Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 24 maj 2011

v.21

Av Anne-Lie - 24 maj 2011 08:18

Måndag: Lektion - ökningar i trav och galopp och ridmagistern förespråkade MERA - LÄNGRE han måste igång med bakbenen. I de här lägerna vill jag vara starkare snabbare stadigare mer i balans. PUH det var en jobbig lektion men rolig! Och så klart att jag kände skillnad i upptagningarna i galopp när bakbenen var in acktion...betydligt lättare! I traven så känner jag den rätta schwungen. En bit kvar givetvis innan både jag och Mackan orkar med detta. En högre växel är ilagd och nu behöver vi stärka oss på den här nivån. I dag var det svårridet på ett postivt sätt.


Lilleman var med till stallet red Mackan till och från ridhuset. När vi kom till ridhuset så gick han direkt upp till läktaren. Men kom strax tillbaka in till mig igen. Han hade drabbats av RIDBACILLEN och ville rida några varv. Övade att rida Mackan "på tygeln" bra känsla hon den lille  .


Tisdag: Vila


Onsdag: Lektion "inställd" på grund av föräldramöte och dylikt.


Torsdag: Hmmm somnade i soffan...ingen ridning. Så kan det gå ibland.

Fredag: Nu är äntligen den ena sommarhagen färdig och nu kan stallets hästar få semester då och då. Det tog lite längre tid an vad ja g tyckte att det skulle göra, men det är mer pyssel än vad man tror. När sista tråden skulle dras så fattades det en meter till sista stolpen. Hade som tur var "en skvätt" jag kunde klippa av med gott samvete.


Red på kvällen och försökte verkligen tänka att rida fram mot handen, fram mot handen.  Helt ok mot slutet å andra sidan efter tre dagars vila så... Galoppen fungerade ok. Vi var lite oense i högervarv. Bogen in och inte höja nacken och inte dra in näsan - tack. Fattningarna kräver mer framåttänk hos ryttaren. I morgon är en ny dag! I det stora hela ett ok pass. Nää missnöjd är jag inte. Det är väl snarare så att jag orkar att känna mer än för ett halvår sedan. Har lagt upp planerna för nästa år. Lektion måndag onsdag för Johan och sedan extra detaljträning för Gertrud . En bra kombination tror jag   .


Nu hoppas jag på att Junidressyren blir av den 19/6 fortfarande VÄÄÄLDIGT få anmälningar . Eter det datumet så blir det hage och enbart uteritter i några veckor hade jag tänkt.


Lördag: hmmm vi fortsätter med det där FRAM TILL HANDEN. Vet inte det jag , svarade Mackan...det här med att krypa ihop och takta vore väl nåt...NIX i så fall håller jag i och driver, var mitt svar till det det. OK OK det blev för jobbigt. Var det skritta med långa kliv vi skulle göra? . Exakt! Duktig häst! Men OM jag taktar kan vi trava sen? Japp, men SKRITTA först! Nu skrittar jag! Bra och då kan vi trava där framme. OK fort med korta steg och med indragen näsa och hög nacke, visst är det snyggt. NEEJ fram med näsan längre hals och lägre nacke. Du ska jobba med ryggen. Vaddå???  Vi tar det från början...

 

Ungefär så var det idag. Mycket fungerade bra förstås.


Söndag: Det har sina fördelar att göra små anteckningar över ridpassen även om det inte är fulländade djupa analyser.  Det hjälper mig att tagga ner och fundera varför det blir si och så. Den här gången så är det nog så att jag har ridit "för mycket" och då bli både jag och hästen spänd. De senaste två dagarna har jag glömt den mentala lösgjordheten hos mig och hos Mackan. Jag har fokuserat på in med bogen, kvickare bakben kortsagt varit för på. Det hjälper ochså att läsa en och annan blogg. Balansen ska finnas hos ekipaget beroende på ekipagets utblidningsståndpunkt. Sen ska man förstås höja nivån då och då me nockså backa när det behövs.


Alltså blev det ett pass med fokus på balans. Vips tralalala så fanns den  mentala lösgjorheten. Jag kunde för det mesta låta bli att fastna i högertygeln. Red medvetet med låg hand näst intill vilande på manken för att inte störa och tro't den som vill men givetvis blev halsen längre nacken i en bättre positon. Vi gjorde fina mjuka övergångar i trav-skritt-trav-halt. Bra galopp och jag kunde sjunka neeer och vara mjuk i handen utan att Mackan tog chansen och ökade. Tjolahopp vilket bra pass.


Förövrigt så pluggar jag in programmen inför Junidressyren. Inleder ridpassen med att skritta något av dem. Ett bra trix för mig. Nästa vecka ska jag avsluta med ett av dem också och sen borde åtminstone programmönstren sitta i mitt huvud.

 
 
Evisen

Evisen

26 maj 2011 08:02

Inställda lektioner suger :o) Men ibland nödvändiga!! Härligt att det gick bra i måndags!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

26 maj 2011 16:12

Det är helt sant, men det gör inget för de sa på skolan lillemans nationella prov i atte och svenska med totalt 9 delar har gått SUPER!!! Och som lärare kan jag tolka relutaten... tjohoooo... till de två högsta betygen (innan det nya betygssystemet sätts iaf. Hade nog blivit högt ändå typ B...)

Det blir ridning idag istället ingen klassfotboll ( skönt...). Ett gäng pannkakor att steka först :)

 
Evisen

Evisen

28 maj 2011 19:32

Med så glada nyheter så förstår jag att en inställd ridlektion inte räknas! Vad roligt!

De pratar mycket de där PRE:erna, både kroppsligt och ljudligt! De är för roliga och goa! Jag kan riktigt se hur ni diskuterar och har olika åsikter!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

28 maj 2011 22:04

Ja vi är inne i en riktig sådan period nu :) Imorgon ska vi ta en uppfriskande galopp på stora banan. Hoppas på att det inte sitter några och trimmar då. En redig galopp gör nog susen :) Lagom urladdning tills på måndag :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards