Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 11 mars 2013

V. 11

Av Anne-Lie - 11 mars 2013 13:33

Måndag: ridhuset och mantrat är bland annat Carl Hs  "give him the rein" dvs vi arbetar avspänt med att länga ut halsen, ställa lite höger, ställa lite vänster. Mackan var så fin och jobbade på i en härlig bra takt med långa steg. Samma tänk i galopp och fokus på at hals och huvud ska vara mellan de båda frambenen. Här är det en viss risk att ni missförstår så därför hänvisar jag till den här länken där Carl har en clinic. Självklart så tränade vi på lite tjusigare steg och nu kommer vi mer framåt än tramp,tramp stilla. Dessutom mentalt avspänd. Vi frustade belåtet båda två.


Det var tur att dagen började så bra för på kvällen kom ett mycket tragiskt besked. Ponnyn  vi hade har lämnat  denna jord. Och jag är INTE glad     . En ung ponny på 8 år som jaa... Just idag önskar jag verkligen att vi hade kunnat ha honom kvar. Och ni som vet vad ponnyn hette SKRIV INTE ut namnet på FB eller någon annanstans är ni snälla. Och beklaga inte sorgen på FB. 


Tisdag: Cornell inspekterar nya ridvägen och så här gick han hela rundan. Han ansåg att hans matte var hur tråkig som helst som inte kunde gå fortare eller släppa honom lös. Cornell var supernöjd med att gå först. FÖRE Sigge som reds bakom oss av min elev. En fantastisk dag på jobbet!


Här nedan är början på ridvägen och Cornellan får välja själv om han ska till höger eller vänster.
 
 

Onsdag: Händer inget särskilt mer än Cornell är med och går i skogen med min fantastiska elev.

Torsdag: Samma som igår Mackan har fått någon extra dag i hagen. Men eftersom vi inte är i full gång och han verkar gilla livet just nu så har jag inget dåligt samvete. 

Fredag: Idag har vi varit ute på vildmarksritt...Men först travade vi ett varv på nya ridvägen där det gick. Sprallig och glad Mackan som gjorde ett glädjeskutt till löjliga mattes förskräckelse. Andra varvet skrittade vi och vek av på en stig i skogen som jag trodde skulle komma upp på ridvägen igen. Det gjorde den inte. Vi fick sitta av för att ta oss under grenar. När vi såg hus igen blev vi stoppade av tjock elkabel. Vänd! Den rider vi inte över. Fy tusingen om de skulle trampa på den. Mycket fniss och skratt på den här turen. In på en ny stig och nu kom vi ut ur skogen. 6,6 km och 1 timme och 15 minuter. Vi har riktigt roligt när vi är ute jag och Kerra. Dessutom känns Mackan så härlig efter att ha gymnastiserat hela kroppen i skogen. Det riktigt syns hur nöjd han är nu   . 


Lördag: Idag blev det en helt oplanerad äventyrsritt. I två timmar var vi ute så nu får vi nogta med oss kaffe. Mycket skritt och mindre med trav. Oj, så roligt det är att gå på äventyr! Vi hittade en fantastisk stig som tog oss ända bort till familjen Islandshäst. Det var riktigt roligt att se dig igen Maria. Så efter den här blöta hösten och kalla vintern så hoppas vi nu på en låång torr sommar. Då kommer den här stigen att vara ridbar även då. Men det får inte vara så torrt att höet inte växer förstås. Vi har några fler vänner där på andra sidan skogen som det vore roligt att hälsa på. 

             


Söndag:

 
 
Evisen

Evisen

12 mars 2013 07:42

Han ser nöjd ut!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

12 mars 2013 13:43

Ja, han frustade och stod i, det kändes som om att han njöt av arbetet. :D.

 
Evisen

Evisen

12 mars 2013 20:34

Ja den filmen finns ju oxå!! "Push him up and ride forward" är vad jag ska tänka på nästa gång vi ska jobba med få till lite sting i arbetstraven!!

Cornell är ju för go!!!!

Kram

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

12 mars 2013 21:33

Vad vi kommer att bli bra på engelska fraser :D. Så roligt har inte Cornell haft på länge. Hoppas på att det inte blir allt för kallt i morgon, då tar vi det om igen.

Tjolahopp!

 
Evisen

Evisen

16 mars 2013 19:27

Ja det blir så härligt goa i kroppen!! Ibland funderar jag på om man skulle köra en 1 timmars busridning som uppvärmning på tävling!! Åker jag till Gärds i sommar kan man värma upp på fälttävlansbanan....!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

16 mars 2013 19:33

Ja, fullt ös! Jag tycker att din tävlingsdebut lovar gott! Figgemannen börjar att bli riktigt taggad! Tänk när han ännu mer styrka då du!

 
Evisen

Evisen

17 mars 2013 11:06

Ja tänk när han är riktigt stark, det är så roligt nu när han börjar bjuda på lite riktiga längningar i traven! Vi börjar fatta hur vi ska göra :o) Glömmer ibland hur extremt svag han var när vi började. Kram!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

17 mars 2013 18:16

Då kommer ni att susa fram :D!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards