. Forsatte på fredagens tema trav-halt-trav - en och annan ryggning. Snart är det dags att få rygggningen i rätt form...just nu är prio at gå bak lugnt och sansat med små hjälper och det börjar att fungera riktigt bra. Allt fler halter börjar även de se ut som de ska. Rätt form...Kunde rida hela medellinjen idag när vi bara var två i ridhuset. Vänsterbogen, vänsterbogen den måste in... för det mesta raka uppridningar. Har börjat öva 15 meters volter. Svårt svårt det är det där med bogen. Fram och runt och nästa språng. Fy bubblan vad jobbigt! tycker Mackan. Skrittade hem i skymningen som kom lite väl fort idag. Jag som alltid har reflextäcke på hade inte det idag. Endast reflexväst på mig själv   .


För övrigt så har jag börjat ta tag i mitt stela axelparti och hoppas att få loss låsningarna och muskelknutarna. Så trött på att ha ont i den kotan där armarna har sitt styrcentra. Åtminstone känns det som att det är just där alla muskelfästen går i hop. Sviter efter förra vinterns vattenbärande. Det hade räckt med att vara stel i ländryggen. Inte helt lätt att vara mjuk och smidig i sin ridning.


I morgon är det lektion   !

 
 
Ingen bild

Åsa

31 januari 2011 08:55

Scout brukar reagera precis som Mackan när frisern dyker upp, jag är helt säker på att det har med dens hållning att göra. Scout är extremt uppmärksam för sånt och den hållningen uppfattar han helt klart som "fara å färde, håll ögon och öron öppna!!"

Anne-Lie

1 februari 2011 10:51

Helt märkligt för friesern gör ju inget större väsen av sig. Det hela är nog ytterliggare ett uttryck för att smita från jobbet :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards