Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

V. 24

Av Anne-Lie - 13 juni 2012 16:17

Tisdag: Vila Mackan låg och sov efter att ha ätit frukost. Idag tog han extra sovmorgon. Skönt när hästarna kan  äta i lugn och ro och sedan sova en stund efteråt på morgonkvisten. Urpigg på kvällen när han skulle in.


Onsdag: Lätt, superlätt pass på ridbanan. Skrittade LA:3 programmet och red det sedan i trav. Lite galopparbete i båda varven och övade slutsvängen tre gånger. Sockerbit som belöning. Lite tramp och vi stod still TRE gånger. Baby tramp förstås.


Torsdag: Studentavslutning på jobbet och efteråt så det blir en vilodag. Kanske...

Det blev ett kort pass i ridhuset där det var koner och hinderstöd uppställda. Perfekt att rida slalom och leka lite. I trav in och ut i snäva svängar. Herrregud, sa Mackan här gäller det att hänga med. Sedan i galopp men dåd  genom varannan kon och sedan  och hinderstödet svänga runt sista konen. Kul ,tyckte Mackan. Börjar förstå er som rider WE   .


Fredag: En tur till ridhuset och fick Mackan jobba lite mer. Red fram i trav och galopp. Red igenom programmet och ja, det behöver jag öva mer på...Syftet idag var mest att rida igenom det i samtliga gångarter. Red fel en gång efter volterna på medellinjen vände jag åt fel håll. Det allra allra svåraste är sista slutsvängen och halten. Där kommer jag VERKLIGEN få konstrera mig på ett språng i taget, hålla om, och sedan fokusera på rakt, rakt och åter rakt. Den sista halten blev inte rak om man säger så...Tog den där svängen några gånger åt vardera håll och efter några försök blev halten rak.


Efter en skrittpaus tog jag tag i Annieövningen teardrops. Det vill säga volt tillbaka i förvänd galopp. Du fattar förvänd galopp på långsidan och vänder in i lämplig volt storlek. DET var jobbigt tyckte Mackan. Särskilt den första i högergaloppen. Belöningen efter det superjobbiga kommer snabbt för innan man är till baka på  långsidan så går hästen i rätt galopp och kan pusta ut direkt. Tre åt vardera håll fick räcka. Lättare åt vänster förstås. Helt godkänt åt höger. Efter detta kändes Mackan superhärlig och jag fick ett nytt grepp om honom.


Avslsutade med längLningar i trav. Det tar ju en stund innan Mackan kommer i gång helt men efter någrakorta sekvenser var längningsmotorn i gång. Duktiga häst. Formen behöver bli högre här. Jobbar på det.


Förresten så ska jag vara ridlägerfröken nästa vecka. Melinda vår ridskolechef har oturligt fallit av och fått en spricka i ett tornutskott. Inte roligt. Så jag fick akut ta ledigt från sista veckan från mitt ordniarie jobb för att hjälpa till att lösa problemet. Ett stort tack till min rektor som tillät detta   !!!


Lördag-söndag funktionär på vår ponnydressyr  det blir till att organisera sig och gå upp tidigt för att rida eller vid eftertankens kranka blekhet rida efter funktionäruppdraget. Som helhelt blir detta en lugn vecka. Nästa vecka fokus på programmet. Jag gissar att Mackan kommer att kunna det utantill. Lika bra det så att jag kan öva mig att rida inne på banan när det väl är dags.


Lördag: Häng i hagen. Såg en del bra och fina ponnyekipage.


Söndag: Ett pass på ridbanan. Flyttade undan in mot medellinjen och tillbaka ut på långsidan i samtliga gångarter. Kändes rätt ok. Sedan  la jag in Annies snögubbe först i trav åt båda håll. Därefter la jag in ryggning i övergången, fram i trav el galopp. Tillsist ett varsitt varv i förvänd galopp på basen . Slutsats: ja, framåtbjudningen sviktar ibland när det händer mycket hela tiden. Nyttigt för mig och nyttigt för Mackan.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards