Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

V.41

Av Anne-Lie - 8 oktober 2013 19:14

Måndag: Powerwalk med klättring på nya riksvägen. Varje backe tas tre gånger. Fokus på att marschera fram ordentligt i "backen mellan husen". Våra backar är inte särskilt långa så man får ta tillvara det som finns. Drygt 7km på 1.30 Trött häst och trött ryttare. Datorn fick en släng av virus och när det är åtgärdat uppdateras förra veckan. Det är nackdelen med just den här appen paddan det går inte att redigera.

Lite av det som hände var att jag löst medlemskap till Equality Riders och får nu rida på Equality Lines fantastiska anläggning
http://www5.idrottonline.se/ForeningenforEqualityriders-Ridsport/EqualityLineArena/!
Fem arbetsdagar kostar det vid deras tävlingar i sommar. Det är det värt. I lördags galopperade vi på fiberbanan med sjöutsikt. Det var som att galoppera på en sandstrand. Inget man kan göra varje dag, underlaget var lite tungt och sviktande och det syntes på Mackans ben, lite fyllda vid kotorna. En dags vila efter det passet helt enkelt.

Tisdag: Vila och matte vilar och hoppas på att inte vara alltför febrig inför morgondagen. 

Onsdag: Johanträning inställd i sista minuten. Bra på det viset att då han jag i god tid till personalfotograferingen. Mindre bra att jag inte hitta mina hörlurar. Jag fick rida "själv" idag. Mackan kändes fantastiskt bra. Och vi tränar på att ställa upp i raka halter, bakben och framben på rätt plats. Vänsterbak halkar efter, det blir bättre och Mackan och jag övar flitigt på att lära oss att flytta rätt ben framåt.


Trav lättridning: stretchar ut formen som inte får bli för låg. Jobbar med öppnor längs långsidorna, skänkelvikning längs diagonalen. Här övar vi att länga steg och samla ihop igen. Lite klurigt. Känner på sluta några meter som ska över gå i en öppna. Hu det var svårt - de får vi öva mer på.


Galopp - nästan det bästa hittills! Högergaloppen kändes väldigt lätt och ridbar. Kunde länga ut , samla ihop, vända, skänkelvikningar. Bra förvänd. Vänster här kunde vi verkligen rida i en bra rund form kunde  "give him the rein" och lätta helt och Mackan orkade gå kvar i form utan att öka eller minska. Han kunde tom nästan galoppera " on the spot". Högergaloppen kräver lite mer fart för at tbakbenen ska in ordentligt när  vi går in mot  samling men OJ vad mycket bättre allt går! 


Såå nöjd! Duktiga, duktiga Mackan. Oj vad trött han var efteråt. I morgon ledig och i natt får han sova inne och vila ut ordentligt. Skönt att se att han var pigg och glad när han fick gå in från hagen.



Torsdag: vila

Fredag: Dressyrpass på HRF. Fokuserade mest på travbiten. Underlaget passar bättre när vi jobbar med att länga ut steget. Mest vänstergalopp idag. Helt ok tycker jag. Ridmagistern vill att jag spänner bågen mer. Höger galopp kändes Mackan trött i så vi brydde oss inte så mycket om den eftersom det gicks så bra i onsdags. Träningsvärk kan jag gissa. Jag förstår vad ridmagistern menar att spänna bågen och min egen tanke om det är  januari...jag behöver hitta lite mer egen grundridning nu när vi är på väg att kliva upp i högre sfärer. Det får ta lite mer tid helt enkelt...Hur som helst så är jag tacksam för påpekanden och känner att jag behöver film,film så jag ser!

Lördag :Kerra och jag drar ut i skogen och undersökar var det går att ta sig fram på en särskild led vars namn jag inte nämner. Det gick sådär och man kan väl säga som så att tur att sommaren har varit torr! Vi var ute i 1.30 och 6 km i skritt. Vi kan summera det hela med att nu vet vi var vi inte ska rida.

Söndag:Höstfotografering och lätt dressyrpass hemma på ridbanan med filmning. Det är mer av ett "jag behöver synintryck"-pass än nu ska vi " jobba ordentligt och visa upp oss" och ser förstås vad jag ska tänka på. Skänkeln är prio 1! Stort plus för att jag ser fokuserad och relativt avspänd ut.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards