Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 9 november 2011

v.45 och vi är på väg mot någorlunda normal ridning igen.

Av Anne-Lie - 9 november 2011 19:11

Måndag: Skritt i en dryg timme. "Extrainkallad på jobbet". Baserat på Evisens vetenskapliga undersökning så borde vi ha gått lite drygt 4km. Eller snarare jag. Mina elever red och körde. Ingen lektionsriding idag pga möte på jobbet. Idag gjorde det inget eftersom det var hoppning....  

Tisdag: Hagen

Onsdag: Ridhuset och Mackan var fantastisk. Klev på med långa steg i trav. Tog sätet jättebra och samlade i hop sig fint i travarbetet. Galopparbetet var det bästa på länge - av förklarliga skäl. Han jobbade bra i öppna- och slutatänktet längs långsidorna.Varvade det arbetet med längningar på  motsatt långsida. Tog upp sig bra här med. Vi ska ta oss till ridhuset lite oftare nu. Har anmält till en klubbdressyr  LB:1. Kommer inte att rida på max eller ens försöka. Jag har anmält för att:

1. Hästen är frisk.

2. Klubben anordnar en aktivietet . Sådant ska gynnas!

3. Träna mina tävlingsnerver.

4. För att det är ROLIGT - det kanske borde stå på punkt 1 också. Allt hamnar nog under den punkten om jag tänker efter.

Torsdag: Hage


Fredag: Evisen det finns GPS på mobilen. Nu ska jag bara komma i håg att sätta igång den   .

Dagens ridpass var på ridbanan hemma.  Mackan kändes lite loj. Det ändrades efter en stunds lugnt travarbete med övergånger. Då kom motorn igång. Skrittpaus. Övergick vi till galopparbete och övade på att vända snett igenom på den korta diagonalen och fortsätta i förvänd galopp. Lätt till vänster, svårt till höger. Skrittpaus. travarbete åt det samlade hållet och försökte hålla koll på bogarna i varje steg. Det kändes rätt ok. 


Nu när Mackan har varit igång ett tag så är han betydligt lugnare i munnen. När han är pigg  grejar han med tungan hit och dit, tuggar frenetiskt(hysteriskt) på bettet, så det känns super när han är "still" och mer avspänd redan från start. Det resulterar i att nosgrimman har spänts upp ett hål nu  när tungan inte hamnar över bettet. Jag illar inte att dra åt. Men ibland är det nödvändigt men  målet är ju den höga nosgrimman. Den skulle ha kunnat ha idag faktiskt om inte Mackan hade ett tandanlag precis där nosgrimman ska sitta. Jag ska fota det en dag så ni får se. Det ska tas bort vid något lämpligt tillfälle.

Lördag: Dagens vetenskapliga GPS-undersökning gick sådär...GPS miste kontakten då och då och eftersom mobilen låg i fickan så missade jag det. Det jag kan konstatera är vi skrittar i  ca 5km i timmen. Jag red ca 2.5 km på ridbanan gissningvis något längre. Satte på GPSn på väg hem från ridhuset. Fixade Mackan och lite annat stallpyssel, satte mig i bilen i körde hem. Kom på att jag skulle kolla  mobilen. Hade några värden, allt som allt tog det 1.10 från ridhuset och ända hem. Total sträcka 6.8 km. Så av det kan jag lista ut att till ridhuset är det ca 1,5 km så jag red nog en  6.5  kilometerssträcka i alla fall. 3 i skritt, 1 i trav, 2.5 i galopp.


Idag var det kondition som fick stå på schemat i lösgörande galopp. Härligt! sa Mackan och galopperade med långa rytmisk språng med rund rygg och spetsade öron. Dessutom låg inte alls på i handen så som har kunnat göra vid sådana här tillfällen. Så länge som marken är så bra som den är nu ska detta stå på lördagsridningens schema.


Veckorna kommer att se ut så här: Lång skrittrunda, hage, dressyrpass, hage, dressyrpass, galopp, dressyrpass.


Söndag: Idag var Mackan på hugget så här i backspegeln borde jag ha anat något när han spanade på ekipget hos Fredrik, den megafarliga ekorren i skogen, när han spänt travade på ridbanan och tittade på de hästar som var kvar i hagen. Samma ridbana där han igår galopperade så lungt och sansat med långa runda språng.


Tjolahopp, sa Mackan och började trava så där förfärligt som spanjorer bara kan när de får för sig det. Kraftigt sänkt rygg, hög nacke och nästan lika höga knälyft som resluterade i ett förskräckligt bensprattel. När en vit häst visade hur ouppfostrad den var när den skulle in in från hagen och blev tuktad av den som tog in hästen. När den försvann så provade vi att trava igen. Det gick nästan tills Mackan fick syn på intagerskan på väg med en ny häst. Nästa utbrott kom som ett brev på posten.

Tjong med skänkeln och skärp dig nu, sa jag. Något som visade sig inte hjälpte...

Vaddå, vaddå, ska jag flyga i luften så här, demonstrerade Mackan.

Nej,sa jag

Men jag kan visa hur mycket jag kan börja mig och samtidigt  lätta uppåt, kanske lite  snett åt sidan och trampa på stället.

Vi går in i ridhuset i stället, sa jag.


Väl där inne så var det nästan att jag sjöng  Vyssan lull, Trollmor och alla andra sövande sånger...Lugnt och metodiskt travade vi runt  och flyttade lite åt sidan och samma i galoppdelen i väntan på den mentala lösgjordheten. Det blev bättre och det som faktiskt är glädjande är att han var riktigt ridbar och jag drog inte och fastnade inte i tygeln så som jag kan göra när han blir så där gräsligt spänd. Kanske att den nya sitsen gjorde sitt till här. Det är betydligt lättare att låta bli med det där fastnandet. Tjohooo! Sitter liksom stadigare och friare.

Jag  ledde Mackan hem och tur var väl det för när han fick syn på intagerskan  med tillhörande sällskap var det dags för bensprattel igen. Herregud, vilken häst. Jag får kanske öva på att möta dom i ren miljöträning   .


Ny veckoplan: Mackan får vara med på lektion på måndag, om än att vi bara är med på valda delar , dvs många skrittpauser.  


Men som Carina säger. Nu är han frisk! Det är det första utbrottet under de 8 veckor han har varit igång, så jag kan inte klaga på honom.


 
ANNONS
 
Evisen

Evisen

10 november 2011 11:55

Vetenskapliga undersökningr... hihi!! Härligt att ni är på gång igen!! Och kul med klubbtävling! Helt rätt, klart att ni ska vara med!! Själv tycker jag tiden går långsamt....!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

10 november 2011 16:53

MAcka nvar verkligen ljuvlig! Tiden går långsamt när man int efår rida ordentligt. Just nu klurar jag på hur jag ska få ihop det att rida både lektionshäst och Mackan. Jag känner att jag behöver båda varianterna.
Träna grunder och åter grunder...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Onsdag 16 jan 12:08

V. 3 Måndag: Emma rider i lilla, Silvio är jätteduktig men är väldigt trött mentalt när han går hem. Beslut vila fram till lördag v. 4 Tisdag-söndag: Vila   v. 4 Måndag-fredag Lördag: Söndag: ...

Av Anne-Lie - Tisdag 8 jan 11:46

Måndag: Emma rider i lilla, fullt med hästar att möta, hamna bakom, passera. allt fungerar fint tills de tkommer en med swichande svans. Hjälp! sa Silvio. Emma och Silvio härdade ut en stund till sedan gav vi oss. Båda  arbetade super bra. Tisdag: ...

Av Anne-Lie - Onsdag 2 jan 17:13

Måndag: Nyårsafton Tisdag: Rider med Ulrika en Solnaryttare som  landat här på HRF. Koncernen har salmlats kan man väl säga.     Onsdag: Torsdag:  Fredag:      Lördag:      Söndag:            ...

Av Anne-Lie - 28 december 2018 16:12

Måndag: Julafton Tisdag: Onsdag: Jag red i lilla ridhuset i skritt. Silvio fick arbeta i trav och galopp på lina. Inte helt nöjd med mig själv... Torsdag: Red med Maria/Hero i stora ridhuset. Silvio travade på superbra! Jag blev påmind om att k...

Av Anne-Lie - 17 december 2018 10:31

Måndag: HRF och det  gick så himla bra! Trots att Silvio var pigg och jag nervös. Det är så bra att ha Emma med som kan agera pepp. Silvio börjar hitta formen i trav och nästa gång ska banne mig rida på i ett bättre tempo. Det bäst av allt var att ja...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se