Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 22 mars 2017

v, 12

Av Anne-Lie - 22 mars 2017 13:18

Måndag 20/3: Dags för lite förberedelser inför livet som ridhäst.   Innan Silvio fick återupptäcka vår hemmaridbana, ställde jag honom vid vår uppsittarbänk och det var helt ok. Ridbanan däremot den var spännande! Tokiga lilla pojk   . Han fick gå runt ett par varv tills han beslutade sig för att det var ok. Avslutade vid uppsittarbänken. Så skönt att det är ljust på kvällarna!!


Tisdag 21/3: Duktiga, duktiga Silvio. V startade som igår vid uppsittarbänken, ner till ridbanan, som idag var helt ok från start. Därmed beslutade jag mig för att släppa ut honom linan. Å minsann spaterade inte Sivlio runt så fint i skritt så   . När han stannade till kunde jag smacka lite och rikta långpisken mot honom och så skrittade Silvio fram igen. Dåd gick vi iväg till Bertil ridbana som är mindre och mer "inramad". Släppte ut Silivo på linan igen efter att han fått se sig lite omkring, bad om trav. Jajamen Silvio bjöd å en fin balanserad trav. Efter ett par varv så proade jag, belönade med en smaskig sockerbit och gick hem. 


Vi fortsätter så veckan ut och nästa vecka provar vi högervarv. Då tror jag att longeringen fungerar så pass att jag kan be om det utan att Silvio blir frustrerad. Ledövningarna tar jag inte upp igen förrän longeringen sitter ordentligt med kommandon. 

Onsdag 22/3 Tänkardag för Silvio


Torsdag 23/3 En promenad på ridbanan sen gär vi till "vär longeringsvolt". Silvio var lite lätt exalterad kan man säga. Kan bero på skymningsljuset kanske och alla grågäss som har kvällsandakt. Drakfnys, sprallighet och en viss osäkerhet i kombination gör att Silvio reagar med att vända baken till och både slå och hota att slå. Morr!!! Vett och etikett min unge man, så uppför man sig inte! När det flöt på utan den tendesen var longeringsstunden färdig. Inte helt avspänd men skötsam.


Egentligen är det nog brist på jämngammal kamrat att röja runt med. Cornell säger visserligen till Silvio, men långa stunder går de på varsitt håll i hagen. Cornellan är trots allt 17 år i år. Nåja, i morgon tar vi lite repetition.


Fredag 24/3  Silvio fick springa lös och rasa av sig inna vi övade lite longering. Det var perfekt det, sa Silvio och skötte sig exemplariskt. Red Hero, mycket galopp för honom och coreträning för mig. Släpper ut hästarn den här veckan och det är en helt underbar start på morgonen. 

         

Lördag 25/3 Silvio ska vidaga sina vyer och promenera till EQ med Cornell som sällskap. Say no more. Det var en amazing morning!

           

                       

Bra pass på Hero. Äntligen börjar vi förstå varandra, och vara på väg åt samma håll


Söndag 26/3 Härligt avslut på veckan. En riktigt energikick. Skogstur med Silvio och sedan med Hero och Maria på Happy. Inleder eftermiddagen med att träna löpstegsteknik med Ingrid. 

Så här ska veckorna se ut.   

         

 
 
Ingen bild

Evisen

22 mars 2017 20:54

Nu är ni på gång!!! Roligt!

Anne-Lie

22 mars 2017 22:33

Today he is thinking about it ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 15 juni 2021 23:03

Silvio och jag avslutar vårt bloggande här. Vi finns på Instagram. Ha det det fint. Och om du läser detta G.N jag är tacksam för vad jag fick med mig från den tiden. Sonen börjar sin karriär inom ditt yrkesområde. ...

Av Anne-Lie - 9 november 2020 10:26

Måndag: Ridbanan bra travarbete. jg behövr ridframåt mot skuggorna i galopp...   Tisdag: Ridbanan klart bättre idag i dagsljuset. Avslutar med 5 varv balansridning och träna följsamhet utan att hålla mig fast. Det tar sig.    Onsdag: Vila  ...

Av Anne-Lie - 5 november 2020 12:54

  Måndag: Vila - storm   Tisdag: Vila    Onsdag: Vi inviger den nya strömbrytaren till belysningen på ridbanan. Går sedan ut på en asfaltspromenad.     Torsdag:   Härlig känsla och Silvio bjuder på bättre än vad han gjort  den sena...

Av Anne-Lie - 3 november 2020 13:36

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:  Fredag: Ridhuset + ridstigen   Lördag: Ridstigen + ridbanan   Söndag: HRF Vi behöver jobba på fokus. i övrigt rätt ok.   ...

Av Anne-Lie - 19 oktober 2020 10:30

Måndag: Ridbanan. Resten av veckan  får vi se hur regnet tänker ställa till det.    TIsdag: Ösregn och vila Onsdag: Longerar och ibland är det svårt att koncentrera sig på jobbet.  Stallkompisarna har kommit  hem från sitt sommarresidens. Det g...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards