Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

Av Anne-Lie - 22 oktober 2016 12:31

Förra helgen stallade vi in hästarna. Det är helt otroligt vilket härligt väder det har varit. Silvio och Cornell kan gå tillsammans igen. Båda två blev lika glada över det.

Cornell har fått två små fantastiska ompysslare och ryttare.

Rider förstås som vanligt en gång i veckan på HRF. Tackar alla goda makter var gång det blir Mackan.

Jag och Evisen har varit på vår tredje roadtrip för att se och lära av Carl. Denna gång tillsammans med Maria med kompis. Lika inspirerande varje gång. Mycket att ta in och tack och lov var det ryttare som ville ha tips denna gång... Det var det inte riktigt när var i F.

För övrigt är det fysisk träning som gäller, kondition, styrka och koordination kompletterar yogan och löpningen.

ANNONS
Av Anne-Lie - 7 augusti 2016 16:14Ja, jag vet att Silvio ville äta sitt extra hö nu när betet är slut och det bara finns "pyssel"kvar. Men, med nyputsat bete var det ett utmärkt läge att få till sommarens obligatoriska "galoppfilm". Som Silvio kan röra sig, vilken härlig galopp! Fantastiskt att se hur välbalanserat han tar sig fram. 


Tömkörningen går sakta men säkert framåt. Vi tar tag i det igen - strax...

ANNONS
Av Anne-Lie - 7 augusti 2016 16:10
Men det här att springa på grus sliter på hovarna. Så Cornell måste få gympadojjor. Jag borde nog ha gjort lite research först. Dessa satt bra MEN är alldeles för klumpiga. Rena stryketräningen för Cornell och inte alls ok. De kommera att säljas och ett par nättare, som jag inte visste fanns kommer att införskaffas. Tills dess blir det mer skogspromenader och longering i en skogsglänta


Av Anne-Lie - 25 juli 2016 17:39

... Inte för att Silvio jobbat värst hårt, men just nu är 30 grader för varmt för att gå längs asfalten till HRF. Tömmarna har varit på två gånger och det svåraste är att hitta någon som kan gå bredvid i några minuter. So far har vi hittat ut till fyrkantspåret och är helt i fas med planen.


Likaså Cornells skogspromenader får pausa någon dag till. Själv längtar jag efter mulet. Om inte annat för att slippa de flesta bromsar och dylika odjur.

Inte lätt att bli fotat med ett gäng irriterande flugor.

Av Anne-Lie - 14 juli 2016 21:55

Av Anne-Lie - 13 juli 2016 18:18

...för Silvio. Dags att lära sig att trava och galoppera med tömkötningsgjorden . Jag måste säga att det löste Silvio med den äran. I det allra första skeendet som inte kom med på film, eftersom jag var tvungen att jaga lite på honom då  Silvio tänkte rulla sig i spånet, då slog han och knep med svansen. Lite av det skymtar MEN han löser det bra och tycker att det hela är ok. EN grymt bra egenskap - lösningsfokuserad   ! Så därmed är "det värsta gjort" och jag ser att Silvio tar det mycket bra och blir helt cool. Vi kommer att forsätta så här ett par dagar för att sedan gå vidare med tömkörning längs spåret i skritt och trav i totalt en fyra veckors period med "tänkadagar" instoppade här och var. Vi leker vidare för att smyga i gång med det som komma skall. Kanske, kanske att någon sitter in honom senare i höst. Vi får se, Silvio behöver några centimeter till.

Av Anne-Lie - 13 juli 2016 10:26

Av Anne-Lie - 13 juli 2016 10:22

Tre veckor går fort mer text kommer...Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se