Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 18 mars 2011

Dags att skriva om v. 11

Av Anne-Lie - 18 mars 2011 12:02

Måndag: Lektion och vi fortsätter att styrketräna med övergångar i samtliga gångarter. Märkligt hur fort man "vänjer" sig vid att hästen blir bättre och därmed ställer högre krav på både sig själv och hästen. Det är nog dags att filma/fota   för att få se hur det ser ut från sidan. Härliga häst!


Tisdag: Vila


Onsdag: Mackan vickade för Sigge som har ont i hovarna efter skoningen i måndags. Nu är det väl ändå sista gången hela "snöutrustningen" ska på. Nästa gång blir det flapsulor på stackars Sigge. Hus som helst så belv det en iskall skritttur för både eleverna och mig. Kallt och blåsigt, hårt och isigt.


Torsdag: Ridhuset - övade serpentin om 4 bågar. Jag hittade vägarna riktigt bra tycker jag. Uppvuxen som man är i ett 40 ridhus så kan en del vägar bli svåra när man ska rida så låååångt  . Fick till åttvolter a 15 meter med ny fattning åt vardera håll. Ett och annat avbrott och nya fattningar som var riktigt bra. Avlsutade med busgalopp längs långsidorna. Det var en hoppryttare i ridhuset så det var ok. Att rida fort på långa tyglar...


Fredag: Ridhuset och ett ytterst vimsigt ridpass...kände febern stiga av två orsaker. Den ena orsaken ponnyryttare vs storhästryttare-hänsyn???? Det är svårt nog för de små ryttarna utan att de ska behöva tänka ut var storhästryttare är på väg. Grrr. I allafall fick jag till några steg av den ökade travkänslan WOW. Den andra orsaken - förkylning och ont i kroppen. Efter ridpasset  hem och handla och sedan stöp jag i säng med migrän.


Lördag: Ryttare ur funktion. Sambo och sonen fixade stallet     !


Söndag:  Återuppstigen ur sängen dock fortfarande ur funktion men orkade åtminstone mocka.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annie

20 mars 2011 17:09

vad roligt att se att du kämpar på o får fina resultat. mer bilder vore roligt att få se.
kram Annie

Anne-Lie

20 mars 2011 18:26

Bilder kommer så fort jag får tag i fotograf som kan fota när det är lektionsdags :) Ser att det går bra för dig när jag "tjuvkikar" på pixbox :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Måndag 2 juli 21:51

  Husse har varit på besök                    ...

Av Anne-Lie - Måndag 25 juni 09:47


Måndag: C-E checkade Silvio och han visar ingen hälta när man springer med honom rakt fram. Lite tjock och ställs av i två veckor från ridning. Däremot så ska han få arbeta med huvudet och går över presenningar, paraplyträning osv, osv. Så idag komme...

Av Anne-Lie - Måndag 18 juni 13:20


Måndag: Hmm, fyra dagaras vila och en natt inne gjorde verkligen att Silvios energi var tillbaka. Lite för mycket...Så det  blev till att checka av att Emma var ok, fånga in Silvio, på med lina och sedan galopp för att bli av med spänningar. Modiga o...

Av Anne-Lie - Måndag 11 juni 11:06

Måndag: Vila Tisdag : Hemma. Övade övergångar trav-skritt-trav. Silvio fick genast lite bättre energi. Idag var han väldigt trött. Bra galoppfattningar och Emma börjar sitta ner i lättsits i galoppen. Bra galoppsprång med lite lyssnande öron för at...

Av Anne-Lie - Måndag 4 juni 11:59

Måndag: Cornell tar med Silvio ut på ridstigen.        Tisdag: Vila Onsdag: Ridstigen + Stora utebanan 1.30 skritt.     Torsdag: Vila Fredag: Hemma  Lördag: Ridstigen    Söndag: Stora ridhuset               v. 24 ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se