Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Alla inlägg under februari 2013

Av Anne-Lie - 11 februari 2013 11:52

Idag vilar Mackan efter helgens arbete. Hur roligt vi än tycker att det är att galoppera på fält så är underlaget tungt så vi får tänka oss för. Gårdagen inleddes dock med en skrittrunda runt Torp. Sen gick vi ut på fältet för att fota. Fotograf: Fillan Höglund http://fillanhoglund.blogg.se/ en otroligt duktig och ambitiös tjej. Pluggar, jobbar där det finns möjlighet för att kunna försörja sin häst. En bra förebild för andra både hästmässigt och i sitt ansvarstagande av sitt eget liv.

Av Anne-Lie - 9 februari 2013 18:28

vinden viner, när manen fladdrar framför och ett vidsträckt fält breder ut sig framför Mackan och mig! En dröm till att checka av. Idag två varv i galopp med skritt på "kortsidorna". Båda galoppsidorna fick sträcka ur i kontrollerad fart, är bäst att tillägga. Det måste vara en fantastisk känsla för Mackan som för det mesta i sitt liv galopperar i ett ridhus eller på en ridbana. Vi får passa på medan det är tillåtet och hoppas på en bra torr höst. Då får vi nog vara där igen. I morgon mest skritt och lite galopp. Har anlitat bästa Fillan för vinterfotografering. Inga konstkort denna gång, utan det blir härliga vardagsbilder. Reflextäcket ska dock bytas mot ett grått dito.

Av Anne-Lie - 9 februari 2013 09:46

En härlig känsla och det är en av höjdpunkterna med att ha häst. Mackan var synnerligen förvånad när vi gav oss iväg åt ett helt nytt håll. Ska vi verkligen ? Jadå, det ska vi! Jamen, här har vi aldrig varit.. Det går fint, vi följer bara spåren efter Dexter och Indra. När vi var framme vid det stora fältet tog vi ett varv i trav. Mest för att checka av omgivningen och jag ville checka av om Mackan var elektrisk eller inte. Det var han inte och så vi vågade oss på ett varv i galopp. Ljuvligt!

Av Anne-Lie - 2 februari 2013 15:53

Om allt klaffar så har jag och Mackan ridsällskap både i morgon och på måndag. Härligt att äntligen komma ut på långa turer igen. Idag var jag och Kerra ( på Snuffan) ut på långtur. Det är så mycket roligare att gå på äventyr med sällskap. Dessutom är Mackan mycket lugnare. OM inte kompisen är övertänd som Snuffan var i början. Det blev för mycket för Mackans spanska nerver att höra en häst bakom sig som gick mer i passage än i skritt, jäklar vilket lyft i steget och förmåga att samla sig den lilla quarterhästen har!!!!


Igår var vi på en promenad i sommarhagen och gick i "backar" och snirklade runt träd. Avslutade med Torprundan en tur på drygt 4km. Den dagen gick jag nog 8 km när jag räknar med det jag gick med eleverna på förmiddagen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards