Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Fantastico!

Av Anne-Lie - 8 februari 2011 11:48

Måndag: En fantastisk dag! Helt plötsligt var jag och Mackan på samma våglängd. Jag kunde rida - tack för det Ipren. Nu vet jag vad jag ska dopa mig med nästa ordentliga ridpass. Så skönt att kunna sitta i sadeln och inte känna nålar av smärta i ländrygg och mellan skulderbladen. Det gick att komma ner i sadeln och  vara följsam!

Jag kunde jobba Mackan i komfortzonen och utanför komfortzonen. Utmana traven i olika steglängder. En underbar känsla. Ridmagistern såg mäkta belåten ut. Typ - äntligen händer det något...Nu rider du verkligen med hull och hår, sade han glatt! Galoppökningar längs långsidan och hör och häpna...jag fick igenom upptagningarna och kunde därmed rida i balans genom kortsidan. Vad har hänt? undrade ridmagistern??? Jo, jag anmälde till dressyren den 13 mars så nu måste här ridas och inte åkas....


Å andra sidan så är det först nu som Mackan är mentalt avspänd i ridhuset. Vi har ridit i ett tempo den senaste tiden där han har kunnat stärka sig och nu kommer belöningen! MEN, MEN det går inte att rida så här som idag varje dag då har jag ingen häst kvar. Så planen är att fortsätta stärka Mackan och rida programvägarna. Få igenom halterna bättre och fattning åt höger. Där  kan jag strula till det. Jag har tre gånger att rida igen så from nästa vecka blir det lektion 2 ggr i veckan under 14 dagar. Sedan sportlov och sedan den sista igenridnignsgången tävlingsveckan. Efter detta blir det en lugnare månad för att stärka detta ny trappsteg ytterliggare.


Och jag har fått en hästskötarsupporter som är van vid "ponnyryttare"   !!!!!!!!



Tisdag: "En dag på jobbet"  Skrittade ut tillsammans med min arbetskamrat som red Sigge och hade Cornell som handhäst. Plusgrader och sol kan vårvintern vara finare...


Onsdag: Vila


Torsdag: Jösses vad det snöar! Mackan fick stå inne under tiden som jag mockade. Sen travade vi bort till ridhuset och han kändes superfin direkt! Åt det hållet kändes snön nästan som nålar. Väl i ridhuset så travade vi längs hela fyrkanten  och flyttade undan längs diagonalerna. Det känns som Mackan flyter fram. En helt otrolig känsla .


Idag övade vi på den korta diagonalen i LC:2. Den vändningen från hörnet blir väldigt snäv tycker jag. Jag borde nog rida den linjen från annan plats i ridhuset. För just i hörnet vid c går det "nerför" där dörrarna in till stallet sitter och då kommer jag inte tillräckligt långt ut i hörnet för att få till en bra vändning.


Den för dagen största svårigheten kommer nog att bli galoppavbrottet mitt på diagonalen för att sedan landa i en avspänd trav. 4 veckor kvar så det ska nog bli ordning på den linjen också. Kände även på serpentinerna  och är han som idag så kommer det gå ok! Det blev ett 25 minuterspass i ridhuset finns ingen anledning att sitta och "knö" mer när han känns så fin!!!


Travade hem stora vägen, härligt trots snöblåsten. Blev ett ofrivilligt stopp vid Britts växthus. Snön föll av taket helt tyst och stilla. !!!! sa Mackan. Du får leda mig förbi här - FARLIGT!!!


Fredag: Som det ser ut i skrivandets stund så får det nog bli en vilodag för Mackan idag. Mest för att jag har ägnat mig åt snöskottning och bör väl ta hand om ryggen i eftermiddag på olika vis. Fick tips av en arbetskollega om Mckenziemetoden så jag ska undersöka det. Tittar jag på bildern så ser det ut som Yogans kobraställning - den och solhälsningen vet jag vad det är. I morgon däremot blir det upp i ottan för att komma in i ridhuset.  Söndag hoppas jag kunna rida ut ordentligt men det måste var lite mer plogat. Det räcker för Mackans del att gå på löst underlag i hagen. Inte bra med för mjukt till honom.


Nu ska jag ringa min sambo som ska få köpa med en grimma till Mackan. Siggeuslingen har tuggat på hans grimma och idag föll den isär.



Lördag: Skritttur i morgonkylan - 13. Helt fantastiskt att se solen komma upp i vinterlandskapet. Vår vän Cerrie höll på att skrämma slag på Mackan när vi kom skrittandes längs vägen. Det var något mystiskt som rörde sig bland de snötäckta granarna på hennes gård. När Mackan väl fick syn på henne var det inget farligt alls. Ibland har Mckan sina falkögon påkopplade. Hade han varit vild så antar jag att han hade haft uppdraget att spana efter farligheter i flocken, på sätt och vis så gör han ju det nu med. Han varnar onekligen sin matte.


Sambon kom hem med en Walshgrimma för a 300kr. Verkligen kanonsnällt hade dock tipsat om att det fanns för 49kr. Höll på att svimma när jag såg prislappen och med vetskap att den ska tuggas på i hagen så nix, den får Mackan INTE ha i hagen - alldeles för lyxig - det fick bli en rockad av grimmor. Mackan har Sigges blå reflex och Sigge fick på sig den grå bucas som är något för stor för Mackan så den glider av...Det är väl egentligen så att NÅGON drar av den... Själv får jag åka och byta storlek på walshen eller byta den till ett par andra billigare nylongrimmor. Snygg är den iaf. Drömmen är en walsh i läder - en helt otrolig läderkvalité. Matchar Jaguaren dessutom. Det gör däremot inte mitt röda schabrak längre...eller de röda lindorna...


Ha en bra helg allihop och ha kul med era hästar!

    


Söndag: En härlig uteritt med mamma Pernilla och Klara. Bildbomb!

                 

Av någon mystisk anledning hamnar alltid hjälmar snett när de kommer på...ha ha ha 



          

 
 
Evisen

Evisen

8 februari 2011 20:24

Vad härligt!

http://www.metrobloggen.se/evisen

Anne-Lie

8 februari 2011 21:15

Jaaa och jag passar på att glädjas det är inte alla gånger som det känns så lätt. Och det känns som om kroppen börjar minnas och komma igång :) Snabbare reaktioner...

 
Evisen

Evisen

9 februari 2011 15:06

Tusen tack för din goa kommentar! Ja, jag gillar att se ridningen som du, positivt! Allt blir så mycket roligare och går så mycket bättre. Det är så tråkigt när "ungdomarna(unga och gamla)" i stallet fastnar i det dåliga! Och så frågar de mig, det går ju alltid så bra när du rider... och det går så dåligt när jag rider!! Japp inte så konstigt, säger jag för du har focus på fel saker!! Lyssna på och gör som "tant" Evisen säger så ska du få se på ändring :o)

Jag tycker det är jätteroligt att läsa här hos er! Det verkar som om vi har samma tänk och varje dag så måste jag in och kolla vad ni har hittat på idag!! Och så ska jag med tävla dressyr snart, den 27 februari!! Whiii.... jag är verkligen ingen tävlingsmänniska men jag räknar kallt med att Figge kommer att lotsa mig runt på bästa sätt!

Ylva Gustavsson heter hon som kommer till oss i Karlshamn och håller träning i centrerad ridning. Hon har varit hos oss i typ evigheter. Red för henne redan på Druttens tid och han har varit borta i snart 4 år! Hon är även utbildad i feldenkrais så om man inte vill rida kan man få kroppen behandlad istället!

Återkommer!!

http://www.metrobloggen.se/evisen

Anne-Lie

9 februari 2011 20:25

Feldenkreis vad spännande, det skulle nog jag behöva- egentligen :p

Jag har lagt märke till att vi övar och tänkar väldigt lika. Jättekul - jag hämtar mycket inspiration från din blogg. Jag har varit en EXPERT på det negativa så jag bestämde mig att nu får det vara nog! Och vips så blev allt mycket lättare och ROLIGARE!
Kul att du tittar in ofta och ja jag har stulit ditt upplägg på din blogg. Mycket praktiskt och lätt för en själv att hålla koll på vad man har gjort.

Ett stort lycka till den 27:e!!!! Jag ska gå in med föresatsen att jag andas i båda programmen...hela tiden, i kraftcentrum och inte ovanför huvudet fniss fniss.

 
Evisen

Evisen

10 februari 2011 15:24

Jamen det var väl bra att du tänkt om och lägger focus på det positiva istället!! Bra stulet, ett bar upplägg ska återanvändas och så är det jättekul att läsa vad som hände för exakt 1 år sedan!!

Hehehe.... andas!! Jadu, jag har samma problem och blir stel som en pinne! Men som YG sa, rid programmet i huvudet många många gånger och där går det perfekt, 10:or på allt!! Och när du kommer in på banan så spelar du upp filmen i huvudet och oavsett vad som händer så fortsätter du att spela upp din perfekta ritt!! Jag ska försöka tänka så!! Då kanske man kan andas lite oftare :o)

Ylva har även uttrycket om att man ska tänka som om man hade en tråd fastsatt längst upp på huvudet och att någon drar i tråden så att du blir lång och man drar så mycket det går men utan att man lättar från sadeln.

http://www.metrobloggen.se/evisen

Anne-Lie

10 februari 2011 17:21

Jo, jag har börjat få ihop filmen och det färdiga resultatet ska jag verkligen tänka på inne på banan. Bra tips!

Idag när jag var in så "tänker" jag tävling dvs försöka att rid så noggrant som möjligt och "fortsätta" fram till nästa rörelse jag har tänkt att göra. Så som det blir vid programridning - gjort är gjort. Sen kan jag gå tillbaka och ta om hela proceduren från början och försöka rätta till där det blev lite tokigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards