Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Direktlänk till inlägg 3 december 2018

v. 48-49 Väderleken?

Av Anne-Lie - 3 december 2018 09:05

V. 48 

Fredag: Dags att börja rasta av Silvio efter tre veckors vila. Från att ha gått ute dygnet runt i 6 månader och arbeta  lite mer ordentligt den sista månaden,  var det en hel del lagrad energi som vill ut. Det var bara att låta Silvio springa av sig på lina. Han är lättlongerad nu och det går fint att gå från ena änden av ridbanan till den andra under tiden. 


Lördag: Tanken var att ta en skogspromenad innan longeringen på ridbanan. Vi kom ca 100 meter in i skogen innan  vi vände. Älg i vägen. Det har varit så skönt när det inte har funnits älg påjust den vägen, men  nu ser det ut som att en ny har flyttat dit sedan den som bodde där förut försvann. Ändrad plan, ner till ridbanan för att sedan  ta den trygga asfalten när Silvio skrittades av.


Söndag: Promenad runt ridstigen. Ner till ridskolan och longerade ca 15 min innan vi gick in i lilla ridhuset. Där skrittade vi en halvtimme och mot slutet kunde Sivlivo verkligen sträcka ut hals och rygg med nosen i backen och gjorde halt med enbart sätet. Det bästa avslutet hittills.  Nu hoppas jag att vädret inte ställer till för mycket för det hade varit perfekt att kunna arbeta honom fram till jullovetsslut. För att därefter ställa av januari till mars. Men det ser dystert ut regn, snö och frysgrader. Silvio skulle verkligen behöva rastas av en vecka till innan det räcker med att gå till HRF och  longera en kort stund innan uppsittning. 


V. 49 

Måndag: Regn, regn, regn!

Tisdag: Lika dyster prognos...Men...vädergudarna ser ut att vara med oss. Jag kan nog rida till helgen och inte "bara" rasta av. Ridbanan höll ikväll för longering. Några varv i skritt före och efter lite kort trav och galopparbete. Inte tillräckligt för att Sivlio ska bli trött dock. Håll tummarna för att ridbana på onsdag är ok.

Onsdag: Promenad i mörkret, Reflexer och ledljus på. Fruset på ridbanan.

Torsdag: HRF kort, kort longering på lilla utebanan. Därefter var det Emmad tur att rida i lilla ridhuset. Helt ok och lagom med energi.

Fredag: HRF och hoppas på att hitta en "barnvakt"

Lördag: Longerade ca 20 i mörker och regn. Men... ridbanan var tinad.

Söndag: Longeraingscheck som började väldigt sansat och kontrollerat. Tills något prassalde i diket. Suck, då låg Silvio mer eller mindre när han for runt. Därför blev det  avlappnad skrittarbete  den tid jag satt på ryggen. Övade halter och vändingar. Strävade efter kontakt. Tränade lång och låg, något vi inte kan  arbeta med i trav och galopp än. Det bästa med detta är att  i detta tillstånd kan benen var aom Silvio rätt mycket. I morgon blir det ridning på HRF i lilla ridhuset. 

 

Conrells årliga juluppträdande på HRF.

       

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - Onsdag 16 jan 12:08

V. 3 Måndag: Emma rider i lilla, Silvio är jätteduktig men är väldigt trött mentalt när han går hem. Beslut vila fram till lördag v. 4 Tisdag-söndag: Vila   v. 4 Måndag-fredag Lördag: Söndag: ...

Av Anne-Lie - Tisdag 8 jan 11:46

Måndag: Emma rider i lilla, fullt med hästar att möta, hamna bakom, passera. allt fungerar fint tills de tkommer en med swichande svans. Hjälp! sa Silvio. Emma och Silvio härdade ut en stund till sedan gav vi oss. Båda  arbetade super bra. Tisdag: ...

Av Anne-Lie - Onsdag 2 jan 17:13

Måndag: Nyårsafton Tisdag: Rider med Ulrika en Solnaryttare som  landat här på HRF. Koncernen har salmlats kan man väl säga.     Onsdag: Torsdag:  Fredag:      Lördag:      Söndag:            ...

Av Anne-Lie - 28 december 2018 16:12

Måndag: Julafton Tisdag: Onsdag: Jag red i lilla ridhuset i skritt. Silvio fick arbeta i trav och galopp på lina. Inte helt nöjd med mig själv... Torsdag: Red med Maria/Hero i stora ridhuset. Silvio travade på superbra! Jag blev påmind om att k...

Av Anne-Lie - 17 december 2018 10:31

Måndag: HRF och det  gick så himla bra! Trots att Silvio var pigg och jag nervös. Det är så bra att ha Emma med som kan agera pepp. Silvio börjar hitta formen i trav och nästa gång ska banne mig rida på i ett bättre tempo. Det bäst av allt var att ja...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se