Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Senaste inläggen

Av Anne-Lie - 5 februari 2017 12:36

...men mer markarbete behövs innan dess. Marita ska lära känna Sivlio mer och han kunna tömköras mer ordentligt. Idag när när Sivlio var lös i manegen satt sadeln på redan från start och det var en fröjd att se att han travade runt utan minsta spänning! Så här kommer film från förra söndagen samt idag och en smärre bildbomb.

                             

ANNONS
Av Anne-Lie - 19 januari 2017 20:32

Första skorna sitter på. Silvio skötte sig såå bra!

ANNONS
Av Anne-Lie - 1 januari 2017 13:30

...lite mer på allvar! Marita är med som medryttare och är den som börjat hänga på Silvio. Silvio tar det hela väldigt bra. Reagerar han på något så är det att svansen fastnar i bakskydden... eller att ett stickigt höstrå sticket honom på benet...

Film är på G men här kommer först en bildbomb.

Marita och Silvio bekantar sig med varandra genom ledövningar.

Givetvis så ska leken in. Löshoppning a 50 cm, gos och kli med långspö. Lek med boll. Här var det väldigt roligt att studera Marita och Silvio som lekte med pilatesbollen.

Av Anne-Lie - 10 december 2016 13:02

...insittningen lite mer på allvar. Silvio håller på att lära känna Marita.

Det går fint. Planen är att Silvio har haft någon på ryggen innan julafton. Vi får se...

Idag har vi jobbat på ridbanan i dagsljus. Det tillhör inte vanligheterna nu för tiden. Det gäller att passa på när det är mildgrader och jag är ledig samtidigt! Kylan kan hålla sig borta ett tag nu tycker jag, trots att det är juletider. Ridbanan är så bra att vara på nu. Så vad gjorde vi idag . Jo, övade på att vara ute på linan.

Det gick fint efter en liten stund av explositioner och ett visst mått av elektricitet. Men, jag tappade honom inte! Puh! Vi kunde avsluta med att skritta någorlunda avspänt i högervarv. Det var dagens mål. Att komma ut ifrån mig, och att skritta runt. Någon gång travade Silvio runt och slog på en tvärnit, när han blev osäker. Vi samlade ihop oss, om från början och smyga ut på linan igen. Vi jobbade enbart i högervarv idag. En sida i taget. När han förstår detta helt och fullt , då tar vi i vänstervarv. Bra jobbat idag Silvio. I morgonbitti går vi till ridhuset och lösgalopperar. Det tror jag är välbehövligt, även fast Silvio har en rejäl hage att tillbringa ca 10 timmar i om dagarna.

Av Anne-Lie - 19 november 2016 14:25

Silvio gör inte så mycket... Vi har har pysslat en del ledövningar nere på ridbanan i kolsvarta mörkret. Tog paus när det frös på och ridbanan blev hård och knölig. Nu har det tinat och lamporna kring ridbanan har bytts ut. Plötsligt känns det väldigt lätt att "arbeta" med Silvio, det blev ett fantastiskt lyft med så mycket ljus!

Igår på kvällen fredagsmysade vi och checkade av att stå i vattenpöl avspänd, flytta åt sidan och trampa inunder sig och fram med inre bak. Helt perfect, detaljer att slipa på som att att ett och annat framben inte ska skruva ibland... Jag ska tänka på min position så klart. Viktigt, viktigt. Avslutade med att ställa oss vid uppsittarbänken utanför stallet. Nöjda och belåtna tog vi sedan kväll.

Av Anne-Lie - 22 oktober 2016 12:31

Förra helgen stallade vi in hästarna. Det är helt otroligt vilket härligt väder det har varit. Silvio och Cornell kan gå tillsammans igen. Båda två blev lika glada över det.

Cornell har fått två små fantastiska ompysslare och ryttare.

Rider förstås som vanligt en gång i veckan på HRF. Tackar alla goda makter var gång det blir Mackan.

Jag och Evisen har varit på vår tredje roadtrip för att se och lära av Carl. Denna gång tillsammans med Maria med kompis. Lika inspirerande varje gång. Mycket att ta in och tack och lov var det ryttare som ville ha tips denna gång... Det var det inte riktigt när var i F.

För övrigt är det fysisk träning som gäller, kondition, styrka och koordination kompletterar yogan och löpningen.

Av Anne-Lie - 7 augusti 2016 16:14Ja, jag vet att Silvio ville äta sitt extra hö nu när betet är slut och det bara finns "pyssel"kvar. Men, med nyputsat bete var det ett utmärkt läge att få till sommarens obligatoriska "galoppfilm". Som Silvio kan röra sig, vilken härlig galopp! Fantastiskt att se hur välbalanserat han tar sig fram. 


Tömkörningen går sakta men säkert framåt. Vi tar tag i det igen - strax...

Av Anne-Lie - 7 augusti 2016 16:10
Men det här att springa på grus sliter på hovarna. Så Cornell måste få gympadojjor. Jag borde nog ha gjort lite research först. Dessa satt bra MEN är alldeles för klumpiga. Rena stryketräningen för Cornell och inte alls ok. De kommera att säljas och ett par nättare, som jag inte visste fanns kommer att införskaffas. Tills dess blir det mer skogspromenader och longering i en skogsglänta


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Blogkeen
Följ Silvio, Cornell och till minne av Mackan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se