Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 19 januari 2013

"Lugn vecka"

Av Anne-Lie - 19 januari 2013 21:49

Åtminstone för Mackan. Jag hade i början av veckan inte klarat ut när jag ska få till någon ridtid. Men igår upptäckte jag helt plötsligt att det var ljust på eftermiddagen, och då var klockan 20 i 4! Wow! Dessutom ligger det någon centimeter eller två på ridbanan och i skritt går det att rida. Sagt och gjort. In med alla hästar "tidigt" eftersom det visade ca -10 (åtminstone på väg ner dit). Sadlade Mackan första gången den här veckan...på med pannlampan. Mest för att bilisterna ska se att någon är på ridbanan när mörkret väl kommer.

Vi skrittade och skrittade och vad kan man göra i skritt? Allt som man som ryttare behöver öva på.... Känna alla fyra ben, rida ökad skritt och sträva efter rätt form, öva öppna och runda kring innerskänkeln dra tillbaka yttrehöften, korta och länga steg. Det fick räcka med 25 min i kylan. Vi blev nöjda båda två.

Idag travade en bit på vägen mot ridhuset. I vägrenen ligger det lagom med snö så det är ok. Vi travade på i godan ro i hela 300 meter. För sedan stod ett ångest laddat föremål i Cerries hage....en gammal rockard... suck det var bara att sitta av och leda förbi. Jag först så att jag kan skydda den mindre modiga Mackan. Inte lätt att vara extra pigg. En tur på 35 min. -12 på termometern. Det var skönt att rensa hjärnan från kurslitteraturen som för dagen handlar om den översvämmade hjärnan. I morgon går vi till ridhuset.

Nu när ändå ljuset är på väg att återvända är det lättare att lägga upp en ridplan:
Må - skrittarbete på ridbanan
On - ridhuset
Fredag - skrittarbete ridbanan
Lördag - rida ut längre om jag har sällskap/ridhuset
Söndag - ridhuset

I övrigt väntar jag på fredagen. Det ska bli spännande att se hur ett nyhetsinslag om Sigge blir. Eleverna var fantastiska. Själv behöver jag mediatränas...eller åtminstone bestämma mig för till vem jag talar...skolan, ridsporten, tittarna svårt! Nu blev det nog lite av varje ???
Så här kunde det se ut i mitten på 80-talet. Nostaligitrippen fortsätter...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Måndag 3 dec 09:05

V. 48  Fredag: Dags att börja rasta av Silvio efter tre veckors vila. Från att ha gått ute dygnet runt i 6 månader och arbeta  lite mer ordentligt den sista månaden,  var det en hel del lagrad energi som vill ut. Det var bara att låta Silvio spring...

Av Anne-Lie - Fredag 16 nov 20:07


Silivo får ha semester i två-tre veckor. Jag harfortbildning i två av dem och hoppas sedan på en varm vinter tills andra sidan nyår.   ...

Av Anne-Lie - Tisdag 6 nov 08:28

Måndag: HRF idag bättre än sist. Jag börjar slappna av och rida mer.   Tisdag: Maria rider Silvio på ridbanan hemma. Båda sköter sig så bra! Om än att idag var Silvio trött.   Onsdag: Vila Torsdag: Rider hemma på ridbanan. Näst sista pass...

Av Anne-Lie - Måndag 29 okt 09:54

Måndag: J har annat för sig så idag joggade Silvio på lina i samtliga gångarter Tisdag: Oväder enligt prognosen. Silvio får vila och blev friserad och masserad. Gäsp, skönt sa Silvio. Onsdag: Whoohoo Maria är den som får ta Silvio upp till nästa ...

Av Anne-Lie - Måndag 22 okt 09:24

Måndag: Wohooo, idag har vi debuterat i lektionsverksamhet. Lite pirrigt till en början.. Vi travade och vände snett igonem. När det var dags för de stora 20 metersvolterna fick Silvo syn på sommarens kärlek Madonna. På killars vis blir det svårt att...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se