Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 18 juni 2012

v.25

Av Anne-Lie - 18 juni 2012 20:24

Måndag: Jobbar med framåtbjudning för sidförande skänkel... hur mycket kan en häst krypa i hop egentligen i hela kroppen. Mackan kan verkligen bli urkort. Särskilt när jag börja komma åt honom och sen helt plötsligt så släpper det.  Stor volt halt - framdelsvänding - trav ett antal gånger. Höger kärvar men blev  bättre efter en stund. Övade skritt med långa kliv. Viktigt rida med sätet inte bene titta låång fram. Inte ens nästan tänka trav/galopp då gick det riktigt bra. Sista diagonalen kalas. Avslutade med fattningar fokus på rakt. Förvänd på långsidan -avbrott - ny fattning åt "rätt" håll. Det gick bra.


Vi fick sällskap på ridbanan efter en stund av Cornell som idag blev körd av två härliga barn.


Tisdag: Vila


Onsdag; Ridbanan hemma. Ridit i fyrkant för att få med inrebak. Fattningar-avbrott-halt- rygga-fattning. Mentalfokusträning vid läggdags, red igenom programmet i huvudet  steg för steg. Övriga familjen frågade upprepade gånger - nu är du i mål? Nej. Nu då? Nej, för nu red jag fel för att ni stör...om från början. Nu då?? Andas fokus och tänka det är bra med störning för det kommer det att vara på lördag med. Rid, rid, rid. ÄR du i mål nu då??? Nix...............................NU är jag i mål och nu sover vi   .


Torsdag: skrittade programmet fram till galopen , då trav, sedan lätt galopparbete, i morgon upp tidigt och mot ridhuset.  Trött ,efter fyra intensiva roliga dagar som ridlägerfröken.


Fredag: Oj oj oj vilket genrep. Det var massor av energi som skulle ut ur Mackan efter de här dagarna och vi äntligen gick till ridhuset. Det blev ok till slut men herregud var kommer allt ifrån. blir förstås vansinnigt bra när jag kan kanlaisera detta åt rätt håll. Mackan bjöd på härligt gungande babypassage. Det var bara att gunga i gång...Vilken härlig känsla! Det kommer att bli superkul framöver. Vad gör det väl då att det knappt gick att rida i galopp an mindre förvänd   . Det blev ett antal teardrops ala Annie för att fånga in högersidan. Just då kändes det låååånt till att starta i en tävling. Det var med viss fasa jag gick och la mig den här fredagen.


Lördag: Tävling, startar 12.03 och jag är sååå himla nöjd. Mackans mentala status var perfekt, på gränsen till loj tycker säkert förstå sig påare...Men det innebär att jag kunde styra runt alla vägar, avspänd skritt, tidiga fattningar. Inga travlängningar men de "rider" jag inte för heller. För att få till dom måste Mackan vara mer tagggad och då reder jag inte ut ett helt program - än... Vi måste jobba på bärigheten och det vet jag. Glömde nästan att hälsa på domaren på slutet. Mackan fick beröm först. En bra första dag i min plan att lära mig att rida oc handas inne på banan. Ska göra en bättre inridning i morgon. Jag trodde att jag hade gooott om tid att trav runt innebanan innan det var dags att börja. Nu blev  det mer att OJ starta redan ja ja galopp och styr in. Orutin av mig. 60,32% som blir bättre när jag blir bättre. Duktiga, duktiga Mackan!'


Film kommer så småningom. Det tar för lång tid att ladda hemma. Några bilder från dagen dock:

                                       


Söndag: Tävling och procenten idag blev 62,58. Red fram "hemma" vid uppstallningen. Det var toppen ensam på banan. Eftersom det kändes så pass bra igår så tänkte jag att idag skulle jag tagga till lite en grad eller så... vill inte sitta på en fulltaggad  Mackan i en uppvisning. Han kändes super och  jag red några travlängningar och  ett fåtal steg får vi till som  är kalas - under lättridning. i fredags däremot DÅ gick det att sitta ( så egentligen var det ne hel del bra i fredags...). Härligt galopparbete och sen var det dags att gå till tävlingsbanan 2 km längre bort. En UTMÄRKT promenad fram och tillbaka. Bra uppstallning om jag inte redan sagt det. När vi kom till näst sista backen DÅ tar syret slut. Fan, men å andra sidan så klarade jag nerverna ända fram tills det var 30 minuter kvar till start. Det får jag vara nöjd med. Väl framme köpa en Loka in och trava lite i ridhuset och lite galopp.


På banan var planen att rida i galopp och vara förberedd. Oc hidag tyckte jag att vi hade fööör lång tid. Förmodligen för att jag var beredd. Startsignal ok ytterliggare syrebrist. Inridngen blev bättre än i går. Travar in i halten. Skit i det  rid vidare, ett steg i taget, vägarna. Skänkelvikning jag jag måste tänka om här. Jag känner mig som en gräshoppa och pust kortsidan, sedan travlängning samma som igår. Står emot. Volterna bra, galopparbete ännu lite bättre än i går till och med en 8 genom ett hörn och fattning till höger. Högerfattningar som i bland kan krångla - tjohooo. Och the finalsväng 7! Yes!. Just precis vid hälsning kändes det som gårdagen var bättre och det beror på att jag var lite mer avspänd själv. Nu är debuten avklarad och det är min och Mackans 4:e tävlingsstart. Jag är riktigt, riktigt nöjd. Skulle behöva rida två tävlingar till innan vintern. Får se va det kan bli.


Måste kolla om HRFs transport är ett B-släp så attja ginte behöver anlita min käre sambo som chaufför. Å andra sidan är det grymt bra att ha med honom vid lastning. Det räcker med att ha nlägger sin trygga hand på Mackan så går han in. För att göra  en lång historia kort så har Mackan varit super att lasta, fick fel hjälp en gång = aha man kn kliva ur bakåt, till nu att gå in  och bara tveka en sekund. Lite bråttom ut ,men inte något släpp ut mig för h-e NU!




                                                                           

 
 
Evisen

Evisen

21 juni 2012 22:05

Ska tänka på dig kl 12.03 och skicka över lugn energi så du inte blir nervös!! Det kommer att gå toppen!! Lycka Till!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

23 juni 2012 20:31

Tack :D!!!

 
Evisen

Evisen

23 juni 2012 22:26

Härligt att det gick bra trots att du fasade när du gick och la dig. Hoppas det går lika bra i morgon! Kram!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

24 juni 2012 12:59

Det gick bra!!!

 
Evisen

Evisen

24 juni 2012 14:35

Så kul!!! Bra jobbat! Det tar några starter innan man börjar hitta lugnet i kropp och själ! Det är kul att tävla!! Jag anmälde mig till en till nu i juli.... :o) Vi provar för skojs skull en LA... :o)

Figge backade med ut ur släpen när jag skulle lasta själv. Fast han backade sakta och säkert för han fattade inte att han skulle stanna kvar när jag gick ut! Så jag band helt sonika fast honom lite löst, tänkte att han kan ju stå uppbunden på alla andra ställen så varför inte i släpen! Funkade super! Nu kan jag lasta och lossa helt själv!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

24 juni 2012 18:39

Va bra Evisen LA!!!! Jag ska försöka vara med lite till innan vintern. Jag kan inte sätta fast Mackan så. Knöt fast honom i en fast ring i en stallvägg en gång. Mackan fick panik när han kände trycket i nacken när han backade. Hade ren och skör tur att inte brädan drogs loss. Det går bättre och bättre men man får säga till honom på skarpen. Vi måste ut och åka mer helt enkelt.

 
Ingen bild

Annie

24 juni 2012 17:22

grattis vännen
så roligt
kram

Anne-Lie

24 juni 2012 18:34

Tusen tack Annie dina teardrops gjorde susen! Jag är verkligen nöjd med den här debuten :D!!!

Styrkekramar till dig! Och nästa gång får du vara med inne på banan. När mina nerver har dämpat sig lite så jag kan rida lite till där inne.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards