Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 1 april 2013

V.14

Av Anne-Lie - 1 april 2013 20:40

Måndag: Lång skrittur på Sätter med Kerra och Snuffan. När vi går åt det hållet kan vi vara ute hur länge som helst. Det finns alltid någon ny stig att utforska. Idag blev vi tyvärr hindrade av en liten träbro. Jag har ingen lust att prova om den håller och sen har jag en fobi att hästarna fastnar med skon i springorna....Mackan höll sig i skinnet men det känns att det behövs inte mycket innan han taggar upp. Nu är det nog dags att jobba lite mer på allvar. I morgon blir det tömkörningen igen.


Tisdag: Jag och Kerra ska titta på en westernträning. Håller tummarna att den faller Kerra i smaken då de är ett litet gäng här som är westernryttare. Vore kul om du Kerra får träna med likasinnade. Sen blir det tömkörning. Cornell har sin  favoritryttare på plats. Och ridningen och det egna ansvaret har gått super! 

   


Mackan tömkördes och det går bättre och bättre. Han behöver tid för att spänna av och komma över ryggen och länga ut steget. Han arbetar bättre i trav än i galopp. I galopparbetet går det mer upp än fram. Vi får träna mer... Ett plus för att Mackan lyssnar allt bättre och bätttre på kommandon. Lite svårt för mig att göra mig hörd alla gånger när alla bilar kör förbi. 



Onsdag: Ridhuset blev utbytt mot ridbanan hemma! Nu är det bara liite is på något enstaka ställe.En och annan vattensamling. Bortsett från det så är det perfekt särskilt på eftermiddagen när hela banan är upptinad. 

Tränade övergångar i skritt  och trav. Godkände inte Mackans försök till att komma undan genom taktning, vika in nosen och höja nacken. Då tränade vi omdelbart ryggning med beröm så klart. Just det sättet för Mackan att takta handlar till viss del om utebliven framåtbjudning, men även hans  önska att ta saken i egna hovar. Vem är ledare du eller jag. Har bestämt att JAG bestämmer när dessa tillfällen ska utnyttjas till att öva tramp/passage. Inte Mackan själv. De tillfällen han tänker mer framåt själv DÅ ska vi trampa. Det är också viktigt att vi inte blir osams utan att jag bestämt omvandlar detta till någon form av rörelse - ryggning-sidvärts osv, mer som en avledningsmanöver än tillrättavisande. Galopparbetet var med tänket rid till nästa språng. Det är väldigt lätt att  hålla igen. Här kändes Mackan riktgit bra i handen och även om han inte är loss och stark så var det rätt ok. Mantra rid fram till handen, fall inte ner på innerbogen, fram med näsan men rund i formen. 


Timer på så att jag inte rider för länge 43min... 3 min för att sitta upp och skritta ner till ridbanan. 



Torsdag: Rida ut ändrat till en vilodag.Stockholmsresan blir inställd, vilket betyder att Mackan kan arbeta. Henrik är fortfarande sjuk. Idag "bara " 39 i temp.


Fredag: Ett bra pass på ridbanan i rena vårvärmen. Det var en fantastisk kväll. Jobbar med nacke och manke på samma linje. Det har vi som grundform eftersom Mackan är väldigt bra på att spänna upp sig och sänka nacken. I traven så är fokus på takt, och bibehållen takt ovasett om stegen kortas eller längs. Det här känns bra tillslut, fin i handen och  lyssnar fint på sätet. Det går att dutta på höger bak så att det kommer in. Jättefin i galoppen. de tgår att länga ut stegen och det går att korta upp. Här fångar jag in på yttertygel, gör mig mig lätt i sadeln så att det inte ska bli så jobbigt och något häjd innehand men lätt så att Mackan får hitta bärigheten själv

 

Lördag: Lektioner för mina ponnybarn. Nu ska vi försöka få lite kontinuitet och ordning och reda. Det här ger energi. Hur sött är inte detta par!

 

 

Söndag: Tömkörning utbytt mot ridning. Mamma är här och lär sig " hur man fotar ett ridpass". Det gäller att passa på när tillfällen ges.


Vi har ju fått order av Kryddan att bara göra roliga saker så nu gör vi det. Och vi gör så gott vi kan. Själv tycker jag att vi lyckas rätt så bra. Med tanke på att vi mest har suttit i skogen sedan februari.

                   

 
 
Evisen

Evisen

5 april 2013 08:12

Oj, stackarn! Fortfarande 39 graders feber!

Jag är lite avis på att Macken har sådan energi! Viken bra lösning att köra en avledningsmanöver när han "kan själv" och inte lyssnar!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

6 april 2013 19:26

Vi tyckte att han var sval och nog feberfri... Han måste ha haft 40...innan dess. Vi känner att Henrik är stekhet och i med Ipren. Borde nog ha tempat lite oftare.

Mackan är som den hästen som kom trea i GrandPrixkuren vi tittade på du vet. Det var en riktig ahaupplevelse för mig. Att se det från sidan. Så för mig gäller det att söööva, men bibehålla rygg och lagom energi. Lååånga sega steg. Nacken på samma nivå som manken som grundform att jobba i från. Annars blir han så där elektrisk som den vi såg. Det är ursvårt. Och rida mer med tankens kraft, bara smyga med hjälper. De gånger jag dressyrat nu på slutet har jag tänkt fjäderlätt men finnas där. Har faktiskt känts bra i flera sekvenser.

Det är både lätt och svårt när det är på det sättet. Jag tycker att det verkar som att Figge håller på att ladda upp sig :D. Han har ju haft hur mycket som helst att jobba bort och nu tror jag att hans kropp håller på att bli allt mer smidig. Desto smidigare Figge blir, desto mer energi :D.





 
Evisen

Evisen

8 april 2013 14:40

Vilka goa bilder, ser nog att han har lite åsikter på ett bar bilder men sedan så gillar han läget! Snyggt! Och så är jag avis på din sits!

Har Mackan med sina öron så när han är superkoncentrerad?! Det har Figge oxå!!

Ja han laddade upp sig rejält där ett tag, men sedan så blev han tittigt och det gillar jag inte! Men jag hade mig själv att skylla lite, red för lite och han fick kanske lite för mycket extra energi. Nu har jag tagit bort oljan, ska prova igen, tänket ladda honom på olja några dagar innan tävling och se hur det blir!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

9 april 2013 10:50

Tack för komplimangen! Jo, Mackan gillar inte riktigt när jag kommer åt honom... Så de bilderna är ett gott tecken att jag är på rätt väg. Då gäller det för mig att inte låtsas om det. Sen är det ok :D.

Fiffigt med en rundsmörjning med olja. Se det som ett friskhetstecken att han blir tittig. När han är ännu starkare kan du kanalisera åt rätt håll.

Elektriska kramar till dig och Figge!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards