Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

V. 13

Av Anne-Lie - 28 mars 2013 20:35

Måndag: Lång skrittur på nya ridvägen tillsammans med Kerra på Snuffan.
Tisdag- onsdag: hagen.
Torsdag: Vi har lite vår i den överdelen av ridbanan! Så idag åkte tömkörningsgrejorna på. Mackan var måttligt road. Å andra sidan så var det första gången sedan november och han fick inga stolleryck - det är ett stort plus!


Fredag:Pass två med tömkörning och det gick lite lättare idag. Fokuserar på att få ut Mackan på yttertömmen och gå fram. Framåtbjudningen är en bristvara...Det som var kul idag var att Henrik var med i stallet och det är han som är pressfotograf. Därför lägger jag ut de bilder som jag tror han vill  ha ut. Henrik är riktigt bra som hästfotograf   

                                 

Lördag: Ridvägen och klättra så var det tänkt och jag trodde att jag skulle rida ut med Lotta och Cherry, en bekantskap från ridkskolan. Jag blir lite förvånad när jag istället möter upp hennes hästskötare . Men då  jag hört att  hästen kan spöka sig lite känner jag att det här var nog inte riktigt vad jag tänkt. Mackan är taggad och blir sådär enormt duktig och visar hur samlat han kan hoppa på stället i något galopp/piaffliknade rörelsemönster. Det går nog över när vi väl är på ridvägen. Nix, för där blir han irriterad, så jag säger att vi går hem. Jag sitter av och leder Mackan. Inget hopp och studs just där på ridvägen där det stupar på ena sidan. 

Istället får de bli ett pass i ridhuset ( hästskötaren hade ridit lektion innan så jag har inget dåligt samvete för den korta skritturen). Och Mackan travade sagolikt och jag ger mig den på att rida lätt i schwungtakt - dvs jag rider som OM Mackan har världen tjusigaste trav. Nära, nära sadeln och med "gung", gör två mjuka bågar på långsidorna är nog med att hålla takt, rytm och långa framåtgripande kliv. Riktigt bra. 

Byter övning till att rida öppna på ena långsidan och sluta på andra. Inte med allt för stor tvärning förstås. Fokus på takt och rytm. Mackan är jätteduktig. I synnerhet med tanke på att vi inte är så ofta i ridhuset. Galoppen var sådär. Ok i vänstervarv. Vi behöver jobba mer med högersidan dvs mer rakriktningstänk här. Få in vänsterbogen och bibehålla sprången. Ett stort plus var att han inte låg på som han kan göra. Trött och nöjd leds Mackan hem till stallet. Vi väntar på att våren ska göra ett större intåg på ridbanan hemma. Då börjar vi träna mer dressyirgt. Fram till dess - tömkörning och uteritt, någon enstaka check i ridhuset.


Söndag: Idag skrittar vi ut med Kerra och Snuffan, Lotta och Cherry. Och Mackan ja, han gillade inte den konstellationen alls. Han blev riktigt sur på Cherry som inte fick gå i närheten av honom. Jag fick påminna Mackan om att hans uppgift är inte att sätta andra hästar på plats. Det fixar jag i såfall. Mackan tvivlar en smula på den förmågan hos mig...Hur som helst kan vi konstatera att innan vi går på ridvägen igen så måste den torka upp. Just för dagen är den för djup och "lealös".

Cornell hade besök av Ella och Alva(som fick agera ridfröken) och de skötte sig själva just idag och med bravur! Ett led i övningen att ha roligt med ponny under ansvar. Jag är fullständigt trygg i vetskapen om att de här barnen har fått en gedigen hästuppfostran. 

  

 
 
Evisen

Evisen

29 mars 2013 09:17

Åh, klia manke!!! VÅR! Figge ska kanske få en ny kompis i hagen! Vi är sju i vårt stall så Figge är ensam i sin hage. Mest för att alla de andra äter så mycket och de får inte Figge göra...! Har tyckt lite synd om honom och försökt klura på hur man ska lösa det. Och igår kom jag på det, vi ska prova med en annan häst från ett av de andra stallen, den hästen är ny är är lite utstött av flickorna han går med och står ändå mest och tittar in till Figge! Och så kommer dessa två ända att gå ihop senare i sommar när vi åker till GV! Tror det blir en bra lösning!! Kram!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

29 mars 2013 09:52

Åh, hoppas att det funkar för Figge! Går det inte att ha Figge med de andra om du drar ner hans högiva som han får inne? Finns det möjlighet att ordna det hö ni fodrar med ute kan vara av så lågt energi och näringsvärde som möjligt? Så har vi (jämt) och istället får vi öka på med havre och krafft till den som behöver.

Kram!

 
Evisen

Evisen

30 mars 2013 15:18

Perfekt med egen proffsfotograf!! Fina bilder!!

Figge är extremt snabb på att äta så han lyckas pilla i sig så mycket mat att han skulle inte kunna få ett enda strå de timmar han står inne....., om han ska hålla vikten! Och så kan han ju inte ha det. Provade förra vintern och han kom in proppmätt varje dag...! Och det "tråkiga/bra" är att på gården vi står på finns alla mat och det ingår i hyran. Bonden fyller hela stora ladan med hö/hösilage varje sommar så det är den maten som gäller! Bonden är lite egen oxå (läs jättesnål) och gör ingen analys trots att vi i många år önskat detta. Till sommaren så har jag faktiskt tänkt att gå och hämta hö när de skördar och skicka iväg själv. Och de som vill ha reda på analysen får hjälpa till att dela kostnaden! I år så är all hö/hösilage sen taget men jag tror det är ganska bra dag i det ändå. Kram!

http://www.figaro16.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards