Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

V18

Av Anne-Lie - 2 maj 2017 22:23

En sammanfattning av veckan:

Valle har flyttat in i stallet och är  nästan ett år ädre än Silvio. Han bor här tillfälligt, vi hoppas att han ska bo här jämt   . Silvio och jag hoppas förstås att han åtminstone vill tilbringa sommaren här. Tyvärr har Valle bokat annan semester. Vi gör vad vi kan med hjälp av högre makter   .


Silvio har löslongerat sååå bra! I tisdags helt avspänd och fina varvbyten. Snart så sätter jag på lina och ser hur det fungerar. Filmen är från idag när vi löshoppade ytterst seriöst. Vad kan man säga!? Silvio is really amazing and clever. På hemvägen fick vi vända... älg vid vägkanten som åt i godan ro.  Smått uppjagade vände jag och Silvio åter till HRF för att invänta Valle. När ha nvar färdig med son hoppning gick vi tryggt hem. Då hade älgen flyttat sig något tiotal meter längre bort från vägen.


Cornell håller på att lära J att galoppera, hoppa och rida själv. Strongt av J att hålla sig kvar utan stigbyglar. [Bild]

ANNONS
Av Anne-Lie - 24 april 2017 20:21

Jag kommer att vara mentalt utslagen denna vecka. NP i svenska för mina duktiga åk 1or = 100 prov att rätta i helgen. Det betyder att denna vecka händer ingenting med hästarna. See you next week.

ANNONS
Av Anne-Lie - 17 april 2017 18:32

Måndag: Silvio var riktigt bra idag. Trots att det kom en säng ut ur huset... Spännande, men fokus framåt.  Belöningen efter väl utfört arbete är att få smaka på gräset. Stretchar utsidorna med morot. Lättare åt höger än vänster.

   


Tisdag: Hovis kommer. Silvio skötte så bra och drog en djup suck av lättnad när han fick bomull i örnen. Ljudet av bankandet mot städet var mer än man kan stå ut med. 

    

Onsdag: Silvio övar sig att stå själv i hagen utanför stallet. Cornell går på äventyr med sina barn. De får känna på trav och galopp i skogen.  Rida med tankens kraft. Marita får en dos intervallträning   .

       

Torsdag: Löslongerar och det gick riktigt bra idag. Trots att en vedklyv gick igång och motrorcykelljud som var väldigt otäcka. Men det som skulle fungera fungerade. Komma till mig, få socker, sänkte faktiskt nacken vid några tillfällen. jag kunde komma i position. Så spändheten till trots så gick vi hem nöjda och betade gräs.

Fredag: Cornellan lär sin ryttare att galoppera.

     


Lördag: Storm...

Söndag: Löshoppning - med bravur!! Mer seriöst denna gång. All lek vi pysslat med har givit resultat. Vi avslutar med strechövning och går hem nöjda. 
Av Anne-Lie - 12 april 2017 10:17

TIsdag 11/4 Passar på att löslongera Silvio denna härliga vårkväll. Resten av veckan ser ut att regna bort. Avslutade med lite grönt gräs och en massaerande rykt. 

               

Veckans plan snöade bort till viss del.

Söndag: Löslongering mycket mer avspänd idag. Bättre flyt och blir Inte lika frustrerad när han ska ut till spåret. Skönt!

Av Anne-Lie - 9 april 2017 12:26

Sammanfattning av veckan:

Ja, vi gör inte så himla mycket utan mer när andan faller på. Det är inte förrän i höst Silvio ska på inridning. I fredags löslongering och det fungerar bättre. Allra bäst är Silvio när jag säger prooo. Då kommer han genast in och hämtar en sockerbit. Sedan får jag smyga ut för att ställa mig i positon för drivning så att Silvio inte missförstår och gör otroligt snygga ledövningsmoment. På  väldigt långt håll dessutom...


Plan: Öva mer att vara på varje sida och ta på honom utan att elektricitet uppstår. Inte belöna med godis utom vid väldigt noga utvald situationer. Silivo blir helt fixerad vid godiset och slutar därmed att tänka. Stå på uppsittarbänken. pall inne och ute. 


Silvio kommer att få öva mycket på avspänning. Tur att han i grunden är en väldigt snäll och kelig häst. MEn ack så signalkänlisg. Ungefär som en bordercollie...och lika snabbt kan missförstånd uppstå. 


Igår lördag var vi ute och gick i skogen. Med på promenaden var Marita och Cornell. Idag söndag tänkte jag löslongera igen. 

               

I lördags var det dags att stifta bekantskap med Es egna ponny F. Fantastik ponny. E börjar hitta knapparna på denna hoppponny. I mina ögon är F förstås en liten Valegro.

     


Av Anne-Lie - 1 april 2017 22:13

Måndag 27/3

Tisdag 28/3 Rider på EQs Sjöbana med Maria  och Happy.   


Onsdag: 

Torsdag: Silvio löslongeras. Jag njuter av WC dressyr     

Fredag 31/3: Vi skulle ha ridit men regnet öste ner...

Lördag 1/4: Jag, Silvio, Marita, Julie och Cornell går på promenad i en Twin Peaksdimmig stämning. Vi hann inte sjung Älgskrämmarsången förrän han stod där - tjuren. Vi vände och vek av på en annan stig och rätt som det är tornar det upp en ofanrligt grå sandmur. Skogen är plötsligt avstängd. Vid en smärre efterforskning visade det sig att bakom muren ska det bli en stenkross!!! Fy farao vad trist!!! 

     

Söndag 2/4: Skrittar ut på Hero med Maria på Happy. Ingen älg idag, men läskiga saker på EQ... 

Av Anne-Lie - 22 mars 2017 13:18

Måndag 20/3: Dags för lite förberedelser inför livet som ridhäst.   Innan Silvio fick återupptäcka vår hemmaridbana, ställde jag honom vid vår uppsittarbänk och det var helt ok. Ridbanan däremot den var spännande! Tokiga lilla pojk   . Han fick gå runt ett par varv tills han beslutade sig för att det var ok. Avslutade vid uppsittarbänken. Så skönt att det är ljust på kvällarna!!


Tisdag 21/3: Duktiga, duktiga Silvio. V startade som igår vid uppsittarbänken, ner till ridbanan, som idag var helt ok från start. Därmed beslutade jag mig för att släppa ut honom linan. Å minsann spaterade inte Sivlio runt så fint i skritt så   . När han stannade till kunde jag smacka lite och rikta långpisken mot honom och så skrittade Silvio fram igen. Dåd gick vi iväg till Bertil ridbana som är mindre och mer "inramad". Släppte ut Silivo på linan igen efter att han fått se sig lite omkring, bad om trav. Jajamen Silvio bjöd å en fin balanserad trav. Efter ett par varv så proade jag, belönade med en smaskig sockerbit och gick hem. 


Vi fortsätter så veckan ut och nästa vecka provar vi högervarv. Då tror jag att longeringen fungerar så pass att jag kan be om det utan att Silvio blir frustrerad. Ledövningarna tar jag inte upp igen förrän longeringen sitter ordentligt med kommandon. 

Onsdag 22/3 Tänkardag för Silvio


Torsdag 23/3 En promenad på ridbanan sen gär vi till "vär longeringsvolt". Silvio var lite lätt exalterad kan man säga. Kan bero på skymningsljuset kanske och alla grågäss som har kvällsandakt. Drakfnys, sprallighet och en viss osäkerhet i kombination gör att Silvio reagar med att vända baken till och både slå och hota att slå. Morr!!! Vett och etikett min unge man, så uppför man sig inte! När det flöt på utan den tendesen var longeringsstunden färdig. Inte helt avspänd men skötsam.


Egentligen är det nog brist på jämngammal kamrat att röja runt med. Cornell säger visserligen till Silvio, men långa stunder går de på varsitt håll i hagen. Cornellan är trots allt 17 år i år. Nåja, i morgon tar vi lite repetition.


Fredag 24/3  Silvio fick springa lös och rasa av sig inna vi övade lite longering. Det var perfekt det, sa Silvio och skötte sig exemplariskt. Red Hero, mycket galopp för honom och coreträning för mig. Släpper ut hästarn den här veckan och det är en helt underbar start på morgonen. 

         

Lördag 25/3 Silvio ska vidaga sina vyer och promenera till EQ med Cornell som sällskap. Say no more. Det var en amazing morning!

           

                       

Bra pass på Hero. Äntligen börjar vi förstå varandra, och vara på väg åt samma håll


Söndag 26/3 Härligt avslut på veckan. En riktigt energikick. Skogstur med Silvio och sedan med Hero och Maria på Happy. Inleder eftermiddagen med att träna löpstegsteknik med Ingrid. 

Så här ska veckorna se ut.   

         

Av Anne-Lie - 15 mars 2017 13:27

Silvios inridare är utsedd så i september åker han till Sophia Ericsson i Sunne för inridning SE Eventing. Tillbaka vår och höst 2018, först för repetition, sedan för utbildning. Målet är att Sivlio ska vara en hoppande dressyrhäst att ha roligt med. Eftersom Sophia är fälttävlanssyttare funderar jag stark på att låta Silvio får perioder med den typen av träning. Inte för att tävlas utan enbart fortbildningsträning, därför att jag tror att han kommer tycka att det är KUL!!! Sometime kommer nog jag också att våga      , kanske  . Under tiden får Marita hoppa, jag kan trava  bommar...


Den här veckan ägnade jag  fr-lö-sö till Hero och äntligen börjar det kännas ok. Det här året har rent allmänt varit ett dystert mållöst ridår. Tur att Silvio finns som drgplåster annars så vette tusan. Det är för-och nackdelar med att  vänta in en unghäst.

     


 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se