Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

Av Anne-Lie - 23 juli 2017 13:52

Cornell jobbar då och då samt börjar i slutet av juli att vistas del av dagen i stora hagen.

           

       


Silvio går i stora hagen med  Snuffan och tas in då och då för lite "arbete".

                       


ANNONS
Av Anne-Lie - 5 juni 2017 14:18

Måndag: Bloggen kommer from nu ha två rapportörer till. Marita och Christine. De kommeratt skriva och lägga upp vad de gör med Cornellan. Ibland blir det text ibland endast bild/film     .

 

Tisdag: Lisa är här idag och tar hand om Silvios och Cornells fötter. Silvio klarar av spikandet mycket bättre nu. Likaså att sträcka ut till fotstödet. Dessemellan roar sig Silvio med att sätta under bakhovarna långt, långt innunder sig. Över till piaff och levad   . Han är otroligt välbalanserad och stark. Bra övning till GP, bara att kalla in Lisa lite oftare sä att han stärker sig   . Silvio tänar även på att se om han klarar att vila den diagonla bakhoven medan framhoven fixas. Och Ja, Det går fint det med. Tokiga häst.

   

Inga framskor på Cornellan. Det ser ut som han tål den motion han får utan att slita allt för mycket.

 


Onsdag:

Torsdag: T rider COrnell i skogen.

Fredag: Silvio fixade att ta sitt godis ute, när jag står på pallen. Deet vill säga at than orkade koncentrera sig. Nu " avancerar vi till den högre pallen   

Lördag: Borstar, myser och "tar" godis från uppsittarbänken utan för stallet. Bra jobbat Silvio

Söndag: Får ett sms. Det skriker i min bil ( ok tänker jag är den trasig?). Vi åkte förbi stallet och var tvugna att  åka in och hälsa på Cornell. (Bilen var inte trasig ha ha ha ha!) Två nöjda barn kramar Cornellan     .

 


Och nu bildbomb! Vi hänger på tömkörningsgrejorna igen och det går så bra. Till och med när jag "hamnar" i longeringsposition och Silvio inte riktigt vet om han ska gå framåt eller stanna. Silvio valde att följa med MArita framåt.

         


Avslutar med pallträning och gräsätning.

                                 


ANNONS
Av Anne-Lie - 3 juni 2017 20:43

Måndag: Cornell är på äventyr med J och T. Silvio får hänga med Cornell i hagen efteråt. 

Tisdag: Checkar Silvio på ridbanan. Jodå han kan longerar lugnt och sansat. Stretchar båda sidorna och betar avslutningsvis. Innan Silvio får går ut i hagen "hänger" jag över hans rygg och så får han en sockerbit. 

Onsdag: Cornell är ute med G och W.


     
Lördag: Cornell trimmas av J

 


 

Söndag: Så härser våra övningar ut. Håll ut i några sekunder. Jag måste gå och hämta Silvio   


           
 Av Anne-Lie - 22 maj 2017 20:31

Måndag: Checkade av Silvio på ridbanan. Jodå, longering ok. Stretch på varje sida ok. Silvio går ett par varv åt varje håll. Inte mer. Avslutar med betesmys.
Cornellan har haft besök av sina barn. Dessa två vill helst dela box med honom.


Silvio acklimatiserar sig i hagen  och har i slutet av veckan talat om att nu, nu börjar det bli tråkigt. Han kommer in en gång om dagen  och får kraftfoder och vissa dagar är Silvio med Cornell ett par timmar.

       


Fredag: Cornell är ute i skogen med J och Hero. Avslutar på Heros ridbana och J har fullt sjå att trav runt med Cornell utan att han sticker ner huvudet och vill äta gräs. Nina kom som en räddande ängel med en ponnychek. Nu är det slutätet...under ritt åtminstone.

   

Söndag: Jag och Marita går ut i skogen med "åskappen" i högsta hugg. Som tur var så drog de molnen över mot Norge. Cornell avskyr att gå sist och jag ångrar att jag inte satte på longerlinan så att han kunde går mer som han ville. Avslutar med pyssel, häng och stretch på båda sidor. Silvio sköter sig så fint.

         

Av Anne-Lie - 19 maj 2017 20:06

...två barn till!

De kommer som två räddande änglar nu när Cornell får flytta till en gräslös hage.
Silvio går med Snuffan igen och har fullt upp med att våga äta ur "höhuset". Här kommer de att gå någon vecka tills en av sommarhagarna är fixade och ihopsatt med vinterhagen. Så har de både skog och äng. 

Trött och svettig efter att ha galopperat runt i ny hage.

     

Nu kan Silvio longeras med lina utan några missförstånd. Han gillar repgrimman bäst. Kapsonernas skrammel är inte lika uppskattat. Jag måste tänka på att röra mig ganska stillsamt och inte vinka om jag ser någon jag känner åka förbi ridbnan... Nu tar vi tag i "hängandet" igen, nu när Silvio kan stå still när jag är på varje sida om honom och Silvio känner sig trygg med det.

V18

Av Anne-Lie - 2 maj 2017 22:23

En sammanfattning av veckan:

Valle har flyttat in i stallet och är  nästan ett år ädre än Silvio. Han bor här tillfälligt, vi hoppas att han ska bo här jämt   . Silvio och jag hoppas förstås att han åtminstone vill tilbringa sommaren här. Tyvärr har Valle bokat annan semester. Vi gör vad vi kan med hjälp av högre makter   .


Silvio har löslongerat sååå bra! I tisdags helt avspänd och fina varvbyten. Snart så sätter jag på lina och ser hur det fungerar. Filmen är från idag när vi löshoppade ytterst seriöst. Vad kan man säga!? Silvio is really amazing and clever. På hemvägen fick vi vända... älg vid vägkanten som åt i godan ro.  Smått uppjagade vände jag och Silvio åter till HRF för att invänta Valle. När ha nvar färdig med son hoppning gick vi tryggt hem. Då hade älgen flyttat sig något tiotal meter längre bort från vägen.


Cornell håller på att lära J att galoppera, hoppa och rida själv. Strongt av J att hålla sig kvar utan stigbyglar. [Bild]

Av Anne-Lie - 24 april 2017 20:21

Jag kommer att vara mentalt utslagen denna vecka. NP i svenska för mina duktiga åk 1or = 100 prov att rätta i helgen. Det betyder att denna vecka händer ingenting med hästarna. See you next week.

Av Anne-Lie - 17 april 2017 18:32

Måndag: Silvio var riktigt bra idag. Trots att det kom en säng ut ur huset... Spännande, men fokus framåt.  Belöningen efter väl utfört arbete är att få smaka på gräset. Stretchar utsidorna med morot. Lättare åt höger än vänster.

   


Tisdag: Hovis kommer. Silvio skötte så bra och drog en djup suck av lättnad när han fick bomull i örnen. Ljudet av bankandet mot städet var mer än man kan stå ut med. 

    

Onsdag: Silvio övar sig att stå själv i hagen utanför stallet. Cornell går på äventyr med sina barn. De får känna på trav och galopp i skogen.  Rida med tankens kraft. Marita får en dos intervallträning   .

       

Torsdag: Löslongerar och det gick riktigt bra idag. Trots att en vedklyv gick igång och motrorcykelljud som var väldigt otäcka. Men det som skulle fungera fungerade. Komma till mig, få socker, sänkte faktiskt nacken vid några tillfällen. jag kunde komma i position. Så spändheten till trots så gick vi hem nöjda och betade gräs.

Fredag: Cornellan lär sin ryttare att galoppera.

     


Lördag: Storm...

Söndag: Löshoppning - med bravur!! Mer seriöst denna gång. All lek vi pysslat med har givit resultat. Vi avslutar med strechövning och går hem nöjda. 
Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se