Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

ANNONS
ANNONS
Av Anne-Lie - 7 juni 2015 09:54

Att ha en åring och shettis i samma hage kräver en planering och kompromisser. I den här hagen hänger alltid ett fyllt hönät till Silvio. Hagen är en skigshage med gräs som funkar till Cornell. Silvio extramatas med Krafft Muskel, som är ypperligt. När man väl har vant sig vid smaken, hälsar Sillen. Hög koncentration av protein som gör att man inte behöver ge så mycket.
Pö om pö har jag ökat ut skogshagen i gången ner till stora sommarhagen. Det ser godare ut än vad det är, påpekar Cornell och Sillen. Det goda gräset är blandat med sjögräs av något slag. Hästarna betar av det goda ordentligt och ratar det andra. De får gnaga ner ordentligt innan nästa etapp blir tillåten. Peppar, peppar fungerar detta för Cornell. De har en stor yta att gå på med mycket pyssel och de ser nöjda ut med tillvaron.

Vi gömmer oss bakom en stor grushög, så att Cornell inte ser att det mumsas mat.

Av Anne-Lie - 27 maj 2015 21:56

Att få rida det här nioåriga trakhenerstoet Indra. Det känns väldigt bra trots att vi är i lära känna stadiet. Indra kommer att lära mig det finlir jag kommer att behöva till Silvio.

Av Anne-Lie - 15 maj 2015 11:11

Ulrika har varit här och bekantat sig med Sillemannen. Det uppstod ett gemensamt tycke. Så nu kommer Sillen bli en ja, som det ser nu, en fälttävlanshäst med spets mot dressyr. Sillen är helt otroligt säker på foten när han galopperar och hoppar över stenar, stubbar och vatten. Med den iakttagelsen känns det super att Ulrika kommer att ta sig an den biten. Därmed kan jag utan dåligt samvete dressyra.
Vi väntar otåligt! Nu ryker kulorna endera dagen. När Sillen är färdigläkt kommer vi att varva gräsätningen med små promenader i omgivningen.

Av Anne-Lie - 6 maj 2015 09:44

...och jag försköker få honom att äta Krafft Muskel blandat med Krafft grov. Det tog två dagar men nu slinker det i, så att jag kan öka på det extra proteinfodret lite till.   

Övar att äta några torra pelletsar för att vänja sig vid smaken. Annars så är det blötlagt som gäller här:


 


Även om Cornell varit ute ett helt dygn, bara måste han rulla sig efter att han varitr i stallet och vänt. Sillen tas in för att äta upp sitt krafftfoder och då hänger Cornell med in. Något som är nytt för i år för Cornells del, han har vanligtvis valt att stanna ute när det är vår och gräs i hagen. Vad ska man in och göra då? Onödigt. 

Världens bästa känsla när jag ser att Sillen blir så här glad när jag kommer:


 

och det samma gäller för Cornell förstås:


Vädret är synnerligen blandat än sover  hästarna ute, än sover de inne. Nu hoppas vi på värmeoch regnfritt! Å andra siden slipper vi insekter...
 

Av Anne-Lie - 28 april 2015 10:47

"betet" de dygn det är bra väder. Sillen tas in på kvällen och får sitt kraftfoder, borstad av och kollas allmänt. Likaså för Cornell (minus kraftfoder förstås) sedan bär det av ut i hagen igen. Ett stort hönät är fyllt eftersom gräset inte räcker till än.

Av Anne-Lie - 11 april 2015 22:03

...och därmed blir det långt till nästa inlägg. Jag har verkligen haft det ofantligt bra när jag hade min arbetsplats i stallet. Full koll och nu noll koll. Nåja, vi har slutit vår pakt ännu lite till Sillen och jag. Det har varit värt att åka till stallet morgon och kväll för ut och intag. Att höra Sillen gnägga när man kommer, det värmer hjärtat det. Dagens bildbomb:

Trots diverse slyngelinfall är jag yttepytteliten, säger Sillen.

O nej! Inte ett steg längre in i hagen förrän rådjuren är borta! Sillen ja det namnet sitter som en smäck ( just nu iaf).

Ta da! Ett hönät! Ok, erkänner, nu har jag ätit det som går att äta i gräsväg den här veckan. Det går nog att äta ett höstrå eller två. Kanske rent av fler.

Leka?

NEJ!

Läggdags så nu går vi hem.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se