Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

V.28

Av Anne-Lie - 12 juli 2011 09:37

Måndag: Johanträning. Var så goda....

Tisdag: Vila för Mackan.Jag tillverkar film och laddar upp på ett ytterst segt bredband.

Onsdag: Se till att rida planerat. Det blev ganska god ordning...måndagens ökningsövningar satt kvar och vi kunde komma till längning betydligt snabbare! Men, det kändes bättre att ta en kortare väg...lova att inte skvallra. Jag kände på hur jag ska ladda från hörnet och om jag inte var helt förvirrad i går kväll när jag läste på programmen så kommer båda längningstillfällena i trav i vänster varv och det är där det kändes som bäst.


Det här kommer jag företrädesvis träna i lättridningen så den "stackaren" har en möjlighet att röra sig framåt. Provade  att sitta några gånger och hmmm JAG är inte riktigt där än kan man väl säga fniss, fniss. Kanske att DETTA kan få mig till att stärka magmusklerna, det går för trögt med den träningen av mig själv. K skrev väldigt bra om detta i sin blogg. Det skulle jag vilja läsa igen K! Nedsittningen i travökningar är det som jag syftar på.Torsdag: Gertrudträning och det var kanon! Bra att få hjälp med "detaljridning" stegvis. Toppen! Här blev det till att jobba med högerbogen och övergångar trav-skritt-trav, inte gå bakåt med handen, led och ställ, led och ställ, känn flyt, högerbogen. Mjukna i axeln. Det hela finns på film så jag ska dela med mig av en bit så smånig om. Galopparbetet fick godkänt och är mer kontrollerad än sist jag red för Gertrud. Tjohhooo! Fick bra tips inför morgondagen. Smyyyg iväg längningarna, rid ut i hörnet före bättre att få 6 än 5 för att han har möjlighet att slå sig fri.


Och äntligen fick jag veta varför Mackan ibland fastnar bak - som jag har upplevt det hela -och jag har undrat vad han gör egentligen. Nu fick jag med det på film och han kotar över. Inget att bry sig om, sa min käre sambo. En del hästar gör så men det minskar när de blir starkare. Själv har han kört häst som kotat över mitt i ett löp för att sedan forstätta som om ingenting har hänt. Mackan kan göra detta precis när som helst. I skritt på lång tygel rakt fram eller som idag när vi skulle göra en galoppökning.


Fredag: Tävling LC:1, LB:1 på Björkliden

Lördag: Vila

Söndag: Vila

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Söndag 16 sept 14:07

Måndag: Emma rider med Kerra i skogen och de kommer hem utan att ha ridit vilse   Tisdag: Vila Onsdag: HRF       Torsdag: Vila Fredag: Longerar i stormen Lördag: Longerar och hängde på inspänningstyglar.  Söndag: Rider ut med Kerr...

Av Anne-Lie - Onsdag 12 sept 21:09


Måndag: Vila   Tisdag: ÖsregnOnsdag: Miljöträning på HRF   Torsdag: Emma tränar sepentiner på HRFFredag: VilaLördag: Longerar 20 min och skrittar med Kerra       Söndag: Emma och Kerra skrittar ut i skogen i ca en timme. Lite trav på ...

Av Anne-Lie - Söndag 9 sept 13:16

Måndag: VilaTisdag: Vila Onsdag: VilaTorsdag: Longerar Fredag: Energin är tillbaka hos Silvio så stackars Emma fick närkontakt med gruset. Ett litet bocksprång utlöste ett annat. Emma satt upp igen och skrittade tills Silvio slappnade av. Lördag: Mar...

Av Anne-Lie - Onsdag 29 aug 10:28

Måndag: Vila. Har pratat med Johan om jag och Silvio kan komma in och miljöträna en stund  i lektionsskarvarna och det  gick fint! Längtar tills vi kan vara med lite mer på riktigt. Typ sent i vår, och då  delar av lektionen.    Magisk söndagmorg...

Av Anne-Lie - Fredag 24 aug 13:41

Måndag: Vila Tisdag: Emma övar på att rida skritten och ha Cornell som handhäst. Det fungerar strålande. Ja, Cornell kan detta sedan Mackan och Sigge. Silvio sköter sig över förväntan.   Onsdag: Vila Torsdag: Vila Fredag: Silvio får jobba ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se