Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Den här veckan är det trimningsdax!

Av Anne-Lie - 21 februari 2011 09:46

Efter att ha tillbringat mer tid ute och passat på att njuta av härliga vintervägar att rida på blir det mer dressyrande den här veckan. Veckan efter är det sportlov och då ska sonen och jag hitta på lite annat i tre dagar. Planen för v. 8 ser ut så här:


Måndag: Lektion idag med den ytterst glädjande kommentaren att nu har traven förbättrats så att vi har SVÄVMOMENT! Mackan ligger så fint i handen och jobbar fint med ryggen redan från början att det är bara att le och njuta. Galopparbetet var så där. Av någon anledning blev jag okoncentrerad eller så är det så att nu har galoppen också utvecklatas att jag ställer högre krav och så hinner jag inte med att fånga upp det jag begär. Så är det nog. Sen blev matte trött och då blev Mackan det också -  .


Dagens kommando - skänkelvikning. Det kan jag nu, viskar Mackan, jag hörde att ridmagistern sa att vi skulle göra det och nu när du rider in mig på diagonalen så kan jag gå åt sidan . Du behöver inte göra nå't. Vilken go häst jag har   !!! Jag fick dock lovat börja rida när vi gjort ett par då började Mackan tycka att nu räcker det eller är det jag som tänker det? Det härliga är att att vi för det mesta har ett bra flyt i traven där med   !


Tisdag: Det blev ingen igenridning idag. Den lille hade skadat en tå på gympan och då är det inte lätt att få med sig honom till ridhuset i 10 minusgrader...jag provade inte ens. Det är fullt sjå att övertala honom utan skada...Ett blått hästbandage gjorde att skadan kändes bättre. Det ser ut som en stukning han fick kylsalva som lindrar lite.


Red ett pass i ridhuset och jobbade med galoppen idag. Det känns att det har varit mest ridning rakt fram förutom måndagslektionerna de senaste två veckorna. Jobbigt i början, mot slutet fick vi till riktigt fina galoppfattningar åt båda håll. Japp även åt höger och idag tror jag att jag hittade den magiska formel för att slippa felfattnignar. Det känns helt fantastiskt när galoppen blir rund och fin!!! Avbrotten blir bättre och bättre, jag övar på att hitta balansen och stadigheten i mig själv.


Den magiska formeln...rid framåt, sluta med "unghästfattningar"...jag har skaffat en del ovanor sedan ridtiden på travarna. Allra tydligast märks det i galoppfattningar. Ett stort plus är att känslan som fanns där förr i tiden  -på 80 -talet börjar att infinna sig. Inte jämt och inte hela tiden men allt oftare. Själaglad blir jag för det är då som ridningen känns så lätt så lätt.


Onsdag: Vila


Torsdag: Uteritt - kanske går till ridhuset för ett kortare ridpass. Och så blev det. Om det tar 10 minuter att trava till ridhuset då har man ridit ut - en stund. Det hela började bra travade i bra form och galopperade i frid och fröjd. Höll som bäst på att öva travvolter när det ropas - Vi kommer in - och då blev det genast att svårare att öva volter från spåret. Gick över till galopp och red några minskade volter i stället. Det gick bra! Men nog kändes det att det var kallt idag. Både Mackan och jag var lite stela i musklerna. Efter 30 minuter i ridhuset så galoperade vi hem och flyttade lite undan skänkeln längsvägen. DET GICK VÄLDIGT BRA!!! På med det nya fleece under vintertäcket ut i hagen till de andra grabbarna.Med en höpåse i ena handen och hästen i den andra avslutade jag en förmiddag på jobbet. Skulle förstås gärna ha följt med som hästskötare på Tibblinträningen. Jag antar att någon måtta får det väl lov att vara   . Snart dags för eftermiddagspasset möten, möten och möten!


Fredag: PS det blev ingen felfattning år höger igår! Tjohooo!

Idag blir det en vilodag för Mackan. Ska passa på att städa när sonen är på hockeyträning. Det blir en tidig lördagmorgon och programträning.



Lördag: Jag tyckte attt jag var tidig idag när jag var i ridhuset kvart i åtta. Bra tänkte jag här ska ridas program. Ett "kommer in" gjorde att det blev ändrade planer och lika bra det. Idag var det ett rejält spår att rida i och då är det svårt att träna bra hörnpasseringar när man först får rida upp och sen ner och så upp igen. Vi övade lite steglängder och därefter fortsatt fokus på galoppfattningr och avbrott.


Det tar sig men jag måste bli snabbare. Det som är bättre är att jag orkar sitta emot bättre i avbrotten. Jag försöker att låter bli attt spänna mig och vänta på att det ska hugga till i ländryggen. Det gör inte det längre men kroppen/hjärnan litar inte rikitgt på det. Ska byta tillbaka till det tvådelade bettet igen. Av någon anledning känns det som Mackan klämmer fast det tredelade på något vis och lägger sig på bettet som bara den. Stöd vill jag ha men inte en hel häst...


Hur som helst efter galoppövningarna finns det en rejäl motor bakifrån och  det är bara för mig att balansera in mig på hästen igen och följa med   .


Eftermiddagen var jag och sonen på hans första friidrottsträning. Sonen hade kul på de olika staionerna och gjorde några riktigt fina höjdhopp. Vi får se om det blir ett intresse som håller i sig. Det vore bra tycker jag, fridrott när det inte är hockeysäsong.


Söndag: Uteritt tillsammans med Pernilla och Klara. Vi tog den "långa" vägen via Hästviken och Mackan fick till en otroligt härlig trav i uppförssluttningarna. Härligt! Sigge travade  jättefint och snart vågar vi oss nog på galopp med honom ute. Det är förstås det där med stopp...han är grymt stark. Klara ville galoppera men vi med de stora red för långsamt för att Cornell skulle hänga på i galopp. Han längde på travsteget i stället. Kan bero på att han körs väldigt mycket nu. Sista raksträckan blev det galopp för Cornell och tendens till ökad trav på Mackan.  Det är en grym känsla när jag anar rytmen i han kropp.

 
 
Ingen bild

Kryddan

21 februari 2011 13:10

Har du gjort veckans program efter väderprognosen? :)

Anne-Lie

21 februari 2011 20:12

Jaa, nej det har jag inte, mer efter hur jag borde få till det och att Mackan ska få variation mellan ridhusbesöken. Jag får akta mig för att träna för mycket. Jag fick behandla framknäet förra året. Troligtvis pga den höga snön men det kan var bra att ha det i åtanke. Vi bygger sakta så hinner stela jag med också...och på inrådan av min veterinär.

 
Ingen bild

Kryddan

22 februari 2011 16:18

Här kan vi inte rida ut över huvud taget p g a knaggel och is. Liite snö hade suttit fint! :)

Anne-Lie

22 februari 2011 18:09

Här i Värmland har vi så det räcker. En tänkbar exportvara söder ut ;) Det är för trist när det blir knöggligt. Fast tom jag är trött på kylan. Nu får det vara nog med -20 på nätterna.

 
Evisen

Evisen

25 februari 2011 08:26

"Med en höpåse i ena handen och hästen i den andra avslutade jag en förmiddag på jobbet." Vad det lät härligt då!! Och tack för din kommentar! Börjar redan bli nervis...!

http://www.metrobloggen.se/evisen

Anne-Lie

25 februari 2011 12:41

Japp, "kompensation" för att jag har hand om Sigge helger och lov.Vissa dagar så har jag hastigt och lustigt inga elever med mig. De skulle på museet. Sådana dagar passar jag på att rida Mackan.

Andas, andas och rid vägarna så noga du kan. Sen vill vi ha en utförlig rapport :)

 
Evisen

Evisen

25 februari 2011 19:19

Andas, mjuk hand, bli lång, skänklarna på rätt plats.... får bli mitt mantra under ritten! Här blir det oxå programridning i morgon!

http://www.metrobloggen.se/evisen

Anne-Lie

26 februari 2011 15:05

Det mantrat ska jag också använda :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards