Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

V.28

Av Anne-Lie - 12 juli 2011 09:37

Måndag: Johanträning. Var så goda....

Tisdag: Vila för Mackan.Jag tillverkar film och laddar upp på ett ytterst segt bredband.

Onsdag: Se till att rida planerat. Det blev ganska god ordning...måndagens ökningsövningar satt kvar och vi kunde komma till längning betydligt snabbare! Men, det kändes bättre att ta en kortare väg...lova att inte skvallra. Jag kände på hur jag ska ladda från hörnet och om jag inte var helt förvirrad i går kväll när jag läste på programmen så kommer båda längningstillfällena i trav i vänster varv och det är där det kändes som bäst.


Det här kommer jag företrädesvis träna i lättridningen så den "stackaren" har en möjlighet att röra sig framåt. Provade  att sitta några gånger och hmmm JAG är inte riktigt där än kan man väl säga fniss, fniss. Kanske att DETTA kan få mig till att stärka magmusklerna, det går för trögt med den träningen av mig själv. K skrev väldigt bra om detta i sin blogg. Det skulle jag vilja läsa igen K! Nedsittningen i travökningar är det som jag syftar på.Torsdag: Gertrudträning och det var kanon! Bra att få hjälp med "detaljridning" stegvis. Toppen! Här blev det till att jobba med högerbogen och övergångar trav-skritt-trav, inte gå bakåt med handen, led och ställ, led och ställ, känn flyt, högerbogen. Mjukna i axeln. Det hela finns på film så jag ska dela med mig av en bit så smånig om. Galopparbetet fick godkänt och är mer kontrollerad än sist jag red för Gertrud. Tjohhooo! Fick bra tips inför morgondagen. Smyyyg iväg längningarna, rid ut i hörnet före bättre att få 6 än 5 för att han har möjlighet att slå sig fri.


Och äntligen fick jag veta varför Mackan ibland fastnar bak - som jag har upplevt det hela -och jag har undrat vad han gör egentligen. Nu fick jag med det på film och han kotar över. Inget att bry sig om, sa min käre sambo. En del hästar gör så men det minskar när de blir starkare. Själv har han kört häst som kotat över mitt i ett löp för att sedan forstätta som om ingenting har hänt. Mackan kan göra detta precis när som helst. I skritt på lång tygel rakt fram eller som idag när vi skulle göra en galoppökning.


Fredag: Tävling LC:1, LB:1 på Björkliden

Lördag: Vila

Söndag: Vila

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Måndag 3 dec 09:05

V. 48  Fredag: Dags att börja rasta av Silvio efter tre veckors vila. Från att ha gått ute dygnet runt i 6 månader och arbeta  lite mer ordentligt den sista månaden,  var det en hel del lagrad energi som vill ut. Det var bara att låta Silvio spring...

Av Anne-Lie - Fredag 16 nov 20:07


Silivo får ha semester i två-tre veckor. Jag harfortbildning i två av dem och hoppas sedan på en varm vinter tills andra sidan nyår.   ...

Av Anne-Lie - Tisdag 6 nov 08:28

Måndag: HRF idag bättre än sist. Jag börjar slappna av och rida mer.   Tisdag: Maria rider Silvio på ridbanan hemma. Båda sköter sig så bra! Om än att idag var Silvio trött.   Onsdag: Vila Torsdag: Rider hemma på ridbanan. Näst sista pass...

Av Anne-Lie - Måndag 29 okt 09:54

Måndag: J har annat för sig så idag joggade Silvio på lina i samtliga gångarter Tisdag: Oväder enligt prognosen. Silvio får vila och blev friserad och masserad. Gäsp, skönt sa Silvio. Onsdag: Whoohoo Maria är den som får ta Silvio upp till nästa ...

Av Anne-Lie - Måndag 22 okt 09:24

Måndag: Wohooo, idag har vi debuterat i lektionsverksamhet. Lite pirrigt till en början.. Vi travade och vände snett igonem. När det var dags för de stora 20 metersvolterna fick Silvo syn på sommarens kärlek Madonna. På killars vis blir det svårt att...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se