Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Den här veckan...

Av Anne-Lie - 29 mars 2011 20:52

...inget veckonummer för säkerhets skull  


Måndag: Vi tar det halvlugnt denna vecka och laddar inför kommande veckor. Jag har  6 lektioner att rida igen så from v. 14 ska jag försöka vara med även på en onsdagslektion. 

Red ett lugnt pass på ridbanan. Mycket vattenträning så som det kan se ut nu på vårkanten. Mackan travar snällt igenom det djupaste vattenpartiet och galopperar där det inte är så djupt. Forsatte att flytta undan rakrikta flytta undan. Korta och länga stegen i skritt och trav. Gymnastikövningar med lite sluta och riktigt bra framdelsvändningar.


Det som har förbättrats markant är lugnet på ridbanan trots en massa nya saker att titta på bilar, cyklar, gående. Nu kan han titta till på detta men så mycket mer är det inte. 



Tisdag: Riktigt bra! Fina halter i både skritt och trav, halterna  blir allt mer eftergivna och lugna. Det vill säga att det går att rida in i halterna. Fina övergångar trav-skritt och fina stegändringar i trav. Galoppen är ok med tanke på vattensamlingar här och där. Det blir galopp där det är mindre vatten och då är fokus mest på att bibehålla en hyfsad galopp i bra takt. Inte så bara  kanske.


För min egen del så koncentrade jag mig på att spänna av, gunga med i höfterna inte spänna nacken och jag lyckdes med det  känner jag nu när jag sitter här vid datorn. Har bara vanligt ont. Kom förresten ihåg att göra mitt stretchprogram jag blivit ordinerad av sjukgymnasten. Pilates i lördags och ska köra nästa pass i morgon. Planen är att strecha varje dag "pilata" 2- 3 gånger i veckan. Bra för ridningen   

Onsdag: Vila


Torsdag: Körig dag och därmed ofrivillig vila pga snöoväder på kvällen.


Fredag: Ridpass på ridbanan. Tränade på framdelsvändningar - något mot höger skänkel . Vänster helt ok. Traven - BRA! Fick till den där  ökade travkänslan - tjohoo. Helt fantastisk att känna när kraften kommer bakifrån. Själv får jag ha fokus på bålstabilitet ,det blir till att lägga in en högra växel i mitt eget träningsprogram så jag kan vara mer följsam.


Galopp på stora volten där det är minst blött. Mackan fick galoppera av sig innan vi övade på att få till avbrott me defterföljande bakdelsvänding, ny galopp ur den, upprepade ett par gånger. Han var otroligt duktig. I och med bakdelsvändingar så hinner han inte spänna sig och takta innan ny fattning, det händer något så han måste koncentrera sig och vara med på noterna. Ett tips jag såg på Ks blogg. Lite action under ridpasset så hästen inte hinner bli utråkad, ungefär så kan man sammanfatta det hela.


När ridbanan är blöt åker de gröna stövlarna på och syntetsadeln som det inte gör något att den blir gra av stänk. Vid det här underlaget skulle jag önska att hästen var 175 och inte 160   .


 


 


Spanar ut över vägen för att se vad Sigge och Cornell har för sig i hagen. 

Har äntligen investerat i en brun remontgrimma a 99kr. Är det en synd att kombinera denna med  GGtränset   ?


   


Kolla manen! Nu är den lång till skillnad för tre-fyra år sedan, ska sätta in en bild på hur den såg ut då, helt avskavd.


  

En nöjd Mackan.



Bästa ponnyn Cornell. 


     




Lördag: "Gummistövelsridning" och "vattengalopp" på agendan. Jag har "fegat" något i veckan oc h undvikit att galoppera i detn djupaste och längsta vattensamlingen. Idag var det dags! Det gick alldeles utmärkt i vänstergaloppen och efter varje varv ruskade  Mackan glatt på huvudet och gjorde några försök till bockningar. I högervarv var det  lite sämre med framåtbjudningen både hos ryttare och häst. Det tog två varv innan vi lyckade s galoppera igenom med ordentliga galoppsprång.


Började passet med skritt-halt- skritt_ halt. Trav med tänket långa steg, stora volter på kortsidorna och på långsidorna. Mackan travade runt med bra kliv och takt. Övade på serpentin om fyra bågar och stegförlänging på långsidorna. Har sett en tävling (nära mig) jag funderar på att starta i sommar där detta ingår. Det är såå praktiskt att kunna gå till tävlingsplatsen. MEN då ska övergångar sitta ordentligt så det kommer att bli en sen anmälan och serpentinen.


Det som var mindre bra idag var att jag plötsligt försökte rida en övning jag inte riktigt mäktade med - idag. Hmmm, planera passen lite bättre  vore inte fel   .  Eller försöka låta bli att rida för snävt när jag vänder för att kunna rida rakt på långsidan i förvänd galopp. Eller tänka mer framåt. Skyller på gummistövlarna. Hur ska man kunna rida med gröna gummistövlar   helt omöjligt, eller hur! Ha en bra lördag!


Söndag: Hagdag. Nästa vecka och en tid framöver ska vi jobba hårt, två lektioner i veckan Och filmen från i julas är nu streamad fast på en annan dator. Den kommer att läggas ut i morgon. Nu har Evisen och K varit modiga och lagt ut film så nu är det väl min tur. Säger som Evisen undanber mig spydiga kommentarer här. Ser själv vad som behöver rättas till. Typ, mer följsam sits och hand för den som har åsikter om det.

 
 
Evisen

Evisen

1 april 2011 10:35

Hallo! Tycker det är klent med uppdateringarna här just nu :o) Hoppas ni har de bra! Evisen

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

1 april 2011 16:08

Ja det har du alldeles rätt i. Har lite bloggtorka just nu och mest jobb i huvudet. Det blir bättre om vecka då kan jag släppa timmar, hösttermin , vårtermin vem som ska ha vad - pust.
Men vi har det bra. Rider lätta pass på ridbanan. Gud vad det är skönt att kunna rida där trots blötan :)

 
Evisen

Evisen

2 april 2011 13:47

Förstår att gumistövlaran åkte fram!! Han blir verkligen vattentränad!! Den med bakdelsvändning och galopp direkt måste jag komma ihåg att prova! Tack för tipset!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

2 april 2011 16:50

Ja, den är bra av flera skäl jag själv måste tänka på att inte släppa iväg honom och ge honom chansen att bita tag i bettet och räta ut halsen. Här måste man vara med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards