Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 18 mars 2011

Dags att skriva om v. 11

Av Anne-Lie - 18 mars 2011 12:02

Måndag: Lektion och vi fortsätter att styrketräna med övergångar i samtliga gångarter. Märkligt hur fort man "vänjer" sig vid att hästen blir bättre och därmed ställer högre krav på både sig själv och hästen. Det är nog dags att filma/fota   för att få se hur det ser ut från sidan. Härliga häst!


Tisdag: Vila


Onsdag: Mackan vickade för Sigge som har ont i hovarna efter skoningen i måndags. Nu är det väl ändå sista gången hela "snöutrustningen" ska på. Nästa gång blir det flapsulor på stackars Sigge. Hus som helst så belv det en iskall skritttur för både eleverna och mig. Kallt och blåsigt, hårt och isigt.


Torsdag: Ridhuset - övade serpentin om 4 bågar. Jag hittade vägarna riktigt bra tycker jag. Uppvuxen som man är i ett 40 ridhus så kan en del vägar bli svåra när man ska rida så låååångt  . Fick till åttvolter a 15 meter med ny fattning åt vardera håll. Ett och annat avbrott och nya fattningar som var riktigt bra. Avlsutade med busgalopp längs långsidorna. Det var en hoppryttare i ridhuset så det var ok. Att rida fort på långa tyglar...


Fredag: Ridhuset och ett ytterst vimsigt ridpass...kände febern stiga av två orsaker. Den ena orsaken ponnyryttare vs storhästryttare-hänsyn???? Det är svårt nog för de små ryttarna utan att de ska behöva tänka ut var storhästryttare är på väg. Grrr. I allafall fick jag till några steg av den ökade travkänslan WOW. Den andra orsaken - förkylning och ont i kroppen. Efter ridpasset  hem och handla och sedan stöp jag i säng med migrän.


Lördag: Ryttare ur funktion. Sambo och sonen fixade stallet     !


Söndag:  Återuppstigen ur sängen dock fortfarande ur funktion men orkade åtminstone mocka.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annie

20 mars 2011 17:09

vad roligt att se att du kämpar på o får fina resultat. mer bilder vore roligt att få se.
kram Annie

Anne-Lie

20 mars 2011 18:26

Bilder kommer så fort jag får tag i fotograf som kan fota när det är lektionsdags :) Ser att det går bra för dig när jag "tjuvkikar" på pixbox :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Fredag 20 april 09:29

... och kan börja planera lite mer framåt. v. 15 Med sikte på en mer koncentrerad variant av longering än fullt ös medvetslös. Silvio tar det hela mycket bra. Så fort han ser ut att öka tempot i gångarten över vi på att sakta av göra halt. Tillbaka...

Av Anne-Lie - Söndag 25 mars 12:46

...nu när det börjar tina ite och det ges möjlighet att longera Silvio trött innan vi skrittar ut skogen. Poängen är att han ska vara avspänd med ryttare på.Det blev två dagars ridning och nu väntar jag in långfredagen och påsklovet. Det ser ut som d...

Av Anne-Lie - Lördag 27 jan 10:08


Ja, vi fortsätter att ta det lugnt och nästa uppsittning blir runt v9 när jag har sportlov. Därefter är det väderleken som avgör hur mycket ridning det blir. I veckorna är det inte möjligt att gå till något av ridhuset och rasta av Silvio innan uppsi...

Av Anne-Lie - 30 december 2017 13:00

Idag red vi genom skogen till EQ.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se