Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 10 september 2013

V. 37

Av Anne-Lie - 10 september 2013 18:35

Måndag: Mer kort från igår... men först så kan jag bara säga att det här passet kändes väldigt bra. Tänker gymnastik, gymnastik. Högergaloppen mycket mer reglerbar och ja gkan samla upp i hörn - kortsida - hörn för att rida mot mellangalopp. Inte helt men nästan. Jobbar på tre stoora volter över hela ridbanan i trav och sitter ner. Hitta ställning och böjning, övergångar trav -skritt stadig form och verkligen fokus på att få med bakbenen. Ryggen kommer upp. Inledde med gårdagens att ställa upp i halter och inte tappa vänsterbak. Riktigt bra idag. ÖVade ryggningar här får jag passa rejält så att Mackan inte dyker. Vääldigt nöjd idag och rider max 40 min. Måste bli bättre på att titta på klockan här hemma. Jag vet att skrittpasset tog tid-


Då var det dags för några bilder igen från början av gårdagens pass:

                               



Tisdag: Vilar och blir skodd.


Onsdag: Johanträning och idag ska vi öva öppna-volt-sluta över medellinjen tänkte jag. Jag behöver få in rätt känsla och Mackan  behöver inte hänga upp sig på väggen. Och galopp förstås på en tid av 20 min. HÄR finns det klocka på väggen. 


En smärre ändring av planen. Det blev ett lugnt och försiktigt träningspass. Mackan och hans kompisar var på kalas under natten. Det vill säga att jag släppte dem i vinterhagen och där var det väl frodigt gräs visade det sig... Mackan hade lite ont i magen, så där som när man ätit för mycket godis... Vi vandrade sakta till ridhuset och på vägen dit brukar han bajsa. Inte idag. Hmmm, om han inte bajsar som vanligt i ridhuset så går vi hem igen tänkte jag. Men efter ett varv i skritt så bajsade han. SKÖNT. Travde försiktgt sen  bajsade han lite till. Sen kom Johan.


Checkade av traven helt ok. Börjar att känna mellantrav som på den tiden jag satt på halvblod... Då tror ja gatt ni förstår vad jag syftar på. DET är en härlig känlsa. Galoppen fungarade fint den också jobbar med Msv C liknande vägar. Han behöver vara kortare i vänsterförvänd. 20 min idag och så var jag väldigt nöjd med Mackan. 


Han fick gå i en av småhagarna fram till kvällen då han fick gå ner till de andra. Två stora gröna lass i hagen. SKÖNT nr2 det blev inget magknip denna gång. Så nu får han gå i den totalt avbetade sommarhagen och tilläggfodras med hö. De ska få vandra lite på den andra halvan dagtid där det är lite gräs kvar.


Torsdag: Vilar.



Fredag: Ett kalaspass igen och jag börjar känna mig väldigt trygg i ridningen. Idag enbart lättridning i trav och Mackan får trava på. Han känns urhärlig! ÅTerigen får vi till mellantraven. Under vintern ska jag lära mig att sitta i den igen. DET var nog 30 år sedan...Vänstergalopp riktigt fin och jag kunde vara ännu mer avspänd än i onsdags. Mötte Johan på väg hem avrapportering av passet. 


Idag var jag så ordentligt att jag yogade under tiden Mackan åt, kanske att det hade avsedd effekt. Att jag kände mig mer avspänd. Hade tänjt ut höftböjarna, ledat upp ländryggen och tänjt bröstryggen. Och så får jag ju till andingen. 


Dagens travinspiration fick jag av Evisen igår:



Lördag: Skritta ut med Kerra

Söndag: Dressyrpass

 

 
 
Evisen

Evisen

14 september 2013 09:35

Skönt att det ordnade upp sig och inte blev värre med magen!!
Ni är verkligen på gång!! Så kul!! Ja den travfilmen var bra så nu är jag inspirerad och ridsugen så jag vet precis vad vi ska öva om några dagar :)

Jag sitter i soffan och lyssnar på ljudklippen utan bild men har svårt att komma ihåg/se framför mig vad de gör....! Måste totalmemorera filmen... eller montera en liten tv-skärm på Figges manken..... eller kanske nacken så jag inte tittar nedåt! Tänk om man hade haft en sådan tränare...!!

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

14 september 2013 12:28

Ta da! Kommentaren är på plats. Man kan skumma igenom filmen innan passet och sen lyssna. Alternativt läsa in instruktionerna till röstmemot. Men då hör mannförstås inte CH heheheh. Tänkte prova det när jag ska övningsrida programmen i veckan... Så det är super att du har ridit samtliga program. Jag tittar på filmen och läser in vägar och förhoppningsvis var och när jag ska förbereda oss.

Det ska ju komma dataglasögon där man ser skärmen direkt...

Snart kommer det någon och spärrar in oss ha ha ha ha ha

Ha en bra lördag!

 
Evisen

Evisen

14 september 2013 20:43

Hehehe...!! Vi säger inget till dom andra...! Kram

http://www.figaro16.se

Anne-Lie

17 september 2013 07:40

Nej det gör vi inte :D. Det hör måste vara mitt snabbaste svar :( eller så är det kommentaren som inte kom fram?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards