Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 5 mars 2012

v.10

Av Anne-Lie - 5 mars 2012 13:49

Måndag: Idag had vi ridhuset för oss själva jag och Mackan. Jag passade på att ha sitsträning - inte sitta tungt men rätt ändå. Den senaste tiden har jag verkligen fokuserat på att ha hästen framför mig och det med en lätt överdriven sits så magen och händerna ska komma fram ordentligt. Rätade upp mig mer idag och så i spegeln att jag satt mer rakt upp och ner. Om än att det nu kändes som jag stupade framåt...


Jobbade mest i trav att ändra takt med sätet och ingen hand. Tyglarna fick vara en snäpp längre med syftet att Mackan skulle  vara kvar i angiven form och takt. Rätt ok om jag får säga det själv. Kom upp  bra med ryggen. Jag var duktig och överdrev eftergiften.


Galoppen var däremot sisodär idag men det gör inget.


Nossgrimman gick att ha helt lös igen. Bild kommer. Nej, jag har inte  drabbats av anti nosgrimmehysteri. Vi tränar inför den framtida kandarridningen. Mackan har varit rätt bra på att lägga tungan över bettet i yngre dar och nu verkar det som han bara gör det när han är extra supertaggad. Vi arbetar också på att få bort "bita tag räta ut halsen och sakta av syndromet" När det blir för jobbigt  genom att JAG släpper själv och beordrar framåt marsch omedlebart genast oavsett form och tempo takt. De tillfällena är sällsynta men uppstår när vi gör ngt nytt jobbigt kommaåtaktigt.


Tisdag: En dag i hagen


Onsdag: Operation hitta vägar i LA-programmen har inletts...Passet började med skrittövningar, öka, minska steg och takt, skrittpiruetter. Det sistnämnda är lättast till vänster. Därefter trav med fokus på kvar i form med lätt stöd och ändra takt med sätet. Svårt med det går. Åttvolt över medellinjen i trav. Takt, takt rida steg för steg koncentration.


Dagens svåraste: galopp på medellinjen halt, fram i galopp, halt, fram i galopp, vänster varv. Vaddå stanna och göra halt??? Efter 5 uppridningar och 10 halter gick till slut 6:e och och 7:e igenom på ett bra sätt. Eftergiven och för varje  BRA halt överöstes Mackan med beröm. De två sista uppridningar var i balans och stadigt och rakt. Och då  avlutade vi och vi promenerade hem. Den "långa" vägen över Torp.

     

Vi längtar tills vi kan bli lite leriga igen. Det har varit rysligt kallt nu i några dagar tycker jag.

Torsdag: En dag i hagen.


Fredag: Ridhuset, fokus på att verkligen känna takten i sätet, ändra steglängd med skänkeln och ha hästen i armbågen. Fredagar är det  många som rider så det var en perfekt övning att sitta och bara koncentrera sig på att känna. Det  blev mycket på volten, men eftersom den gick att utöka till 2/3 av ridhuset så är det ok. Övade i trav och galopp. Ridmagisten sa att Mackan såg fin ut. Tjohoooo! Ett bra lätt arbetspass, i morgon blir det uteritt och på söndag träning.

Lördag: Idag red vi ut och Mackan vara betydligt lugnare än sist. Idag var det Sigge som  var pigg. Det får han gärna vara så länge han är kontrollerbar. Två varv runt Hästviken och galopp i långa backen. Bäst att passa på nu när underlaget har bra svikt. Allt som allt 6 km på dryga timmen.

       

Söndag: Träning och jag började med att rida frm ordentligt i skritt, öka och minska takt. Det är lättast i början av ridpasset. Sen blir Mackan alldeles för taggad för sådana uppgifter. Öka skrittakten kan han göra men då mer i steppform. Över gick sedan till trav som inte kändes bra alls.


Så Johan fick studera med noggrant och kom framt ill om jag kunde vara så snäll och låta  hästen balansera sig själv...opps fy fy på mig. När jag hade rättat till det blev det bättre. Mackan som nu hade lagt märke till att nu är det träning "Jag hör precis vad ridmagistern säger. Kan själv! Nu är det galopp. Han sa att det var galopp hörde du inte matte nu nu nu..." Det blev lite bättre på den taggade fronten också. Några halvt igenom, svag sluta och  förvänd galopp på volten gjorde att Mackan blev riktigt fin på slutet.

 
 
Evisen

Evisen

8 mars 2012 14:58

Hoppla! LA-vägar!! Härligt! Man skulle kanske skriva ut den och leka lite vägar ibland!

Ja, det är nästan så man längtar efter lera igen. Men bara nästan, vi ska få varmt och skönt här om några dagar! Typ 8-10 plusgrader! tralalala...!! VÅR!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

8 mars 2012 17:33

LA:1 och LA:3....skriva ut, javisst ja det var det jag skulle ha gjort idag

Och nu har vi snö!!!! Massor och nu längtar jag efter lera ännu mer :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards