Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

Av Anne-Lie - 1 mars 2017 20:32

Måndag 27/2

Tisdag 28/2 Idag går vi till ridhuset och börjar med löslongering. Åh som Silvio rör sig. Just det fick tyvärr inte med på film. Efter att Silvio sprungit satte jag på linan och vips började han att förstå vad det var frågan om. Nöjda och glada går i vi hem i regnovädret. Därav täcket på film. 

 

Onsdag 1/3 Blötsnö och regn idag med på morgonen.  

Marita är med och filmar lite. Silvio var så duktig! Travade riktigt fint på lina. Stolt matte! Lisa Kom och skodde. Silvio skötte sig nästan...

Här är ett filmklipp från tisdag och onsdag:


Nyspånad box, nyspånad nos

 


Här är en snutt på Marias Hero som jag hjälper till att rida. 

 

Torsdag 2/3 Hage

Fredag 3/3 Vi går till ridhuset och låter Silvio röra på sig. Idag ställer vi upp ett 50 cm sockerbitshinder, Silvio tar sig an det hela välsigt bra. Mobilens batteri slösade jag på innan SIlvio hoppade. Å andra sidan hade nog hoppfilmen blivit  extremt skakig...

Något vi lärde oss idag  var att inte hänga på ryggen när Silvio har blivt föst över hinder. Elektriciteten blev något hög. Hur som helst kunde Marita hänga i sadel om än inte på. Eller hur man nu ska uttrycka detta för att få rätt på prepositionerna.


Fredag- Söndag är "Hero-dagar". Idag valde jag att rida hemma på hans ridbana som är något sluttande och möjligt vis 25x20. Lite klurigt men övade övergångar inom traven. Samling nerför  och länga uppför. bakdels och framdelsvändningar. Kändes ok.


Lördag 4/3 Gick till EQ med Hero. Tja, det blev ett longeringspass. Pigg och sprättig. Fullt förståeligt, nu när hans hage inte särskilt kul. Gårdagens ridning räcker inte för att bl av med energi. Hoppas på bra väder i morgon så att det går att rida hemma. 


Söndag 5/3

ANNONS
Av Anne-Lie - 20 februari 2017 21:50

Måndag 20/2: Men nu är det dags. Efter att Silvio och jag har ägnat oss ledövningar är operation longering igång. En hel del missförstånd i början, där Silvio flyttade inre bak inunder och åtsidan. Helt rätt om vi hade haft den övningen i fokus. Efter en stund stod han still och jag kunde flytta mig ifrån honom, mot bakdelen och därmed få lite längd på linan,beröm,beröm. Då var det bara att vänta tills Silvio tog ett par steg framåt. Beröm, beröm.

Gränsen när man ska sluta är inte helt lätt. Jag vill gärna ha några upprepningar för att se om Silvio verkar ha förstått uppgiften. Ett och annat missförstånd och ett stamp med bakhoven signalerade att Silvio var lite frustrerad. En kort paus och lite kliande, några sockerbitar talade om för Silvio att jag var nöjd när han stod kvar ute på linan, sänkte nacken och började gå framåt. Innan vi gick hem gick han ett helt varv runt ute på linan. Bra gjort av honom tycker jag. Jag försöker att få Silvio att tänka ut vad jag vill och jag övar mig på att vänta ut och belöna rätt sak. I morgon repeterar vi.

Att utbilda Silvio är något helt annat, än det var att utbilda Mackan. Med Mackan kunde jag "bara göra". Roligt är det hur som helst.

När lamporna ändå var på nere på utebanan, tog jag ut Cornellan på lina. Som han sprang! Jösses! Cornell tyckte att det var så skönt. Det var första gången det var svårt att få hejd på på honom. Timern stängde av lamporna efter 15 minuter, vilket betydde att plötsligt var det kolsvart. Jag och Cornellan fick lov att skritta av på vägen utanför stallet.

Ikväll lämnade jag två nöjda hästar i stallet.


Tisdag 21/2

 

Vi provar en mer "sedvanlig" kapson. Jag har försökt att göra den mjukare med en bit  "foamskumplast" som från början har varit underlägg mellan sadel och vojlock. Jag är ganska nöjd. Någon gång hoppas jag at jag hittar en mjukare kapson, men men inte lika mjuk som grimma. Åtminstone inte än. Jag inväntar diverse "utbrott" i hög fart och då vill jag kunna hålla i...


Själva "longeringen" var ungefär som igår. Jag hade något lättare att inta min position och Silvio hade något lättare att börja skritta framåt. Det gäller att läsa av Silvio så att han inte känner sig allt för frustrerad. Det är svårt för honom att skilja ut vad jag vill.


Min veckoplan kommer att bli något förändrad. För idag faller snön igen - typiskt! Det kommer att frysa på. Silvio hade behövt  skor och brodd även bak för att jag säkert ska kunna jobba honom nere på ridbanan.  Under den förrädiska snön finns det stora ytor av vatten som nu fryser till is. Nåja, jag hoppas att vi kan gå till ridhuset under helgen. Arbetsplanen är: öva två dagar, vila en, jobba två vila en och så vidare, hela nästa vecka ut. Då har jag nämligen sportlov!

Cornell fick komma ner och jogga runt ridbanan, i ett betydligt lugnare tempo än i går   .
Onsdag 22/2 Resten av veckan ställs in på grund av vädret som 
Torsdag 23/2
Fredag 24/2
Lördag 25/2
Söndag 26/2

ANNONS
Av Anne-Lie - 5 februari 2017 12:36

...men mer markarbete behövs innan dess. Marita ska lära känna Sivlio mer och han kunna tömköras mer ordentligt. Idag när när Sivlio var lös i manegen satt sadeln på redan från start och det var en fröjd att se att han travade runt utan minsta spänning! Så här kommer film från förra söndagen samt idag och en smärre bildbomb.

                             

Av Anne-Lie - 19 januari 2017 20:32

Första skorna sitter på. Silvio skötte sig såå bra!

Av Anne-Lie - 1 januari 2017 13:30

...lite mer på allvar! Marita är med som medryttare och är den som börjat hänga på Silvio. Silvio tar det hela väldigt bra. Reagerar han på något så är det att svansen fastnar i bakskydden... eller att ett stickigt höstrå sticket honom på benet...

Film är på G men här kommer först en bildbomb.

Marita och Silvio bekantar sig med varandra genom ledövningar.

Givetvis så ska leken in. Löshoppning a 50 cm, gos och kli med långspö. Lek med boll. Här var det väldigt roligt att studera Marita och Silvio som lekte med pilatesbollen.

Av Anne-Lie - 10 december 2016 13:02

...insittningen lite mer på allvar. Silvio håller på att lära känna Marita.

Det går fint. Planen är att Silvio har haft någon på ryggen innan julafton. Vi får se...

Idag har vi jobbat på ridbanan i dagsljus. Det tillhör inte vanligheterna nu för tiden. Det gäller att passa på när det är mildgrader och jag är ledig samtidigt! Kylan kan hålla sig borta ett tag nu tycker jag, trots att det är juletider. Ridbanan är så bra att vara på nu. Så vad gjorde vi idag . Jo, övade på att vara ute på linan.

Det gick fint efter en liten stund av explositioner och ett visst mått av elektricitet. Men, jag tappade honom inte! Puh! Vi kunde avsluta med att skritta någorlunda avspänt i högervarv. Det var dagens mål. Att komma ut ifrån mig, och att skritta runt. Någon gång travade Silvio runt och slog på en tvärnit, när han blev osäker. Vi samlade ihop oss, om från början och smyga ut på linan igen. Vi jobbade enbart i högervarv idag. En sida i taget. När han förstår detta helt och fullt , då tar vi i vänstervarv. Bra jobbat idag Silvio. I morgonbitti går vi till ridhuset och lösgalopperar. Det tror jag är välbehövligt, även fast Silvio har en rejäl hage att tillbringa ca 10 timmar i om dagarna.

Av Anne-Lie - 19 november 2016 14:25

Silvio gör inte så mycket... Vi har har pysslat en del ledövningar nere på ridbanan i kolsvarta mörkret. Tog paus när det frös på och ridbanan blev hård och knölig. Nu har det tinat och lamporna kring ridbanan har bytts ut. Plötsligt känns det väldigt lätt att "arbeta" med Silvio, det blev ett fantastiskt lyft med så mycket ljus!

Igår på kvällen fredagsmysade vi och checkade av att stå i vattenpöl avspänd, flytta åt sidan och trampa inunder sig och fram med inre bak. Helt perfect, detaljer att slipa på som att att ett och annat framben inte ska skruva ibland... Jag ska tänka på min position så klart. Viktigt, viktigt. Avslutade med att ställa oss vid uppsittarbänken utanför stallet. Nöjda och belåtna tog vi sedan kväll.

Av Anne-Lie - 22 oktober 2016 12:31

Förra helgen stallade vi in hästarna. Det är helt otroligt vilket härligt väder det har varit. Silvio och Cornell kan gå tillsammans igen. Båda två blev lika glada över det.

Cornell har fått två små fantastiska ompysslare och ryttare.

Rider förstås som vanligt en gång i veckan på HRF. Tackar alla goda makter var gång det blir Mackan.

Jag och Evisen har varit på vår tredje roadtrip för att se och lära av Carl. Denna gång tillsammans med Maria med kompis. Lika inspirerande varje gång. Mycket att ta in och tack och lov var det ryttare som ville ha tips denna gång... Det var det inte riktigt när var i F.

För övrigt är det fysisk träning som gäller, kondition, styrka och koordination kompletterar yogan och löpningen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se