Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 4 april 2011

Vecka 14

Av Anne-Lie - 4 april 2011 21:19

Måndag: Lektion och Mackan var gudomlig. Eftersom vi har varit "borta" två måndagar tog jag det lugnt idag och försökte bara att hitta ett flyt. Han var strålande! Det kändes lätt att sitta och gunga med och mot slutet så var batterierna laddade så vi fick en kalasmellantrav längs långsidan. Galoppdelen tänkte jag mest swinging through the body. Två bra övergångar från högergalopp till trav. Idag satt jag och mös och tänkte om ett år om ett år när vi är starka tillsammans då kommer vi att sväva fram ännu mer. 


Sonen filmade idag och jag såg att nu har traven utvecklats och blivit mer framåtgripande. För att bara vara 10 år och aldrig filmat någon som rider så var Henrik jätteduktig. Inte lätt att hålla fokus hela tiden när det rör sig överallt. Det roligaste är nästan hans härliga kommenter  ! Jag ska redigera bort en del takstolar och stolpar och sen kommer film nr 2 ut.


Bildbomb på Henrik och Mackan:




        

 


  

    

   



Tisdag: Vila

Onsdag: Lektionen idag var helt sanslöst bra. Rätt som det var så satt jag på en häst som kändes som en rund miljon! Helt lösgjord alla delar på plats i trav och galopp. Han tog minsta hjälp, så till den milda grad att jag tänkte att hur gör jag nu? Mackan tog i och visade upp sig som bara den. Ridmagistern var mäkta belåten och kom med utryck som "han växer under sadeln",  "schwungfullt" och "det ser jättebra ut". Jag suger i mig. 


Efter denna 20 minutersuppvisning blev Mackan trött och vi tog det lugnt för att undvika kontroverser. Något enstaka avbrott av trötthet kom när vi fortsatte arbate fast betydligt lugnare. Inget att orda om egentligen. Nästa gång han visar upp sig så ska vi avsluta lektionen tidigare.


Torsdag: Ett lätt ridpass på ridbanan i blåsten med syftet att Mackan  skulle få röra på sig, utan att behöva jobba. Inte så mycket att orda om mer än att han inte brydde sig särskilt om vind och knakade träd. Snart är all vinterpäls borta och den sametslena sommarrocken börjar träda fram allt mer.   


Fredag: En lugn dag i hagen med kompisarna.


Lördag: I dag började det lite segt eller kanske det kändes segt. Svårt att säga när det blåser så...Tränade övergångar trav-skritt -trav med huvudsyfte att bibehålla ett jämt stöd i handen utan att nackan höjs något. Det gick bra för det mesta. När det fungerade blev det trav-halt-trav och nu börjar de övergångarna  att bli riktigt bra. Skrittpaus och därefter "flänggalopp" eller snarare försök till att busa till det hela något. Det blev inget bus men Mackan fick öka längs långsidorna i en friare form.


Skritt igen och framdelsvändningar åt båda håll. När det fungerade att skritta sansat blev det framdelsväning-trav-framdelsvändning vid sidan av medellinjen. Därefter framdelsvänding-galopp-framdelsvändning. Mackan jobbade på jätteduktigt. Raka fina fattningar. Detta gav lite blodad tand så ut på spåret och öva fattningar åt båda håll i båda varven. Det går lättast åt vänster att göra en fattning med minimal galopphjälp. Åt höger måste jag tänka på att få in högerbogen. Endast en enda felfattning på totalt fyra varv - jag var otydlig.

Avslutade med trav i en lägre form för att Mackan skulle få sträcka ut ryggen efter galopparbetet.


Söndag: Tjohooo jag kunde slappna av och sjunka ner i två avbrott galopp-trav. Började passet som vanligt skritt övergångar med tillägget 10 meters volter en på varje långsida och kortstida, travövergångar, även här med volter. Galopp-trav-galopp med fokus på endast fatta nygalopp när det känns avspänt och när jag inte blir hängades i tygeln. Är jag stilla är hästen lugn iaf för de mesta nu för tiden. I det stora hela ett ganska lugnt pass.

I morgon är det lektion igen ska försöka att lägga upp det så att vi har krut kvar även på slutet, båda två


 
 
Evisen

Evisen

5 april 2011 07:50

Takstolar och stolpar....hehehe! Du där har du en som kan filma ofta kanske :o) Speciellt om han tycker det är kul!!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

5 april 2011 12:10

Japp, ska se om jag får med honom på onsdag :)

 
Evisen

Evisen

5 april 2011 21:10

Det är rätt, försök få Henrik intresserad av att rida....! Då är det lättare att få med honom till stallet! Mackan ser så snäll och go ut!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

6 april 2011 11:37

Jag passar på när det verkar vara läge. Det gör ont i en ponnymammas hjärta att lusten inte är så stor. Men det erkänner jag aldrig.... han är så bra med djur. Och han red bra när han höll på som mest. Stor sorg :)

 
Evisen

Evisen

6 april 2011 12:35

Mina grabbar har inte heller gillat stallet. Enda gången de ville med var när de fick åka snowracer efter Drutten! Annars lät det, åhhh neeejjj!

Kul med film och ja kommentarerna är underbara! Vilka stjärnor ni är, ni är jättefina och jätteduktiga. Jag tycker nog att hans rumpa bullat på sig lite sedan förra filmen! Kram!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

6 april 2011 13:16

Tack :) Jo, rumpan har blivit större! Det är kul att se skillnaden från i julas när vi var rätt spända båda två. Det var någon gång efter nyår som Mackan sa att han vill träna med de andra lektionshästarna. Han är oftast som bäst då. Och själv har jag råd att rida oftare än om jag hade ridit privat. Nu kan jag träna extra när det känns som jag behöver en extra duvning

Det var helt kanon att ha Henrik som filmare. Han ser andra saker som han tycker ska filmas.

 
Ingen bild

Kryddan

6 april 2011 22:27

Det ser jättefint ut! Kram!

Anne-Lie

7 april 2011 07:48

Tack och känslan är att NU börjar det! :):):)

Detta ska befästas ett tag till för att stärka honom och mig ännu mer. Så som Mackan kändes igår går nästan inte at beskriva kalasfin.

 
Evisen

Evisen

8 april 2011 08:18

Whiiii! Det är så kul när de går så där bra!! Kram!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

8 april 2011 12:05

Jaaa, för ofta finns tanken hos en själv att "lilla jag" kan åstadkomma något sådant!

Lycka till på söndag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards