Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 28 februari 2012

V. 9

Av Anne-Lie - 28 februari 2012 19:04

Måndag: Ja kära nå'n vilket pass. De första 10 minuterna var lugna och sansade på gränsen till "för sakta". Jag  hade planerat att vi börjar där jag  hinner med att hitta takt och rida i varje steg och sedan  komma igång med mer motor. Rätt som de var sa Mackan att HALLÅ det är ju måndagslektion. VAD KUL! Nu kör vi! Det var en enormt taggad häst jag satt på helt plötsligt. RId MED KRAFTEN var ridmagisterns order att jag skulle ha som mantra. Och jag försökte verkligen, men det var svårt. En lektion med övergångar, det var inget Mackan hade för avsikt att nöja sig med. Yiahaa, galopp the moore, the better. Stundtals kom jag till bra ridning. Fokus på att inte fastna, bli stum och stel, fast det känns som  jag sitter på  ett dynamitpaket.

Mackan visade upp en härlig trav och till slut en rund och fin galopp när jag orkade rida ordentligt. Men jag kan inte påstå att jag hann med alla gånger.  


Tisdag: Vila som alltid efter måndagar.

                

Sigge har  fått en ryttare/elev från skolan som ska hjälpa till att rida honom på lov och vid andra tillfällen när mina elever gör annat såsom lov, häslsodagar och praktik. Skönt att veta att hästen nu kan fortsätta den utveckling som påbörjades under höstterminen. Det är en konst att rida Sigge så att han ska vara så lätt som möjligt för mina elever. Inga starka hjälper snarare tvärt om. Typ, Patrik Kittelridning   . Lätt, lätt i handen annars orkar inte mina elever med honom. Mycket ridning med röst.  Här är det dock inte "gå på tygeln" som är det viktigaste, utan en lugn häst. Jag är riktigt stolt över den här 17-åriga unghästen!

   


Onsdag: Ett pass i ridhuset och  Mackan var mer mentalt avspänd än vad han var i måndags. Idag var det lugn och ro och det var bara att njuta. Jag jobbade honom i trav och hade fokus på avspända armar på mig och lätta framåt med syftet att Mackan ska gå kvar i samma takt och form. Riktigt bra. Red små bågar längs långsidorna för att gymnatisera honom. Det kändes bra det med. Ett lugnt galopparbete med samma tänk.  La in många micropauser i skritt. I morgon ska vi rida ut. Först ska jag  följa med NIna till Anki där det är Bosse Tibblinträning.

       

Mackan ikädd voljlocken vi köpt av Annie och Bandi. Han var riktigt fin i brunt och beigt (? hur stavar man till det...?). Sista bilden skulle visa att nosgrimman är helt lös. När Mackan är för taggad så tuggar han frentetiskt på bettet och jag börjar undra om han inte irriterar sig på att det tar emot. Så nu ska den vara lös. Vill han bita tag i bettet gör han det oavsett om nosgrimman är normalspänd dvs med två fingrar eller helt lös som nu.  Kanske mentalt bra för mig som  nu måste anstänga mig ännu mer att inte fastna  

Ännu en bra dag i stallet.


Torsdag: Förmiddagen tillbringades hos Anki Carlsson där det var Bosse Tibblinträning. Själv var jag med som hästskötare och det är så inspirerande att se GOD ridningen och  lyssna på alla instruktioner.  Egentligen borde man stoppa en röstmemo i fickan på honom  som man kan lyssna på vid senare tillfällen. Al Pacino och Dexter får verkligen jobba och gör det bra.

Eftermiddagen bjöd på en taggad uteritt. Mackan var grymt laddad men sköter sig i och för sig men  det blir pirrigt iaf. Fånig dressyryttare...Lovisa och Sigge var med och  vi jobbade hästarna i en av backarna i skritt. Bra för Mackan att länga ut halsen och höja ryggen. På hemvägen fic vi sällskap at  Fillan och RIva. Då var Mackan tvungen att visa för Riva vad fin han är och vad samlat han kan gå och vad hans ryttare har dålig kontroll på gångarter  .

         


Det som var  intressant var den  absolut lösa nosgrimman. Mackan tuggade frenetiskt men blev inte irriterad och dragig...vilket gör att jag drar följande slutsats: han kan tugga som han vill och det tar inte stopp trots att nosgrimman tidigare alltid haft tvåfingrarsutrymme.  


Fredag: Fast idag fick jag dra åt som vanligt. Ja, jäklar vad pigg Mackkan är just nu. Foderstaten är justerad, vad gäller  krafftfoder han får återgå  till sin gamla ranson men  behålla den nya hö ransonen. 12 kg hö och 1/2 skopa krafft morgon och kväll och två nävar havre.


Vi red bort till stora utebanan för här skulle galopperas. Det började  städat, ända tills Mackan hörde Sigges  smattrande hovslag i den våta sanden. Tjo och tjim huvudet  rätt upp och tungan över bettet och skutt och tjo och hipp och hopp. Nä, stopp! sa jag. Jag får sitta av och dra åt. Då kunde  Mackan regleras och få galoppera på med kontroll. Taggad till tusen, när jag tyckte att det fick räcka med galoppande. Han visade upp PREns "förföriska" halsböjning och piaff/otakt/passage/samlad trav/otakt  med en kraftigt svängade bakdel. Bakdelen försökte jag hålla på plats  och då blev det för jobbigt så Mackan ansåg att det var enklast att skritta ordentligt.

           


Lördag: En dag i hagen med polarna.

Söndag: Ett "slapparpass" på ridbanan som var  nöjaktigt ridbar. Lite trav och galopp mest för att Mackan skulle få röra på sig. Hade lektion medan jag red för Sigges ryttare som får till det allt mer.

 
 
Evisen

Evisen

4 mars 2012 11:03

Härligt! Raca på!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

4 mars 2012 13:11

En galoppbana vore inte fel :) Den stora uteban ablir grymt liten när han är så där pigg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards