Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2013

V.32 kan det vara rätt...ok om någon timme så stämmer det nog.

Av Anne-Lie - 4 augusti 2013 23:04

Söndag: Tre veckors helledigt för Mackan och Cornell. Mackan mötte mig mig i vild galopp när jag kom till hagen. Dessförinnan stod han med giraffhals och spanade upp längs stigen när jag var på väg mot hagen. Sådant värmer måste jag säga. Glädjande nog är hela hästen intakt något rund om magen men inte förfärligt. Lite tappade muskler men de ska komma på plats igen. Idag tog vi en promenad runt Torp. Mamma var med och hon fick ta Cornell med ordern - skritta med långa steg. Själv kände jag att jag fick släpa Mackan ... Igångsättningsplanen är enbart uteritter med någon dag på lina. Vecka 1 skritt, vecka två skritt +trav, vecka 3 lägger vi in galopp och turerna kommer att bli längre och längre allt eftersom tiden går. Cornell kommer att hänga med som handhäst för att komma i trim tills utställningen i slutet augusti.

Veckan som gått har varit fantastisk rolig tillsammans med Evisen och Figge.

Vi har tränat sits och variation av form och steglängd. Kan konstatera att Figge har en bättre grundtakt än Mackan i traven. Och vi har haft hur roligt som helst! Höstlovshelgen då kan det vara möjligt att ses igen. Klurar lite på det Evisen.


Måndag: Inspektionsrunda av nya ridvägen som nu har blivit belagd med en slags "asfaltsröra". Skritt är helt ok. Trav där det är fast - till största delen av galoppstigen. På "ovan sidan" dvs där det är sankmark är det relativt fast i kanterna. Men i mitten där det har ridits mest är det löst och sanden är uppe med dess innehåll...backarna är lösa och djupa. Men å andra sidan så sitter ju skyltarna kvar att ridvägen inte är klar, och att man rider på egen risk. Just den formuleringen tycker jag är lite spännande. Betyder det att kommunen tar ansvar för ev händelser när ridvägen är klar.

 

Det LÄSKIGA TROLLET låg på sin sedvanliga plats. Där och då funderade jag på varför jag inte hade med ett litet spö för att peta Mackan förbi stentrollet. Solen sken så han var ju helt förstenad men inte hjälpte det. Cornell gick inte att skicka före han heller. Så det blev några ponnysparkar (ångest) innan vi tog oss förbi. Utöver det så var det en bra skrittrunda på5km i ca en timme. 

 

Tisdag: Kerra är hemma från Hawaii igen så idag var ordningen återställd.   


Samma runda som igår men idag tog det 15 min längre??? Det kan stämma för Cornell skrittade med långa kliv mestadels av sträckan. Och det är helt ok för då jobbar han bra. Mackan var meer avspänd och kunde smyga förbi LÄSKIGA TROLLET. Det var bara det att i den farten hann han upptäcka att  det låg ett gäng småtroll här och var. Vi mötte även några från ridskolan Annika och Maria. Mystiskt, tyckte våra hästar eftersom de endast skymtade varandra  mellan träden. OCh så mötte vi en travare. Jag fegade och satt av. Mackan skötte sig fint och nästa gång kan vi nog bli omkörda utan att behöva sitta av. 


Idag har det spåtts åska och en massa regn, därför fick Mackan gå tillbaka naken i hagen ikväll. Visst kom det en rejäl stört skur men nu skiner solen. Därför sitter jag här och svär lite... NU får det lov att regna mer så att insekterna och UVstrålarna håller sig borta. Innerst inne vill jag slänga mig på cykeln och sätta på täcket. Suck. Nog tror jag att han överlever, men ändå...Enligt YR så regnar det nu snudd på vräker ner..."Det är bara solsken här hos mig" 

  

Cornell suckar djupt...

 

 

   

 

 

  

 

  

Gud, vad fjantiga de är, säger Cornell.

 

     


Jag har inget täcke tjohooo! STÅ STILL! Du ska klia MIG.

 

   Helt ok i kroppen efter tre veckors bete.

 

 

 

KLIA KLIA KLIA  



Tycker inte att Cornells sommarmage ser såå förfärlig ut.

   J  

Jag undrar om Cornellan tränar utställnings uppställning...

 

 

 

 

Onsdag: Vi fortsätter på temat skritt och på ridstigen som trots de lösa partierna är trevlig att vistas på. Jag har ingen panik vad gäller underlaget då vi har asfalt både till och från s a s. Idag red vi åt andra hållet och Mackan spanade in nya troll!

 


Den totala kmtiden är långsam...Vi brukar kunna skritta på 11 min kilometern men nu tar det ett par minuter extra. Mackan skulle kunna ta i lite till. Däremot är tiden bra för Cornell han får tänja ut steget och inte "komma undan" med småtrav. Så som han han måste för att kunna hänga med när Mackan skrittar på. Gladast är Cornell när han har nosen före Mackans.

 

Snuffan ser ut att vara nöjd med att vara tillbaka i arbete hon med.

 

Och visst överlevde Mackan utan täcke. All man var kvar. Trots att det spås regn på torsdag så får täcket sitta på.

 


Bjuder på denna konversation från CHs offentliga FB sida...

Today brings back great "golden" memories. Two weeks today I will ride at the Europeans hoping to keep our winning ways!

 

Jag: 

 Just keep up Your god work. Your way are a real inpiration!

 

JC ( som då såklart är engelska) Anne-Lie Holmer - that was an excellent Freudian slip - calling Carl god haha!

 

 

Torsdag: Ledig och häng i hagen.


Fredag: Idag får Sigge agera stand in och följa med oss på tur med Kerra. Betydligt snabbare kilometertid idag och vi blir omridna av stallets övriga hästar på ridvägen.

       

Lördag: Häng i hagen

Söndag: I natt har det ömsom vräkt ner och ömsom varit uppehåll, likaså på morgonen. I går em åskoväder så nu på förmiddagen fick hästarna komma in och mumsa hö och passa på att sova. Olika väderprognoser visar att det ska regna mer el mindre hela em. Ikväll får de komma ut igen. Utvilade och torra.


Det fick bli ett longeringspass för Mackans del. Det är en sådär rolig uppgift i Mackans ögon...

                     




 
 
Evisen

Evisen

6 augusti 2013 19:17

Ja det var verkligen en jätterolig vecka! Det gör vi om!! Och jag fick en kickstart på träningen och är motiverad långt upp över tänderna!! Stackars Figge kommer att få "tråkigt" för nu blir det sitsträning för hela slanten!! Tusen tack för all hjälp! <3

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

6 augusti 2013 19:38

Ja det gör vi! Inte kommer Figge att få tråkigt inte. Du gör ju jätteroliga saker för och med Figge. Två dagar sitsträning och sen annat ja du vet som CHs upplägg...
:D :D :D

Höstlovs helgen kanske vore något,,,

 
Evisen

Evisen

8 augusti 2013 20:36

Vad roliga de är när de träffas!! Och så söta!!

Jasså du är är och snackar med CH... fråga om han vill komma och undervisa oss, bara oss ;)

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

9 augusti 2013 07:08

Absolut. Det har jag gjort men det var liiite köörigt just nu, så här inför EM. Ha ha ha ha ha ha. Nästa gång det blir någon tillställning av gått slag i England får vi åka dit. Men först Madrid :D.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards