Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Rapport vecka 2

Av Anne-Lie - 14 januari 2013 20:10

Omsnodd på tisdagen och nu med 4 broddar i varje hov. Givetvis så är det bara is och barmark något som inte är helt optimalt. Mackan behöver verkligen ingenting som tar stopp i tån. Han fick två dagar att känna efter och gå in sig. Jag had visserligen skruvat i tåbroddar fram innan jul så det "nya" är broddar i tån bak.

Ridning i ridhuset fr-sö. På fredagen var Mackan urpigg så någon galopp blev det inte. Däremot fick han kliva på rejält framåt i trav. Jag övade på att inte hålla i, utan rida med kraften och sätta steget med sätet. Riktigt bra tillslut. Lördag jättefin! Fin i galoppen, riktigt, riktigt fin. Det gällde verkligen att hålla koll på tiden den här dagen. Söndag var så där så vi joggade mest runt och lugn galopp utan arbetstänk. Gissar att fredagen trav satt i kroppen.

Hela januari endast 20 min ridning de gånger vi går till ridhuset. Under den tiden gäller det att komma till så effektiv ridning som möjligt. Något som säkert kan variera, i normalfallet är det den tiden som vi brukar ha som uppvärmning/nedsövning....

Den här terminen på KAU ska jag verkligen disciplinera mig mer och vara effektivare. Just nu känns det som hösten har varit en slags uppstartssträcka. Det är inte helt lätt att gå från "att vara här och nu i stallet med eleverna" till att tänka och skriva akademiskt...När bloggen förändrar sig språkligt är det orsaken...Det är möjligt att begrepp som differentiering, normaltitet, mångfald, avvikelse, kartläggning, kompensatoriskt-kritiskt-dilemmaperspektiv dyker upp. För att inte tala om ordet artefakt...En artefakt kan vara en penna, vattenkanna, eller en röntgenstråle....dvs ett föremål eller en effekt skapad av människan. I det här sammanhanget är det för enkelt att säga att man kan använda en kratta..i naturbaserade aktiviteter...vilka kan vara att i ordningställa en samling med löv...

Det ryktas att vi drack vin vid det här tillfället...det minns jag inte... Minns bara att vi försökte kratta hålen i den gröna fibersanden på stadion vid Ryttar-VM 90...i dessa kläder...herregud. Nåja vi var/är ett väldigt bra funktionärsteam. Hårt fostrade en del av oss, dvs de som bor kvar i huvudstaden är funktionärer på SIHS.

Vällingby Ridhus AB firar 50 år och det har startats upp en FB-grupp. Det är nostalgi på högsta nivå!!! Det finns bilder på allt från ungerskpost på Solvalla till alla härliga bilder på tävlingsekipage. Det har fostrats många bra dressyryttare på Vällingby. Och gamla bilder på älsklingsponnyer. Ny kontakt med stallkompisar. Kul! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 30 december 2017 13:00

Idag red vi genom skogen till EQ.

Av Anne-Lie - 3 november 2017 21:04

...vi har ridit ut! Med bästa ledsagaren Maria och Piggen tog vi en lugn avspänd skrittur. Helt fantastiskt! Därmed går Silvio på vintervila fram till februari. Han kommer inte att ridas däremot en och annan promenad, få rasa av sig i ridhuset och lö...

Av Anne-Lie - 31 oktober 2017 20:24

...höstfotografering. Jag har inte ridit på Silvio förra veckan. Han är på väg in i vintetvila och få möjlighet att smälta allt han har lärt sig hos Jarle Grönhaug. Jag passar på lite denna vecka när det är ljust. Marita ska få känna på Silvio inför ...

Av Anne-Lie - 23 oktober 2017 07:32

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se