Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

v.15

Av Anne-Lie - 10 april 2012 15:26

 Måndag: Meningen var att jag efter att ha sett lite St George skulle bli grymt inspirerad och rida som bara den...men efter att det har varit snöblandat regn och blåst så ville Mackan in efter att ha varit ute hela dagen och jag var inte så särskilt sugen på att rida  heller...Borde ha ridit INNAN jag följde med som "fd" hästskötare...Lite nostalgiskt var det trots allt. HUR många gånger har man inte stått ute i regn och blåst och inväntat sina uppgifter...Vädigt roligt att se korrekt utbildade hästskötare med rätt attityd. Hänvisar här till bästa G.

Tisdag: Hade lite ärenden på fm och eftersom det ändå regnade fick mina hästar komma ut  vid 11. Snart dags att ta en andra tur till stallet och NU ska här ridas. Måste förresten inhandla nya ridbyxor alla fyra par trasiga på något ställe. Ska laga det som går, då de duger alldeles utmärkt till vardags. Nya vita måste inskaffas till sommaren. De jag har nu är för stora. Storlek 44 använda 1 gång säljes för 200 om någon är intresserad. Höga i midjan eller snarare normala förmodligen. De ger  bra % också...riktiga turridbyxor faktiskt  .

 Ett fantastiskt pass på ridbanan trots  småregn och  större vattensamlingar. Mackan var strålande bra. Härlig galopp och jag  kunde  fokusera på att sitta över till vänster sittben. Helt reglerbar även i vattnet. Förr har det mer varit att vi satar så vi bibehåller galoppen genom vattnen som då kan ha haft rätt stora och snabba språng... nu helt lugnt och kontrollerat. Övade 10 meters volter vid A och C.

Traven blev riktigt bra. Tog tag i  LA:3ans  volter från medellinjen men red i hop så det blev åttvolt av det hela. Varannan gång börja till vänster resp höger. Mot slutet gjorde jag halt och ryggade på medellinjen efter avslutat voltarbete, helt rakt, kontrollerat 6 steg varje gång. Duktiga duktiga Mackan. Efter sista  braiga ryggningen långtygel och slut.


Onsdag: Idag var det nog  en häst med lite träningsvärk. Bestämde redan igår att han skulle få gå med mer  lösgörande tänk och långa linjer och lägre form. Idag höll Mackan inte ihop riktigt. Gissar att han tog i för kung och fosterland igår. Det får bli ett lugnt pass i morgon med. Fokus på mjuka övergångar och jag ska rida fram mot handen.


Torsdag:

 

Övergångar och några bommar på ridbanan idag. Fokus på att rida fram till handen i övergångarna. Mackan kändes bättre idag. Bakdelen var med och han höll ihop. Vi tog det lugnt och det blev en hel del arbete i skritt. EFTER att vi jobbat i trav, galoppfattningar och avbrott till trav mot bommarna. I skritten blev lite osams men idag var jag den envisaste och vann om man  nu får utrycka sig så....

Mackan tar gärna till taktinslag i skrittarbetet när han jobbat i de andra gångarterna först. Därför brukar jag  börja med att jobba i skritt för att inte behöva  "bråka". MEN i ett dressyrprogramm börjas det inte  med skritt så jag och Mackan får allt se till att börja träna på att jobba i skritt lite då och då utan att det ska vara hela världen och Mackan kan passa på att smita undan. Dra in nos och hals, krympa ihop och skjuta in bakdelen till höger och "göra en riktigt snygg sluta eller nåt"  . Så när han tog till detta efter att ha jobbat riktigt duktig så var det öppnatänk i skritten till höger.

- HA, sa Mackan jag kan takta urbra så också HA HA HA HA.  

- Hmmm, vad göra nu??? Jaa, du Mackan, du får gå in på en extremt liten volt och böja dig i alla fall i skritt.

- Humpf vad hände nu???

- Meningen är att du ska skritta lugnt och sansat RAKT fram inget annat.

- Ähhh, takta, takta takta.

- Skritta med långa lugna steg.

Vi diskuterade detta ett par gånger. In ett varv på liten volt böja och sedan gick det galant att skritta med lång hals, med rygg och långa, lugna steg. RAKT fram runt fyrkantspåret och på diagonalerna utan att takta. Duktiga häst. Säkert inte sista gången vi  talar om detta men vi jobbar vidare på att skritta då och då  på tygeln utan att  fåntakta.

Den höga nosgrimman sitter på. Får se om jag måste sätta på lite ludd vid hakan ifall det skaver vid tandanlaget. Tittar ni noga så ser ni knölen.

Sigge fick ett pass idag idag. Han gör sitt bästa varje gång trots att det är svårt. Två jättfina vänsterfattningar.

   

Fredag: Fokus på skritt, övergångar trav -skritt-trav, kunna forsätta skritta lugna, med rygg och det gick faktiskt riktigt bra. Härlig känsla när överlinjen är avspsänd. Hade en kompis som filmade lite. Ett visst misstförstånd uppstod för  kameren stängdes av vid varje avbrott. Jag ville ha med hela övergångarna i ett svep. En  tydligare  filmkurs från min sida nästa gång   . Just nu  försöker jag komma ihåg lösen till Youtube...men det lutar nog åt att jag får återställa - igen.

Två lugna ridpass i helgen inför måndagens trimgrupp. Sedan får Mackan en dryg veckas vila. Jag ska på kurs i helgen och då är det ingen vits att rida lektion på måndagen. Skadar nog inte med mentalvila för Mackan. Tror att jag ska släppa gänget i sommar hagen så har han lite nya marker att utforska. En del promenader  får han följa med på. Han såg ut att gilla att bara  gå med gänget utan ryttare på ryggen.


Förresten så verkar det som om Mackan trivs utmärkt med att ha en hög nosgrimma. Härligt.


Här kommer några film snuttar.





Rid fram till handen...högerhanden bättre inte  helt ok men bättre... lite mer aktivering också...är helt nöjd med den mentala biten. Mest nöjd med att Mackan inte längre ser ut som han gjorde i november efter konvalecensen utan har blivit rundare i kroppen och i fomen. Han är duktig min 7-åriga unghäst. Nu kan jag nog börja att betrakta honom som tonåring...toppform om åtta år ni vet...det är min plan.


Lördag: Klimkeinspireradträning:

                                                 


Söndag:

 
 
Evisen

Evisen

10 april 2012 19:19

Jasså, de ger bra % hehe..! Jag köpte nya vita förra månaden, synd för annars hade jag kunnat köpa dom!! Och det är väl konstigt att alla ridbyxor alltid ska gå sönder samtidigt... ! Tjing!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

11 april 2012 14:26

Det var dumt...att köpa förra månaden ;). De hänger där de hänger, så nästa gång kanske. Har ett par jeansaktiga helskodda strl 44 blå använda 10 ggr 150:- kan lägga ut bild.

 
Evisen

Evisen

14 april 2012 21:12

Ja han är verkligen rundare!! Och ni är jättefina! Kul!! När ska du ut och tävla näst?

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

14 april 2012 21:34

Egentlgie nvågar jag inte skriva ut sådandt me njag har tänkt mig 23 juni LA:1 måste träna lite till...just nu ligger vi i en träningsperiod.När sommaren kommer och det inte är lektionsridng så ska vi tälva lite. Då är det "bara" Johanträning ungefär en gång i veckan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards