Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 19 januari 2013

"Lugn vecka"

Av Anne-Lie - 19 januari 2013 21:49

Åtminstone för Mackan. Jag hade i början av veckan inte klarat ut när jag ska få till någon ridtid. Men igår upptäckte jag helt plötsligt att det var ljust på eftermiddagen, och då var klockan 20 i 4! Wow! Dessutom ligger det någon centimeter eller två på ridbanan och i skritt går det att rida. Sagt och gjort. In med alla hästar "tidigt" eftersom det visade ca -10 (åtminstone på väg ner dit). Sadlade Mackan första gången den här veckan...på med pannlampan. Mest för att bilisterna ska se att någon är på ridbanan när mörkret väl kommer.

Vi skrittade och skrittade och vad kan man göra i skritt? Allt som man som ryttare behöver öva på.... Känna alla fyra ben, rida ökad skritt och sträva efter rätt form, öva öppna och runda kring innerskänkeln dra tillbaka yttrehöften, korta och länga steg. Det fick räcka med 25 min i kylan. Vi blev nöjda båda två.

Idag travade en bit på vägen mot ridhuset. I vägrenen ligger det lagom med snö så det är ok. Vi travade på i godan ro i hela 300 meter. För sedan stod ett ångest laddat föremål i Cerries hage....en gammal rockard... suck det var bara att sitta av och leda förbi. Jag först så att jag kan skydda den mindre modiga Mackan. Inte lätt att vara extra pigg. En tur på 35 min. -12 på termometern. Det var skönt att rensa hjärnan från kurslitteraturen som för dagen handlar om den översvämmade hjärnan. I morgon går vi till ridhuset.

Nu när ändå ljuset är på väg att återvända är det lättare att lägga upp en ridplan:
Må - skrittarbete på ridbanan
On - ridhuset
Fredag - skrittarbete ridbanan
Lördag - rida ut längre om jag har sällskap/ridhuset
Söndag - ridhuset

I övrigt väntar jag på fredagen. Det ska bli spännande att se hur ett nyhetsinslag om Sigge blir. Eleverna var fantastiska. Själv behöver jag mediatränas...eller åtminstone bestämma mig för till vem jag talar...skolan, ridsporten, tittarna svårt! Nu blev det nog lite av varje ???
Så här kunde det se ut i mitten på 80-talet. Nostaligitrippen fortsätter...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Måndag 2 juli 21:51

  Husse har varit på besök                    ...

Av Anne-Lie - Måndag 25 juni 09:47


Måndag: C-E checkade Silvio och han visar ingen hälta när man springer med honom rakt fram. Lite tjock och ställs av i två veckor från ridning. Däremot så ska han få arbeta med huvudet och går över presenningar, paraplyträning osv, osv. Så idag komme...

Av Anne-Lie - Måndag 18 juni 13:20


Måndag: Hmm, fyra dagaras vila och en natt inne gjorde verkligen att Silvios energi var tillbaka. Lite för mycket...Så det  blev till att checka av att Emma var ok, fånga in Silvio, på med lina och sedan galopp för att bli av med spänningar. Modiga o...

Av Anne-Lie - Måndag 11 juni 11:06

Måndag: Vila Tisdag : Hemma. Övade övergångar trav-skritt-trav. Silvio fick genast lite bättre energi. Idag var han väldigt trött. Bra galoppfattningar och Emma börjar sitta ner i lättsits i galoppen. Bra galoppsprång med lite lyssnande öron för at...

Av Anne-Lie - Måndag 4 juni 11:59

Måndag: Cornell tar med Silvio ut på ridstigen.        Tisdag: Vila Onsdag: Ridstigen + Stora utebanan 1.30 skritt.     Torsdag: Vila Fredag: Hemma  Lördag: Ridstigen    Söndag: Stora ridhuset               v. 24 ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se