Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 3 maj 2011

v. 18

Av Anne-Lie - 3 maj 2011 14:31

v. 17

Lördag: Efter att ha suttit och skrivit Msv A och Int IB så blir man lite lätt inspirerad för att uttrycka det milt. Övertaggad är nog mer rätt...så idag skulle Mackan minsann vända in framdelen ordentligt i högervolter, göra ordentliga fattningar mer fram än upp. Det gick väl så där och det blev mer att komma överrens om att inte krypa ihop och och gå emot skänkeln.


Söndag: Idag var det bättre och själv var jag mindre taggad och vi ägnade oss åt lugna övergångar skritt-trav. Och i traven så fick jag äntligen till det med att korta bakifrån i avsaktningar med MER säte och fjäderlätta händer. HÄRLIG KÄNSLA!!! Äntligen! Bra framdelsvändingar rak hals och bra åt sidan för skänkeln :) Tjohooo!!! Galopparbetet bestod i lång båge på långsidorna så vi fick känna på förvänd galopp på lagom nivå och Mackan fick "något att göra" under galopparbetet. Han tar i utan att vräka sig på i handen. Idag var med andra ore en sagolikt bra dag. Kanske var gårdagen nödvändig för att få igenom en del olater eller nå't.


v.18


Måndag: Idag var det en tjolahopplektion och vi slog höjdrekord på ca 60 cm  . Men fy vad det pirrar i magen när man rider på sådana höjder. Ska han hoppa, krascha, eller snubbla över????? Så klart att han hoppar Mackan om än att han slingrade sig lite, vilket var väldigt lätt eftersom matte halvvägs fram till hindret hugger tag i manen och försöker tänkar rytmen, rytmen låt hindret komma till dig...och inte det här klarar jag aldrig och jag vågar inte titta förrän vi är på säker mark på andra sidan och jag har inte hört något slammer av bommar. På de "lägre höjderna" vågade jag dock komma till mer ordentlig ridning rama in och RIDA. Ändå så hör jag hela tiden Eva styr oc hrid på de hoppar 1m lätt själva. Visst, men då är de nog lite mer inhoppade :).


Varför då utsätta sig för denna skräckblandade förtjusningssyssla? Jo, för att hästen tycker att det är roligt och blir så fantastisk i sina gångarter efter att fått gymnastisera över dessa låga hinder. Traven och ryggen blir grym!


Medan vi väntar på att få komma in i ridhuset så roar vi oss!

 Supesadeln Jaguar 


   Mackan lyssnar på vad som händer


Stilstudie

  

Porträttbild


 

Fotoautomatsbilder...


    



Tisdag: Vila


Onsdag: Lektion och det ser ut som det blir en hopplektion till. Nix ingen hoppning och "tur var väl det"...För jag kom äntlgien till ridning på de sätt som jag vill. Mjukt, inte hänga i tygeln utan kunna rida med sätet. Den inre bilden som jag har saknat fanns där plötsligt så nu NU börjar det. Tjohooo!!! Den här inre bilden gör dessutom att jag "ser hur det ser ut" jag kan utestänga störande element, jag rider i min bubbla och är fokuserad 90% av tiden. ÄNTLIGEN!!! Som jag har väntat. Jag behövde verkligen den gångna nationella helgen för att få till det. Det kändes som i gamla tider fast egenligen mycket bättre, mer medveten om vad jag håller på med när jag rider.


Mackan var en dröm att rida. Jag kunde få till stegändringar i galopp med bara sätet så där som jag kan få till i traven. Härligt! I överigt var det en toppenlektion med mycket olika inslag. Passade mig och Mackan perfekt idag, ökning och minskning av volterna i samltiga gångarter, många övergångar, skänkelvikningarn flöt super så smådetaljer kunde fixas till. Det sistnämnda har väl aldrig känts bra någon gång. Ok men inte bra. Det enda som var svårt var att få till en bra galoppfattning efter en skrittvolt idag och det är en petitess i sammanhanget.


Beslut: fortsätta i den här onsdagsgruppen. Det blir perfekt!

Torsdag: Vila

Fredag: Ett lätt pass på ridbanan och idag vågade jag mig på att börja öva saxen över medellinjen. Oooo nej inte galoppslutor utan i skänkelvikningar. Vägarna kan säkert vara något bättre men Mackan flyttade glatt och lätt undan skänkeln. Härligt att känna att det flyter tjohooo!!!


Lördag: Ryttaren "ur funktion" så det är en hagdag idag. Skönt att hästarna går i en hage där de får passera vatten lyfta på benen över nerfallna träd, lagom med grässtrån och en del sly att knapra på. Lagom med sysselsättning. Nästan det bästa är att  vatten är utdraget till hagen :)


Söndag: 1 1/2 timmes skritt med sällskap och travinslag i det härliga vädret! En härlig runda kring Hästviken. Mackan undrar dock vad som är dolt i marken vid sjöbanan. På ett ställe så sänkte han huvudet och ryggade bakåt och lät Dexter gå före Jag trodde att han hade fått syn på en orm men det fanns ingen sysnlig orsak till det hela. Kan ha varit en kraftig elkabel som han reagerade på eller en doft från dammen likt den han förknippar med vattenslangen som låg "hemma", vilken pumpade bort en massa vatten från ena sidan vägen till diket på andra sidan vägen. Samma typ av reaktion. Mystiskt...Mackan var mycket skeptisk ett tag.


Måste nämna något om traven, stundtals fick han ett grymt schwung för att hänga med Dexter som har en helt annan steglängd i arbetstrav...Mackan fick många klappar när han bjöd på den traven.


I morgon lektion :)

 
 
Ingen bild

Kryddan

3 maj 2011 17:59

Här går det undan! Ifrån 30 cm till 60 cm på en vecka :) Snart hoppar ni en meter hur lätt som helst!

Anne-Lie

3 maj 2011 19:24

Du, då svimmar jag. Jag har en grym hoppskräck. Det här kändes ok till slut det det räcker som gymnastik och Mackan får ha roligt. Ska jag hoppa en meter så måste man ju bli seriös... Fast han hoppade onekligen bättre med lite mer hinder framför sig...lyfte liksom på tassarna :)

 
Evisen

Evisen

3 maj 2011 20:42

60 cm!! Det är ju högt!! Men det är ju kul att hoppa, egentligen! Men jag har samma känsla som du!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

5 maj 2011 14:24

Vrålhögt!

 
Evisen

Evisen

6 maj 2011 18:46

Grattis!! Wiiiii vad kul!! Vet hur du känner!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

6 maj 2011 20:49

:) :) :) !!!

 
Evisen

Evisen

7 maj 2011 20:36

Ur funktion!!?? Det låter inte bra!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

7 maj 2011 21:59

Ingen katastrof vissa röda dagar är bara för jobbiga...rider i morgon :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards